77'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

26 september 2010 14:00

Janssen, C.J.

In een levendige wedstrijd heeft Vriendenschaar in Amersfoort met 1-1 gelijk gespeeld tegen AFC Quick 1890. Naar ons gevoel had Vriendenschaar meer verdiend. Maar na de 0-1 ruststand en een goede voortzetting in de tweede helft werd het toch nog 1-1.

De wedstrijd begon onder ideale omstandigheden: prachtig voetbalweer en een perfecte kunstgrasmat.

Duel om de bal.

Vriendenschaar had in de beginfase al een kans gehad, maar dan was er een memorabel moment na 11 minuten en 40 seconden: Vriendenschaar maakte het eerste doelpunt van deze competitie. Tiemen van der Heiden onderbrak een aanval van Quick en passte de bal de bal naar voren. De laatste verdediger van Quick liet de bal onder zijn voeten doorschieten en die werd opgepikt door Boaz. De kans was natuurlijk aanwezig dat Boaz tegen de keeper op zou schieten, maar in dit geval legde Boaz de bal beheerst in het doel van Quick: 0-1. Deze ban was in ieder geval gebroken!

Boaz Souhuwat scoort 0-1.

Het leek of Vriendenschaar de veren van onzekerheid van zich had afgeschud, want in het verloop van de eerste helft kreeg Vriendenschaar nog verschillende kansen. In de 17e minuut via een aanval over links; in de 18e minuut na een aanval over rechts.
In de zesentwintigste minuut opnieuw een goede kans voor Vriendenschaar. Een voorzet kon door Niek Amelink, naar voren opgerukt, in het doel geschoten worden, maar de keeper had- helaas voor ons - nog een prachtige redding in huis.
In de 33e minuut eigenlijk de eerste kans voor Quick. Daarbij ging de bal rakelings naast het Vriendenschaardoel.
Een levendige eerste helft werd uiteindelijk met 0-1 afgesloten.

Tiemen van der Heiden neergelegd.

Na de rust nam Vriendenschaar opnieuw het initiatief neemt. Er volgden enkele goede kansen om de stand naar 0-2 te tillen. Dat gebeurde niet. Quick begon langzamerhand het initiatief over te nemen. Vriendenschaar kreeg daardoor de mogelijkheid voor uitvallen. Die waren niet ongevaarlijk, maar leverden geen goal op.
Rutger Stijlaart werd vervangen door Koray Sargin.

En toen, na ongeveer een half uur spelen in de tweede helft, viel jammer genoeg de 1-1. Een aanval door het midden en een volkomen vrijstaande aanvaller van Quick knalde de bal in de rechterbovenhoek achter Vincent Rinck, die tot dan niet erg veel te doen had gehad.

In het laatste kwartier gingen beide ploegen nog voor de winst, maar behalve gevaarlijke momenten voor beide doelen vielen er geen doelpunten meer.

Ruud Veldhuizen maakte nog een fotoreportage. Klik op foto's om ze te zien.