Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft een 2-4 nederlaag geleden. Dit in een wedstrijd die lange tijd aantrekkelijk was en waarin de kansen op winst voor ons elftal aanwezig waren. Maar vrij snel na de 2-2 gelijkmaker viel de 2-3. Daarna raakte ons elftal van slag.

Ons elftal begon aan de wedstrijd in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Mark Verrips, Corsin Vogtländer, Dave van Dalum, Ronan Hendriksen, Souhail Maatougui, Marwan Salama, Amine Lakhal, Vincent Zuurond, Abid el Idrissi en ibrahim Gumaa.
Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Kjell van Kemseke, Thom Souhuwat, Finn Spierings, Jesse van Piggelen en Maurits Nijenhof. Kjell, Thom, Finn en Jesse kwamen in de loop van de tweede helft in het veld. Maurits was weliswaar weer hersteld van de blessure die hij een paar weken geleden had opgelopen. Maar uit voorzorg bleef hij kennelijk toch op de bank.
Ibrahim Gumaa stond voor het eerst vanaf het beginsignaal in de basis. Hij was een van de actiefste voorhoedespelers en scoorde ook de 2-2 gelijkmaker. Ondanks de nederlaag kan Ibrahim terugzien op een goed gespeelde wedstrijd.

Al snel keek ons elftal tegen een 0-1 achterstand aan. De wedstrijd begon overigens met een prima aanval van ons elftal al in de eerste speelminuut. De bal ging maar ternauwernood naast het doel van Elinkwijk. Bij de volgende aanval in de tweede minuut, maar nu de andere kant op, kwam Elinkwijk op een 0-1 voorsprong. Vlak bij de doellijn leden we balverlies. De aanvaller van Elinkwijk kon doorlopen en vervolgens de bal achterlangs John schieten.

DSC07680.JPGDuel met Ibrahim. Naar achteren Ronan en Mark.

Ons elftal moest even van de schrik bekomen en moest enkele aanvallen en corners van Elinkwijk zien te verwerken om niet op een nog grotere achterstand te worden gezet. Geleidelijk aan kantelde de wedstrijd in de eerste helft en kon ons elftal druk op Elinkwijk zetten. Na een kwartier spelen kon een corner genomen door Ronan door Elinkwijk uit het doelgebied worden weggekopt.
DSC07692.JPG
Met een kopstoot onderbreekt deze verdediger van Elinkwijk een aanval van Vriendenschaar. Op de foto zien we Abid, Vincent (nr.10) en Corsin (nr.6).

Drie minuten later schoot Ibrahim de bal na een corner net over het doel van Elinkwijk. En weer drie minuten laten ging een schot van Ibrahim, eveneens na een corner, naast.
Het was tenslotte Ibrahim die in de vijfentwintigste minuut de bal op Abid afspeelde. Ook al doordat de keeper van Elinkwijk niet helemaal goed uit zijn doel kwam, wist Abid de opstuitende bal in het doel van Elinkwijk te werken. Een verdiende 1-1 gelijkmaker.

Het was intussen een open wedstrijd geworden met het beste spel van de zijde van ons elftal en ook met een paar goede kansen. Elinkwijk hield zich echter aanvallend ook niet onbetuigd. Scheidsrechter Westland hield niet van gezeur bij duels en liet heel vaak gewoon doorspelen ook al dacht de ‘verliezende’ speler dat er sprake was van een overtreding.

DSC07750.JPGDe scheidsrechter zal steeds bovenop de spelsituatie. Met nr. 7 Ibrahim.

Na een half uur spelen noteerden we nog een aanval van ons elftal waarbij de keeper net wat eerder bij de bal was dan Ibrahim. Vijf minuten later passte Ibrahim op Vincent die de bal vervolgens naast het Elinkwijkdoel schoot. Tussendoor enkele niet ongevaarlijke acties van Elinkwijk. Twee keer werd de bal over ons doel geschoten.

