Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft het bekerduel tegen VVA Achterberg met 4-2 en dik verdiend gewonnen. Bij de rust stond het al 3-0. VVA kwam na de rust echter terug tot 3-2 en hing de overwinning van ons elftal zelfs aan het zogeheten zijden draadje’. Gelukkig zette ons elftal de zaken bijtijds recht en werd het toch nog 4-2.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Michaël Boutisma, Mark Verrips, Dave van Dalum, Corné Pieters, Marwan Salama, Corsin Vogtländer, Vincent Zuurmond, Maurits Nijenhof, Abid el Idrissi en Rick Mulder. Wissels waren Youri Blommers (doel), Lucas Beck, Finn Spierings, Amine Lakhal. De wissels kwamen in de tweede helft in het veld, afgezien van Youri.

DSC00158.JPG

De 'bank 'met v.l.n.r. Marcel Uding, Youri Blommers, Ruud Schiks, Amine Lakhal, Lucas Beck en Finn Spierings.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd door de elftallen een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Job Molenaar, van wie eerder bij Vriendenschaar op passende wijze afscheid was genomen.

We hadden misschien wat opgezien tegen VVA Achterberg. Maar toen het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd had geklonken, bleek dat verre van nodig. Vanaf de aftrap domineerde ons elftal. Al in de vijfde minuut een vrije schop te nemen door Abid. De vrije schop moest op last van de scheidsrechter opnieuw worden genomen. Bij de tweede poging kon de bal door VVA uit het eigen doelgebied worden weggekopt. Drie minuten later ging een schot van Maurits voorlangs het VVA-doel; het was eigenlijk bedoeld als een lage voorzet. Weer vier minuten later onderschepte Abid de bal en speelde af op Michaël.

DSC00146.JPG
Schot van Michaël.gaat over het VVA-doel.

Diens schot ging vervolgens over het VVA-doel. VVA deed wel iets terug na een kwartier spelen. Vanaf de linkervleugel ging een schot vlak over ons doel.
Na ruim een kwartier spelen kwam ons elftal op een verdiende 1-0 voorsprong. Marwan onderschepte de bal en Vincent kwam vervolgens met de bal vrij te staan. De doelman van VVA werd kansloos gelaten.
Een minuut later keek VVA tegen een 2-0 achterstand aan. Een schot van Abid werd gestuit door VVA, maar de wegspringende bal kwam in het bezit van Rick. En die zette ons elftal gedecideerd op een 2-0 voorsprong. Vriendenschaar speelde op dat moment zo goed dat we dachten dat de ‘godenzonen’ aan het werk waren.
VVA kwam ook wel aan wat aanvallen toe, maar die waren vaak te doorzichtig. En als er echt gevaar driegde uit een corner of vrije schop was John er altijd nog om de situatie te klaren. De aanvallen van ons elftal waren gevaarlijker, zoals na ruim een half uur spelen. Een combinatie waarbij Vincent, Abid en Rick waren betrokken, was prachtig, maar Rick zag zijn inzet naast gaan.
Na vijfendertig minuten spelen werd Abid bij een uitbraak getorpedeerd. De spons van Marcel verrichte wonderen, waardoor Abid weer door kon.
Zowel Vriendenschaar als VVA kwam nog aan een aantal aanvallen toe, zonder resultaat. Maar het laatste woord was vlak voor rust aan ons elftal. Maurits brak op rechts door de verdedigingslinie van VVA heen en passte op Rick, die over links mee was opgekomen. Rick schoot de 3-0 binnen.

DSC00172.JPG

Maurits stichtte in de eerste helft veel gevaar.

Wie had gehoopt dat ons elftal na de rust op dezelfde voet zou doorgaan, kwam bedrogen uit. Hoewel ons elftal nog ongewijzigd was, speelde het ineens onherkenbaar bij een toch wel riante 3-0 voorsprong.

Na vijf minuten in de tweede helft een aanval van VVA over links. Onze verdediging keek toe hoe VVA de bal in het doelgebied ontving en gemakkelijk scoorde:3-1. Een intikker waarop John geen antwoord had. Vijf minuten later ging een schot van VVA voorlangs ons doel.

Het spel werd rommelig en ons elftal speelde zonder overtuiging. Wel loste Maurits in de twintigste minuut nog een schot dat naast het doel van VVA vloog.
Na een kwartier in de tweede helft kwamen Amine, Finn en Lucas in het veld voor Abid, Marwan en Corné. Ons elftal kreeg de wedstrijd vooralsnog niet meer onder controle. En na een half uur spelen wist VVA uit een voorzet van dichtbij de 3-2 te scoren. Het zou toch niet…

Tien minuten voor tijd mocht Corsin een vrije schop nemen nadat Maurits  door VVA was gevloerd. De door Corsin laag ingeschoten bal ging naast. Kort daarna werd Finn tegen de grond gewerkt. Nu nam Amine een soortgelijke vrije schop, die eveneens naast vloog.

DSC00199.JPG
Finn gevloerd en Amine neemt vervolgens de vrije schop:
DSC00206.JPG

VVA kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar de scheidsrechter floot wegens buitenspel af.
Het laatste kwartier werd het spel ruwer. Het werd VVA fataal. Na een veel te stevige overtreding op Maurits mocht de VVA-aanvaller met rood het veld af. Maurits moest behandeld worden. Corsin nam vervolgens de vrije trap. De weer herstelde Maurits kreeg de bal aangespeeld en schoot met scherp 4-2.

Vanaf de bank wordt de 4-2 begroet. Klik op:
WhatsApp_Video_2022-09-10_at_17.23.51.mp4

En daarmee ging de wedstrijd op slot. Wat Vincent vervolgens deed, hebben we niet waargenomen, maar ook hij moest op last van de scheidsrechter het veld.  Met tien tegen tien werd de wedstrijd besloten. De 4-2 zege was zonder meer verdiend, maar in de tweede helft maakte ons elftal het zich onnodig moeilijk. Wat een verschil tussen de eerste en tweede helft!

Zeist won met 6-0 van Amsvorde. Het zal er voor komende zaterdag op neerkomen dat ons elftal met heel grote cijfers van Amsvorde zal moeten winnen om poulewinnaar te worden, tenzij VVA Achterberg punten pakt van Zeist.