NEC B1

0 - 0

Vriendenschaar JO17-1

22 september 2010 19:30

Terwijl de Nijmeegse Gemeenteraad vergaderde over NEC en haar trainingscomplex De Eendracht,  speelde Vriendenschaar B1 er woensdagavond een oefenwedstrijd tegen NEC B1. Daartoe uitgenodigd, als uitvloeisel van vakantiecontacten op een Spaanse camping. Het werd een leuke wedstrijd met een voor Vriendenschaar B1 zeer verdienstelijk resultaat!
In de 1e helft was NEC B1 duidelijk de bovenliggende partij. Vriendenschaar B1 startte wel aardig, maar liep verder nagenoeg achter de feiten aan. Met name op het middenveld werd teveel ruimte weggegeven, vooral omdat de ploeg moeite had met de vele positiewisselingen van NEC. Toch werden er nauwelijks uitgespeelde kansen weggegeven en dat is ook weer positief. Met een 0-0 gingen beide ploegen de rust in.
In de rust werd de verwachting uitgesproken dat NEC in de 2e helft zou gaan komen en werden wat opmerkingen over de verdedigende organisatie op het middenveld gemaakt. Met 4 verse krachten en een wat beter uit de verf komend positiespel slaagde Vriendenschaar er in de beginfase van de 2e helft in het NEC behoorlijk lastig te maken. Via Levi Wammes en Timo van Rooij kreeg Vriendenschaar 2 aardige mogelijkheden, die helaas niet werden benut. Verdedigend stond de ploeg haar mannetje, het resultaat van keihard werken door iedereen. NEC kwam dan ook niet tot scoren. De 0-0 eindstand doet recht aan het wedstrijdbeeld. Mijn complimenten gaan ditmaal niet uit naar een individu, maar naar het team. Met een wedstrijdinstelling als die van vandaag kom je heel ver!