Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 18

Groeneveldselaan 15
3902HA
VEENENDAAL
tel. 0318-510985

Door uit bij Veenendaal 2-2 gelijk te spelen is ons eerste elftal winnaar van de bekerpoule geworden en mag het verder in de knockoutfase van de bekercompetitie. Dit is de feitelijke vaststelling na de uitslag, maar op het spel van ons elftal aan de vooravond van de reguliere competitie was heel wat aan te merken.

Ons elftal was voor deze wedstrijd als volgt opgesteld: Stan van de Wiel (doel), Corné Pieter, Kjell van Kemseke, Dylan Boomhouwer, Jameiro Erents, Amine Lakhal, Jesse van Piggelen, Vincent Zuurmond,  Marwan Salama, Jeffrey Koedam en Ronan Hendriksen.. Wissels waren Karim el Ghoulbzouri, Bram Maessen, Kevin Cnossen, Daan Hurks en  Guy van Beurden, Van de wissels kwamen Guy en Bram niet in het veld.

Het was een prachtige zomerdag, mogelijk de laatste van 2023. Maar het kunstgras waarop werd gespeeld werkte onder invloed van de zon als een radiator, waardoor de beide teams moesten zwoegen tegen de warmte in. Zowel halverwege de eerste als tweede helft werd daarom een drinkpauze ingelast.

De wedstrijd begon in de eerste minuut met een corner die Jeffrey Koedam forceerde. Bij een volgende aanval van Vriendenschaar in de tweede minuut werd Jeffrey echter  gekwakt tegen de boarding met reclameborden en op de straattegels die het kunstgrasveld omzoomden.

DSC01024a.JPG
Aandacht voor Jeffrey die geblesseerd bij de reclameborden ligt.

En terwijl Jeffrey geholpen werd door onze verzorger Marcel Uding, brak Veenendaal uit. Onze verdediging greep vervolgens zwak in en sloeg de Veenendaalse aanval maar half af. Hierna volgde een pass van de Veenendaalaanval en stond het in de derde minuut al  zomaar 1-0.

Jeffrey werd weliswaar opgelapt, maar moest na tien minuten toch zwaar geblesseerd aan zijn arm  van het veld af. Karim el Ghoubouri kwam Jefffrey vervangen. Inmiddels had ook een speler van Veenendaal na een botsing zwaar geblesseerd het veld moeten verlaten. Waar Jeffrey buiten het veld behandeld kon worden en de wedstrijd doorging, werd de speler van Veenendaal midden op het veld behandeld en lag het spel zeker drie/vier minuten stil.

DSC01031a.JPG
Ook Veenendaal verloor vroegtijdig een geblesseerde speler.

Ons elftal zat mogelijk vol goede bedoelingen, maar bakte er in de eerste helft toch maar weinig van. Er werd slordig verdedigd. Stan van de Wiel zorgde voor enkele reddingen dat de schade vooralsnog verder beperkt bleef.

DSC01047a.JPG
Drukte bij het Vriendenschaardoel bij een aanval van Veenendaal.

Aanvallend stelde ons elftal ook niet veel voor. Als er al een aanval werd opgezet was er altijd wel een voet of been waardoor de aanval uit eigen beweging werd onderbroken. Het elftal van Veenendaal bestond ook niet over godenzonen, maar was ons eigen elftal wel de baas. Veenendaal was fysieker aanwezig, speelde de bal sneller rond en was zeker gevaarlijker dan ons elftal.
Na een dik kwartier in de eerste helft werd Amine bij een Vriendenschaar aanval neergelegd. De vrije schop werd mooi genomen door Vincent, maar schampte de lat. Dit was eigenlijk het enige serieuze wapenfeit aan Vriendenschaarzijde.
Aan het einde van de eerste helft leek Ronan ook uit de wedstrijd te moeten gaan. Hij was door de warmte bevangen, ging aan de kant, maar kon na opgefrist te zijn, toch weer verder. Gelukkig maar, want hij zou in de tweede helft een belangrijke rol voor ons elftal gaan spelen.

Echter zou ons elftal eerst op slag van rust tegen een grotere achterstand gaan aankijken. Een van de aanvallers van Veenendaal kwam op rechts in het bezit van de bal. Hij wist vervolgens onze verdediging wat al te gemakkelijk 'voorlangs' te passeren en de 2-0 was daarna een feit.
Het werd ook de ruststand en die was zeker niet geflatteerd te noemen gezien het zwakke optreden van ons elftal.

