Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 18

Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft de bekerwedstrijd tegen SV Panter (SVP) verdiend met 3-2 gewonnen. Het was gedurende de wedstrijd beter dan SVP. En toch hing de overwinning tot dik in de tweede helft aan een zijden draadje.

Ons eerste elftal speelde in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Bram Maessen, Daan Lustenhouwer, Dylan Boomhouwer, Corné Pieter, Marwan salama, Karim el Ghoulbzouri, Ronan Hendriksen, Jesse van Piggelen, Amine Lakhal, Jeffrey Koedam. Wissels waren Rody Honingh (doel), Jaffar Ahmidout, Leander Foldes, Rayhaan Aatem en Joey Janssen. De laatste twee spelers waren ‘gerekutreerd’ uit JO17-1.

DSC00931.JPGAanval op het doel van SVP met Jeffrey Koedam (links), Jesse van Piggelen en Daan Hurks.

Vanaf de aftrap was ons elftal de betere ploeg. Met diverse aanvallen werd meteen het doel van SVP bestookt. Ronan, Jesse, Jeffrey en Amine trokken voortdurend naar het vijandelijke doel. Bij corners die hieruit voorkwamen, stoomde Dylan Boomhouwer vaak mee op. Alle aanvallen ten spijt leverden die niet het gewenste resultaat op. Ballen ging net naast of net over of er was wel een uitgestoken SVP-been waardoor uit een aanval niet meer zat dan een corner. De verdediging van SVP lag vaak ‘open’, waardoor onze aanval kon oprukken naar het vijandelijke doel. En dan gebeurde rond de twintigste minuut het tegendeel van waar ons elftal op uit was. SVP mocht bij een van de weinige aanvallen een corner nemen. De bal werd uit onze verdediging gewerkt, opnieuw ten koste van een corner. De bal die nu werd voorgezet werd door onze defensie niet goed getaxeerd. Dat deed wel een aanvaller van SVP, die toch vrij ongehinderd van dichtbij in ons doel kon koppen:  0-1.

DSC00929.JPGHoog opspringend maakt SVP 0-1.

Vijf minuten later kwam ons elftal weer op gelijke hoogte. Het was Ronan die zich binnen het strafschopgebied ‘worstelend’ ontdeed van  SVP-verdedigers en vervolgens in het doel schoot: 1-1.

In de periode tot aan de rust was onze aanval nog enkele keren actief. Onder meer Ronan met een afstandsschot dat naast ging. En met een actie waarbij hij zich vrij speelde, maar vervolgens geen medespeler vond voor de afronding. Dylan trok een keer mee ten aanval, maar zijn kopbal ging over het doel. En zo waren er meer aanvallen die echter niet tot een doelpunt leidden.

DSC00946.JPG
Schot van Jesse op het doel van SVP in de eerste helft

SVP kwam een enkele keer ook tot een aanval, maar stichtte geen gevaar. De rust kwam dan ook met de verkregen 1-1 stand.

Dylan Boomhouwer keerde na de rust niet terug. Zijn plaats werd ingenomen door Jaffar Ahmidout.
Na ongeveer vijf minuten spelen, er was nog weinig gebeurd, kwam SVP toch weer op voorsprong. Bij een aanval over rechts waagde een van de SVP-spelers een hard schot, vrij ver nog van ons strafschopgebied vandaan. Maar zijn knal verraste, want de bal vloog ons doel in zonder dat er ingegrepen kon worden: 1-2. Ons elftal probeerde hierna wat terug te doen onder andere via acties van Ronan. Die strandden echter voortijdig. En een door hem afgevuurd schot ging over het SVP-doel.

DSC00959.JPGVerwoede poging van Jaffar om te scoren. De keeper van SVP is al bij de bal.

Na een kwartier spelen kwam Leander Foldes in het veld voor Bram Maessen.  Ongeveer vijf minuten later kon Jeffrey Koedam de gelijkmaker scoren na de bal aangespeeld gekregen te hebben van Jaffar. Een paar minuten daarna kwam ons elftal verdiend op voorsprong dank zij Leander. Hij scoorde na de bal van Jeffrey Koedam te hebben ontvangen.

DSC00975.JPG
Roan in actie in de tweede helft.

Het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet zo veel meer. SVP leek sowieso aan het einde van zijn latijn. De coach van SVP gaf bij voortduring luide aanwijzingen aan zijn spelers hoe ze moesten spelen en zich positioneren. Ook bij ons elftal was de scherpte er wel vanaf. De scheidsrechter liet naar ons idee nog wel heel erg lang doorspelen. Uiteindelijk floot hij af en had ons elftal een 3-2 bekerzege op zak.

DSC00978.JPG
De keeper van SVP onderschept nog een bal met op de voorgrond Jeffrey (9) en Jesse (8).

Het was geen hoogstaande pot voetbal geweest en ons elftal had meer afstand van SVP mogen nemen. Het gaf uiteraard voldoening dat de eerste overwinning uit de oefenperiode een feit was.