Anass Jijih (penalty)

C-Junioren C1, Hoofdklasse C

19 september 2009 12:30

Gezien de uitslagen tot nu toe moest Vriendenschaar dit weekend punten gaan pakken. Willem eiste van de jongens dat ze zouden winnen. Helaas Moest we Thom thuislaten, omdat hij geveld was door de griep, maar verder was iedereen fit.

Met Mitchel en Manel in de wissel startte Vriendenschaar dramatisch. Door een fout van Alperen (te voorzichtig gespeeld) kon VVZA gelijk over nemen en de 16 binnenstormen, waarna de speler over de voet ging van Obbe. Penalty voor VVZA en die werd dan ook gelijk benut 0-1. Vriendenschaar trok daarna gelijk ten aanval en een 6-tal minuten later kregen we op een meter of 20 een vrije trap. Maikel nam de vrije trap en schoot rechtstreeks op de goal. De keeper blunderde enorm (liet de bal door zijn handen schieten) maar de gelijkmaker zat er in 1 -1. Daarna ging Vriendenschaar op zoek naar de 2e treffer en dat viel niet mee. De wedstrijd werd steeds grimmiger, waarbij de kansen mn voor Vriendenschaar waren. In minuut 25 had Martijn een neorme kans om de 1-2 binnen te schieten, maar deed dit helaas te voorzichtig, waardoor de keeper de bal kon pakken. Even later was er na de zoveelste charge op een Vriendenschaar speler geel voor de tegenstander. De gemoederen liepen door de overtredingen af en toe te hoog op, waardoor het spel van beide partijen er niet beter op werd. De 2e helft moest beter, maar helaas werd het er niet beter op. Tolunay viel in de rust geblesseerd uit Mitchel kwam voor hem in de plaats. Even later werd Martijn gewisseld voor Manel. De kansen/mogelijkheden waren er wel maar miste allemaal kracht of de eindpass kwam niet aan. In de 65 minuut was er een opstootje, doordat er een grove overtreding plaatsvond op Marvin, hij reageerde hier te fel op, waardoor beide spelers geel kregen. Even later werd Manel op links weggestuurd en gevloerd binnen de 16. Anass schoot de penalty zeer goed binnen (1-2) en tegelijk flloot de scheidsrechter af.

Een terechte overwinning, maar het spel kon veel beter. Het was voor iedereen weer een goede les, laat je niet provoceren en blijf vooral zelf voetballen, dan komt het vanzelf goed!!