B-Junioren, B1, Hoofdklasse B

18 september 2010 14:30

Belrhouche, S.

Vriendenschaar B1 begon met een onvolledige ploeg aan de uitwedstrijd bij Roda´23 in Amstelveen, het logische gevolg van enkele schorsingen, door KNVB en om disciplinaire redenen.
Roda'23 was deze middag duidelijk de bovenliggende partij en aan haar 3-0 zege valt dan ook niets af te dingen. Alhoewel: de 2-0 net na rust werd door de scheidsrechter dan wel als doelpunt genoteerd, volgens menigen (ook van Roda-zijde) was er geen enkele twijfel over dat de bal ruim vóór de doellijn bleef. Het zij zo. In de 1e helft kwam Vriendenschaar niet echt aan aanvallen toe, daarvoor ontbeerde de ploeg vanmiddag simpelweg stootkracht. Toch werd er voor de rust niet heel veel aan kansen weggegeven. Op een kopbal na een vrije trap na dan, halverwege de 1e helft. In de 2e helft probeerde Vriendenschaar wat meer vooruit te voetballen, waarbij Reinier Hoelen een prima rol vervulde. Al vrij snel na rust echter dan de discutabele 2e goal van Roda'23; Joel herstelde een slippertje nog ruim voor zijn doellijn, maar de scheidsrechter meende vanaf de middenlijn te kunnen constateren dat er toch sprake was van een doelpunt.  Nadat ook Dyon van Genderen verkeerd uitverdedigde en Roda voor 3-0 profiteerde was de wedstrijd gespeeld. Ondanks dit verlies concludeer ik echter dat de ploeg, gegeven de omstandigheden, zich prima heeft hersteld van de desillusie van een week eerder. En nu met z'n allen leuk verder bouwen aan de doelstelling voor dit nog lange seizoen!
Opstelling: Joel van Kranenburg, Dyon van Genderen, Marvin Putuhena, Reinier Hoelen, Anass Jijih, Lucas Labots, Timo van Rooij, Valentijn Nijenhof, Francesco Girbaran (50' Twan Regtien), Tim van Zanten (44' Mitchell van Oorschot), Ilias Dahri.