B-Junioren, B1, Hoofdklasse B

25 september 2010 15:30

Tahery, S.

Vriendenschaar B1 heeft vanmiddag een zeer succesvolle week afgesloten. Ingrediënten: een prima training op de maandag, een aansprekende/memorabele oefenwedstrijd op woensdag en een niet sprankelende maar wel degelijke competitiezege op de zaterdag.
OSM'75 kwam vandaag naar Culemborg, maar had door een veelheid aan wegwerkzaamheden moeite om er te komen. Dat gold eveneens voor de KNVB-scheidsrechter van deze middag; hij slaagde er helaas niet in om Culemborg bijtijds te bereiken. En dus werd Huub van Oorschot bereidt gevonden om zijn 2e wedstrijd van de zaterdag te leiden, iets wat hij wat mij betreft op uitstekende wijze deed. De 1e helft speelde Vriendenschaar B1 moeizaam. Slordig/paniekerig uitverdedigen gaf OSM in het eerste kwartier een overwicht met druk op de Vriendenschaar verdediging, maar dat leidde niet tot echt uitgespeelde kansen. Na het kwartier kroop Vriendenschaar B1 iets meer uit de schulp en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Ook Vriendenschaar wist zich echter niet een echte kans te creëeren. De 0-0 ruststand was daarmee wel in overeenstemming met het spelbeeld. Lucas Labots zakte in de 2e helft een linie terug om de verdediging wat te versterken en met het inbrengen van Mitchell van Oorschot kwam er meer balans in de ploeg. Toch was het OSM dat de score opende via een prima ingekopte voorzet van de rechterflank. De 0-1 achterstand was voor Vriendenschaar het moment om de veldbezetting wat offensiever te maken en dat kantelde de wedstrijd. Er kwamen wat mogelijkheden en halverwege de 2e helft resulteerde dat in een goede aanval. Mitchell van Oorschot zette een slim/uitstekend blok, Valentijn Nijenhof stuurde Levi Wammes weg en uit zijn voorzet tekende Ilias Dahri voor 1-1. Met nog een slordige 10 minuten op de klok schoot Valentijn Nijenhof een vrije trap direct binnen (2-1). Kort voor tijd leek hij dit kunstje te herhalen, maar deze keer kwam de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in.
Al met al een degelijke zege. Opvallend: de prima invalbeurt van Mitchell van Oorschot, die daarmee nadrukkelijk solliciteert naar een basisplaats!
Opstelling: Joël van Kranenburg, Dyon van Genderen (40' Twan Regtien), Marvin Putuhena, Reinier Hoelen, Anass Jijih, Francesco Girbaran (46' Mitchell van Oorschot), Lucas Labots, Timo van Rooij, Valentijn Nijenhof, Ilias Dahri, Levi Wammes.