Of het 'gedonderd' heeft in de kleedkamer weten we niet; we waren er niet bij. Maar als het gedonderd heeft, was daar alle reden voor. Jameiro bleef voor de tweede helft achter in de kleedkamer en Daan Hurks was zijn vervanger.

DSC01052a.JPG
Beeld uit de tweede helft, met Jesse van Piggelen in actie. Op de achtergrond Ronan.

De tweede helft begon na een minuut met een vrije schop voor Veenendaal. De bal ging over ons muurtje heen, maar ook naast. Twee minuten later moest Amine het bij een duel ontgelden, maar hij kon na blessurebehandeling verder. En dat was maar goed ook. want in de 51e minuut was Ronan er op de rechterflank met de bal vandoor gegaan. Zijn voorzet was op maat en Amine kon vervolgens de bal in het Veenendaaldoel werken. 2-1. Ons elftal was met deze aansluittreffer terug in de wedstrijd en speelde hierna met  wat meer overtuiging..

DSC01069a.JPG
Kjell van Kemseke is opgerukt en wordt op de huid gezeten door een speler van Veenendaal.

Het bleef oppassen met Veenendaal en bij enkele aanvallen moest Stan ervoor zorgen dat ons elftal niet weer op grotere afstand werd gezet. Zelf ging ons elftal op zoek naar de gelijkmaker, maar die zat er vooralsnog niet in. In de zestigste minuut werd een aanval van Jesse door een opzichtige handsbal van Veenendaal onderbroken. De scheidsrechter had hiervoor de gele kaart kunnen trekken. Wel wees hij een vrije schop toe aan ons elftal. Karim nam de vrije schop ineens. De bal schampte de lat van het Veenendaaldoel en ging uit.

Een paar minuten later kwam Veenendaal met tien man te staan na een ruwe overtreding van de nummer '6' . Tweede keer geel en dus rood. Het was precies de speler die in de eerste helft verschillende vervelende overtredingen had begaan, tegen wie de scheidsrechter niet altijd genoegzaam was opgetreden. Maar nu had de scheids hem toch te pakken.

DSC01073a.JPGDeze aanval van Vriendenschaar werd door  de keeper van Veenendaal onschadelijk gemaakt.

Ons elftal wist de man meer situatie vooralsnog niet uit te buiten. Halverwege de tweede helft mocht ons elftal links bij de zijlijn een vrije schop nemen. Echter werd het spel opgehouden doordat Veenendaal een speler wisselde. Toen dat eenmaal gebeurd was en de vrije schop genomen zou kunnen worden, floot de scheidsrechter voor de drinkpauze. Na de drinkpauze wisselde ons elftal ook maar een speler. Kevin Cnossen kwam in het veld voor Amine. Eindelijk kon de vrije schop worden genomen. Daar kwam niks uit voort.

De tijd begon te verstrijken en ons elftal keek nog steeds tegen een 2-1 achterstand aan. Veenendaal kwam in de 88e minuut (volgens het scorebord) zelfs met negen man te staan toen hun nummer '9' na tweemaal geel  ook van het veld moest.
Een minuut later ging Ronan er op rechts met de bal vandoor en hij zette vervolgens scherp en laag voor. Het was de mee opgestoomde Dylan Boomhouwer die de bal in het Veenendaaldoel werkte: 2-2. En ineens was ons elftal spekkoper.

DSC01083a.JPGHoewel Ronan niet zelf doelpuntte kan hij door zijn twee doorslaggevende assist toch wel de 'matchwinnaar' worden genoemd en al bleef de uitslag op 2-2 steken.

De negentig minuten op het scorebord waren verstreken en de vraag was hoeveel tijd de scheidsrechter  zou gaan bijtrekken gezien alle oponthoud bij gele kaarten, door wissels en door de drinkpauze. We schatten in dat er toch wel tien minuten zouden moeten bij komen.

In blessuretijd waren er bij het doel nog kansen voor ons elftal en dat van Veenendaal om de stand een ander aanzien te geven. Maar al na twee minuten vond de scheidsrechter het welletjes. Ons elftal ging opgelucht van het veld, in de wetenschap dat het geen beste wedstrijd had gespeeld, maar toch de poulewinnaar was geworden. De spelers van Veenendaal sjokten gelaten van het veld af.