Zwaluwen Utrecht '11 - Vriendenschaar 4-2

Grebbeberglaan 4
3527VX
UTRECHT
tel. 030-2965319

Ons eerste elftal heeft de laatste wedstrijd vóór de winterstop in Utrecht een 4-2 verlies moeten incasseren. Zwaluwen Utrecht was de verdiende winnaar.

Het is de laatste weken geen lolletje om een voetbalwedstrijd van je club bij te wonen. Je moet je onbeschut kleddernat laten regenen: bij Hercules, bij Brederodes, bij VIOD en nu weer bij Zwaluwen Utrecht. Vroeger, om deze tijd van het jaar werden wedstrijden op natuurgrasvelden afgelast vanwege ingevallen vorst en sneeuwval. Bovendien wordt er tegenwoordig in het amateurvoetbal intensief op kunstgrasvelden gespeeld, waardoor wedstrijden doorgang kunnen vinden die vroeger al bij voorbaat werden afgelast.
Overigens nog iets opvallends: Hercules beschikt over een overdekte tribune, maar de wedstrijd tegen Vriendenschaar speelde zich af op een onbeschut bijveld. Brederodes heeft een hoofdveld met een overdekte tribune, maar de wedstrijd tegen Vriendenschaar vond eveneens plaats op een open bijveld. Ook Zwaluwen Utrecht bezit een hoofdveld met overdekte tribune, maar de wedstrijd tegen Vriendenschaar vond plaats op een kunstgras bijveld. Op het hoofdveld, natuurgras, werden overigens wel wedstrijden gespeeld.
Het weinige publiek bij Zwaluwen Utrecht - Vriendenschaar keek vanwege de barre weersomstandigheden naar de wedstrijd vanuit de hoog gelegen kantine: binnen dan wel  buiten. In het laatste geval samengedrongen, enigszins beschut, onder een stukje tentdoek.

Nu maar naar de wedstrijd zelf. De opstelling was als volgt:
Michel Sprong (doel), Kjell van Kemseke, Ferris Harte, Dylan Boomhouwer, Amine Lakhal, Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Kevin Cnossen, Ronan Hendriksen, Jeffrey Koedam, Jaffar Ahmidout. Wissels waren: Stan van de Wiel (doel), Jesse van Piggelen, Daan Hurks, Corné Pieter, Leander Foldes en Karim el Ghoulbzouri.

Omdat Jesse van Piggelen niet op tijd bij de wedstrijdbespreking was verschenen, moest hij in de eerste helft op de bank beginnen. Het is een afspraak die strikt gehandhaafd wordt: wie te laat komt, begint als wissel.

DSC02148a.JPG
Aanvallende actie van Ronan. Zijn voorzet zal door Zwaluwen Utrecht worden weggewerkt.

Ons elftal was in deze wedstrijd bepaald niet in vorm. Het voetbalde steriel en voorspelbaar. Als er al sprake was van een aanvallende actie, werd de bal zodanig voor het doel gebracht dat de verdediging van Zwaluwen Utrecht er wel raad mee wist en zeker hun goede keeper. Zwaluwen Utrecht verraste daarentegen met snelle uitvallen. Ons elftal mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter nogal eens vanwege buitenspel de Utrechtste aanval affloot.

Na een half uur spelen kwam Zwaluwen Utrecht verdiend op voorsprong al was het moment ongelukkig. Opnieuw een snelle uitval. Maar op het moment dat Dylan Boomhouwer de bal afhandig wilde maken, gleed hij uit. Waardoor de Utrechtse aanvaller zich vrij kon spelen en de bal achter Michel deponeerde: 1-0.
Zeven minuten later leed Vincent aan de zijlijn balverlies, waarbij ook hij niet helemaal stevig op de benen leek te staan. Hoe dan ook Zwaluwen zond de bal snel naar voren. Even buiten ons doelgebied werd de aanval van Zwaluwen door een overtreding onderbroken. Vrije schop voor Zwaluwen. De bal werd rechtstreeks in ons doel geschoten: 2-0.

DSC02170a.JPG
Inleiding tot de 2-0. De bal zal uit deze vrije schop in ons doel verdwijnen.

Ons elftal had hierna niet zo veel in te brengen. De beste kansen tot aan rust waren nog voor Zwaluwen Utrecht. Zoals in de 43e minuut, toen een kopbal volgde na een genomen corner. Michel wist de inzet te stoppen. Rust 2-0 . Wat stond ons elftal nu te doen?

Jesse van Piggelen verscheen na de rust in de basis en Jeffrey Koedam was in de kleedkamer achtergebleven.
De tweede helft begon wel heel erg verrassend. Ons elftal mocht beginnen met de aftrap. De bal kwam in het bezit van Dylan Boomhouwer. Die speelde af op Jesse. En die knalde de bal meteen op het Zwaluwendoel. Met een boog verdween de bal in het net. Heel verrassend stond het ineens 2-1. Alle kans voor ons elftal om het geloof terug te brengen en de wedstrijd te doen kantelen. Maar dat gebeurde toch niet echt.

In de 47e minuut kreeg Zwaluwen de kans om weer wat terug te doen via een vrije schop op de rand van het strafschopgebied. Die werd op zich goed genomen, maar Michel viel uit naar de goede hoek. Hij kon al vallend de bal stoppen.
Hierna enkele aanvallen van ons elftal. Een schot van Ronan belandde in de handen van de Zwaluwenkeeper. Voorzetten van Ronan en later van Dylan kwamen niet goed uit, waardoor de kansen op afronding verloren gingen.

DSC02161a.JPG
Beeld nog uit de eerste helft. De keeper  van Zwaluwen Utrecht werpt zich, via de rug van een medespeler, op de bal. Van links naar rechts Jeffrey Koedam, Kevin Cnossen en Jaffar Ahmidout.

In de 57e minuut kreeg Zwaluwen opnieuw een vrije schop op de rand van ons strafschopgebied te nemen. Ditmaal werd de bal niet rechtstreeks op ons doel geschoten. Een kort tikje met de bal gevolgd door een overstapje. Michel niet meer in positie en nu verdween de bal wel in ons doel: 3-1.

Ons elftal probeerde af en toe nog wel wat terug te doen. Zoals in de zestigste minuut bij een schuiver van Jaffar. De keeper van Zwaluwen verwerkte de bal tot corner. In de 70e minuut kwam Leander in het veld voor Kevin. Kort hierna  werd het lot voor Vriendenschaar definitief bezegeld. Zwaluwen combineerde tot in ons strafschopgebied om vervolgens de bal in ons doel te deponeren: 4-1.
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte ons elftal de uiteindelijke uitslag nog enigszins dragelijk. Bij een aanval wist Amine Lakhal zich vrij te spelen. Het schot dat hierna van zijn voet volgde was raak: 4-2.  Corné kwam nog in het veld voor Marwan. De wedstrijd was echter allang in het slot gevallen en kwam met een 4-2 zege voor het dit keer betere Zwaluwen Utrecht.