Met 1-1 kwam de ruststand en we hadden bepaald goede verwachtingen voor ons elftal voor de tweede helft. Die begon ook goed met aanvallen op het doel van Elinkwijk door Ibrahim, Ronan en Amine. Weliswaar strandden die aanvallen, maar we waren hoopvol gestemd over het verloop van de wedstrijd. Tot in de 54e minuut Vincent een overtreding maakte die hem een gele kaart opleverde. Elinkwijk mocht  daarvoor een vrije trap nemen. De bal kwam bij een van de Elinkwijkaanvallers terecht. Van grote afstand poeierde hij de bal in ons doel. Geen houden aan. Een zondagschot, maar Elinkwijk had wel met 1-2 de leiding genomen.
Ons elftal probeerde in de wedstrijd terug te komen met enkele aanvallen waaraan de zuiverheid echter ontbrak. Vincent was bij zijn schoten niet zo gelukkig in de afwerking.
In de 65e minuut gingen Marwan en Vincent het veld af en kwamen Kjell en Thom voor hen in de plaats.  Ons elftal drong aan, voorlopig zonder succes. Ook Elinkwijk liet zich niet onbetuigd. John werd getest bij een keihard schot. Even later bal werd de bal vanuit onze achterhoede naar voren gewerkt. De bal kwam in het bezit van Ibrahim. En deze slaagde erin om onder druk van zijn bewaker de bal langs de Elinkwijkkeeper in het doel te werken. Met nog een kwartier te spelen en met nog te verwachten blessuretijd was het 2-2.
DSC07767.JPG
Ibrahim scoort de 2-2. Het zou niet genoeg blijken te zijn.

Abid ging direct hierna van het veld af en Finn kwam mogelijk als stormram voor hem in de plaats. De bedoeling van deze wissel ging echter in rook op. Twee minuten erna was er een snelle uitbraak van Elinkwijk en werd met een schuiver ons doel getroffen: 2-3.

Ons elftal ging in de aanval om alsnog een gelijkmaker te forceren. Maar het slotoffensief had de kenmerken als bij vorige wedstrijden, zoals tegen IJFC en andere ploegen. Niet alleen de aanval, maar het hele elftal loopt dan te hoop in het doelgebied van de tegenstander. Corners die geforceerd worden, schoten op doel die geblokt worden, maar geen doelpunt. Dave van Dalum was nog het dichts bij de gelijkmaker toen hij van enige afstand in de 85e minuut (op het scorebord) op het Elinkwijkdoel schoot. De bal ging over de keeper van Elinkwijk heen en schampte vervolgens de bovenkant van de lat om daarna uit te gaan. Jesse van Piggelen kwam in de 85e minuut Amine nog vervangen. Maar het was Elinkwijk dat de wedstrijd in het slot gooide. Bij een zo op het oog niet zo gevaarlijke aanval in de 87e minuut (weer op het scorebord) werd de bal niet goed uit onze verdediging weggewerkt. Elinkwijk profiteerde en schoot de bal voor de vierde keer in ons doel.

DSC07761.JPGEen actie met Amine uit de tweede helft.

De wedstrijd was eigenlijk gespeeld. Op het scorebord was het getal ‘90’ al verschenen, maar de scheidsrechter liet nog zo’n  minuut of zeven doorspelen. We kennen wedstrijden dat in blessuretijd nog een omwenteling teweeg wordt gebracht, maar dat zat er dit keer niet in. Een toch wel wat geflatteerde nederlaag was ons deel, maar wie de meeste doelpunten maakt verdient de winst. Jammer, omdat ons elftal toch lang minstens gelijkwaardig aan Elinkwijk was. Dat maakt deze nederlaag niet minder zuur.

Ons elftal is nu afgedaald naar de negende plaats die aan het einde van het seizoen nacompetitie inhoudt. De situatie is met nog acht wedstrijden te gaan zeker te herstellen. Maar daarvoor zal ons elftal toch wel een paar keer moeten gaan winnen. De concurrentie, zie bijvoorbeeld JSV, zit niet stil.