Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

Ons eerste elftal heeft een lelijke misstap begaan door uitgerekend tegen dé concurrent voor de achtste plaats, DVSU, in Utrecht met 2-0 te verliezen. Door deze uitslag en door de uitslagen bij andere wedstrijden is ons elftal zelfs terecht gekomen die niet eens voor de nacompetitie geldt. De nu ingenomen dertiende plaats betekent aan het einde van het seizoen zelfs rechtstreekse degradatie.

De overwinning die DVSU op ons elftal boekte was terecht. DVSU was door de bank genomen toch wat kansrijker. Ons elftal kon niet de noodzakelijke vuist maken om DVSU op de knieën te krijgen.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Marwan Salama, Souhail Maatougui, Corsin Vogtlander, Vincent Zuurmond, Maurits Nijenhof, Amine Lakhal. Wissels waren Michel Sprong (doel), Abid el Idrissi, Finn Spierings, Ibrahim Gomee en Lucas Beck. Abid speelde vanaf het begin van de tweede helft mee, Finn, Ibrahim en Lucas vielen in de loop van de tweede helft in.

De eerste helft was nog wel redelijk in balans. Afgaande op het aantal momenten voor de beide doelen en het aantal genomen corners was DVSU de wat betere ploeg. Maar kon je op dat moment tegelijk vaststellen dat DVSU er in de afwerking niet zoveel van bakte.
De eerste aanvallen waren voor Vriendenschaar: in de vierde minuut een kans voor Maurits. Diens schot ging naast. En in de tiende minuut schoot Vincent de bal eveneens naast. In de twaalfde minuut ontsnapte ons elftal echter toen na een aanval van DVSU eindigde in een wat toevallig boogballetje, waarbij de bovenkant van de lat van ons doel werd geschampt.
In de 25e minuut leek het er even op dat Maurits het veld geblesseerd moest verlaten. Hij ging zitten en had behandeling nodig van verzorger Marcel. Het viel allemaal mee en Maurits zou de wedstrijd uitspelen.

DSC08748_2.JPG
Maurits had even verzorging nodig.

Incidenteel waren er aanvallen van ons elftal waar mogelijk wat in had kunnen zitten. Zoals in de 35e minuut dat Amine werd aangespeeld maar geen kans zag om de bal verder te krijgen. En twee minuten later was er aanval van ons elftal over de volle breedte en via diverse schakels. Maar toen Vincent als laatste de bal in zijn bezit kreeg, stond hij buitenspel. Wellicht de beste kans was er voor Maurits, zo’n vijf minuten voor het einde van de eerste helft. Maar toen hij die wilde verzilveren kwam hij in harde botsing met de keeper van DVSU. Toen die opgelapt was, werd de wedstrijd voortgezet met een scheidsrechtersbal in het voordeel van de keeper. Dat de botsing hard was aangekomen, bleek wel dat de keeper tot aan de rust steeds naar zijn hoofd bleef grijpen. Na de hervatting van de wedstrijd was er nog een uitval van DVSU, waarbij John reddend moest handelen. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam DVSU van vlakbij ons doel tot scoren, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd.

DSC08763_2.JPG
Wedstrijdbeeld uit de eerste helft met Souhail, Maurits (nr.11) en op de achtergrond Mark.

De rust ging met 0-0 in en we hadden er het vertrouwen in dat het in de tweede helft nog wel goed zou komen met ons elftal. Bij de aanvang van de tweede helft was Abid in het veld gekomen voor Amine.
De tweede helft begon meteen met een Vriendenschaaraanval van Abid op Maurits, maar de laatste werd buitenspel gegeven. Bij een direct daarop volgende aanval van ons elftal belandde de bal op de lat van DVSU.
We waren nog maar pas in de derde minuut toen DVSU een vrije schop kreeg toegewezen Het schot dat volgde werd door John uit ons doel gebokst. Aansluitend kreeg DVSU opnieuw een vrije schop te nemen. De bal kwam laag bij de linkerpaal en het kwam ons voor dat de dekking van onze kant niet helemaal op orde was. Hoe het ook zij van dichtbij werd de bal in ons doel gewerkt: 1-0 voor DVSU.

DSC08791_2.JPG
DVSU scoort de 1-0.

Ons elftal probeerde wel terug te slaan, maar moest tegelijk toestaan dat DVSU vrijer ging voetballen met daarbij de nodige kansen. Direct na de 1-0 een aanval van ons elftal, maar Maurits miste in de afwerking. Souhail liep bij een verdedigende actie tegen een gele kaart op. Daarna enkele aanvallen van DVSU waarbij John een keer moest ingrijpen. In de achttiende minuut een aanval van Vriendenschaar, maar Abid werd gestopt ten koste van een gele kaart voor DVSU. De vrije schop leverde vervolgen geen uitgesproken kans op. Het merendeel van de aanvallen kwam nu van DVSU. Abid trachtte er eentje bij de zijlijn te onderbreken, maar liep daarbij  tegen geel op.

DSC08829_2.JPGBelegering van het DVSU-doel, maar Finn komt niet bij de bal.

Halverwege de tweede helft leek het erop dat ons elftal zou terugslaan, maar schoten van Lucas, Ibrahim en Finn hadden niet het gewenste resultaat. Bij een aanval van DVSU moest John nog een keer ingrijpen. Zo'n vijf minuten voor tijd gooide DVSU de wedstrijd in het slot. John stopte de bal nog bij een DVSU-aanval, maar uit de rebound scoorde DVSU toch: 2-0

De wedstrijd was gedaan. Ons elftal viel nog wel een paar keer aan, maar de overtuiging was uit ons spel. Na negentig minuten en wat blessuretijd viel ons elftal een toch wel ontnuchterende nederlaag ten deel. En met de andere uitslagen van deze dag staat ons elftal er nu wel beroerd voor. De achtste plaats is nog haalbaar, maar je moet voor de vier laatste competitiewedstrijden dan wel een behoorlijke optimist zijn. En je bent uiteraard afhankelijk wat de concurrentie doet. De nacompetitie zou nog tot ontsnapping kunnen leiden. We hebben echter niet zoveel knopen meer om ermee te kunnen tellen. Jammer…