25 september 2010 16:00

Zielhorst, T.P.M.

Sluiten we aan?

Na het onnodige verlies van vorige week, was het de vraag of we de aansluiting bij de top konden houden. Of zouden we voorlopig afhaken?

Vanwege een schoolfeest op vrijdagavond speelden we om 16.00 uur thuis. Tenminste, dat dachten we. Het hele programma liep uit door de afsluiting van de A2, zodat we pas om 16.45 uur klaarstonden voor de aftrap. Toch leuk, zo’n avondwedstrijd. De voortekenen waren goed. Er was scherp getraind en conditioneel maakte het team een sterke indruk. Het team C-1 van Laren 99 was de tegenstander.

Vanaf de aftrap nam Vriendenschaar in 4-3-3 opstelling het initiatief. Direct werd duidelijk dat onze jongens er zin in hadden. Er werd scherp gecombineerd en na vijf minuten had ik meer genoten dan vorige week de hele wedstrijd! Toch kwam Laren er ook goed uit met enkele snelle en handige aanvallers. Gelukkig was de achterhoede met Sonny, Bram, Obbe en Mike goed bij de les. Obbe als breekijzer en Bram daarachter, die dan goed rugdekking gaf. Het werkte goed!

Vriendenschaar speelde aanvallend. Dit leidde ertoe dat ons middenveld vaak (te) ver mee naar voren ging. Op zich prima natuurlijk, maar bij balverlies lag het middenveld dan open voor Laren. Al in de derde minuut gaf Achraf een splijtende pass op Manel, die het cool afmaakte: 1-0.  Het mooiste van dit doelpunt was de pass. Even later gaf Tom een prima voorzet vanaf de zijkant die er bijna inging. De keeper van Laren pakte te bal, maar niet klem vast. Een intikkertje voor Jefrey: 2-0.

Laren bleek een betere aanval dan verdediging te hebben. Dit gaf alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd met kansen voor beide teams. Sonny en Mike moesten soms flink aan de slag om de Laren-aanvallers te weren. Na 10 minuten schoot Laren uit het niets op ons doel, en is het 2-1. We stonden erbij en keken erna! In de 14e minuut kreeg Sonny een arm op zijn keel, hij had hier flink last van. Gelukkig kreeg hij alle aandacht van onze vaste verzorger Souhuwat. Die kon toch niet voorkomen dat Sonny direct gewisseld moest worden. Stefan nam zijn plaats links- achter in en deed dat prima! Abdillah ging vervolgens goed door op de rechter vleugel, gaf de bal goed af, en Manel tikte handig binnen: 3-1. Tom strooide ondertussen met mooie passes vanaf het middenveld, maar nog even zonder resultaat. Laren kreeg even later een corner. De bal draaide goed in, en een heeeel grote speler kopte binnen zonder gehinderd te worden: 3-2. Het werd nog spannend! Laren kwam nog een keer alleen voor Beau, maar die bleef goed kijken en maakte een wereld -redding!  Het spelpeil zakte in. We verloren ons in onaardigheidjes, in plaats van gewoon te gaan voetballen!

We gingen met 3-2 de rust in. Het kon nog alle kanten op. In de tweede helft ( Ja, daar is hij weer …)  kantelde de wedstrijd. Vriendenschaar werd dominanter en scherper. Laren kon hun tempo van de eerste helft niet volhouden, en dit gaf Vriendenschaar de kans de wedstrijd te beslissen. Al in de vijfde minuut na rust schoot Jefrey goed de 4-2 binnen. Hij deed dit na weer zo’n mooie pass van Tom.

Maikel verving Ennes na tien minuten in de tweede helft. Hij speelde goed in de mandekking op de gevaarlijke nummer tien van Laren. Voor Laren was hiermee de angel uit hun spel. Ze kregen nauwelijks nog kansen. Maikel bekroonde zijn goede invalbeurt met een fraai afstandsschot. Niet geheel onhoudbaar voor de Laren keeper, maar hij telde wel: 5-2.

Joram verving Jeffrey in de spits en kreeg als opdracht het afjagen van de bal voorin. Twee keer was hij langs de Laren-verdediging, maar werd mijns inziens onterecht teruggefloten voor buitenspel. ( U weet dat ik niet onpartijdig ben! )   Dat deed niets af aan het feit de scheidsrechter uitstekend floot. Wat een verademing na vorige week…  .

Uiteindelijk werd het 5-2 voor Vriendenschaar. Gezien het wedstrijdverloop een meer dan terechte uitslag. We blijven aansluiting houden bij de top drie!

Ziehier een aantal actiefoto's van de westrijd tegen Laren C1.