Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Huis Ter Heideweg 19
3705MA
ZEIST
tel. 030-6931851

Het bekerduel tussen Zeist en Vriendenschaar op sportpark Dijnselburg is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Beide partijen hebben daar achteraf mogelijk vrede mee, al had ons eerste elftal zeker in de eindfase van de wedstrijd de kans om het duel winnend af te sluiten.

Ons elftal was als volgt opgesteld: John Verweij (doel), Lucas Beck, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Maurits Nijenhof, Abid, Rick Mulder. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Michaël Boutisma, Kjell van Kemseske, Amine Lakhal en Finn Spierings. Kjell kwam halverwege de eerste helft al in actie, nadat Thom door een trap tegen zijn kuit geblesseerd moest uitvallen. De andere wissels werden in de tweede helft ingezet. Stan bleef als reservedoelman op de bank.

Zeist-Vr_3-9_17.JPGEen duel van Kjell met zijn tegenstander.

De wedstrijd begon om zes uur in de aanloop naar de avond. Het publiek, met daarbij veel Vriendenschaaraanhang, kon genieten van een aangename zomeravondtemperatuur. Het kunstgrasveld van Zeist was in de loop van de dag door de zon aangewarmd. Zowel halverwege de eerste als de tweede helft werd daarom een drinkpauze ingelast.

Over het eerste kwartier van de wedstrijd valt niks te melden. Beide ploegen probeerden aanvallen op te zetten, maar die strandden voortijdig. Ons elftal probeerde nauwgezet gebruik te maken van de volle breedte van het veld. Bedachtzaam dat wel, maar toch aan de wat langzame kant. Het eerste kwartier eindigde met een verraderlijk schot op het doel van Vriendenschaar, dat John toch nog over de doellat kon tikken ten koste van een corner.

Vijf minuten later was er een aanval van Vriendenschaar waarbij Corsin de bal doorspeelde naar Abid, maar die kopte de bal net naast.

Zeist-Vr_3-9_36.JPGEen lastig moment voor het doel van Vriendenschaar na een corner. Van links naar rechts Marwan, Dave, John, Abid, Mark en Corsin.

In de 35e minuut was er een aanval van Vriendenschaar die eindigde na een actie met Rick en Kjell. De aanval werd door Zeist onderbroken waarbij de bal snel naar voren ging. Onze mee opgekomen verdediging was niet op tijd terug. Zeist brak door en scoorde de 1-0. Maar insiders meldden dat bij de uitbraak van Zeist sprake was van een paar meter buitenspel. De scheidsrechter floot echter niet, wel wees hij naar de middenstip.

Ons elftal probeerde de achterstand ongedaan te maken. Direct na de aftrap kreeg ons elftal een hoekschop te nemen. Uit de korte corner kwam een voorzet, maar Mark schoot de bal net naast. Een combinatie tussen Rick en Maurits strandde vervolgens. Rond de veertigste minuut kreeg ons elftal een vrije schop te nemen enkele meters buiten het doelgebied. Abid schoot de bal ineens op het doel. Een goed genomen vrije trap, maar de bal zeilde toch laag over het doel van Zeist. Even later werd Rick na een snelle rush ten val gebracht. Op bijna dezelfde plek kreeg ons elftal opnieuw een vrije schop te nemen. Abid ging weer achter de bal, die vervolgens prachtig en onhoudbaar in het doel van Zeist zeilde (1-1).

Maak hier even mee hoe de gelijkmaker begroet wordt vanaf de spelersbank.

Vlak voor het einde van de eerste helft kwam Zeist toch op een 2-1 voorsprong. Ver van het Vriendenschaardoel werd door Zeist een schot gelost. Mogelijk zat er een ‘zwabber’ in, maar John verkeek zich op het schot. De bal plofte over hem in het net: 2-1 voor Zeist en met deze stand gingen beide partijen de rust in.

Na de rust waren er van beide kanten wat schoten op doel die echter niet gevaarlijk waren. Kjell rukte een keer ver op tot aan de doellijn van Zeist, maar hield aan die actie niet meer dan een corner over. In ongeveer de tiende minuut moest Michael Boutisma na een charge van Zeist weer door verzorger Marcel Uding weer opgeknapt worden voor het vervolg van de wedstrijd.

Na een kwartier spelen werden nog enkele wisselspelers van Vriendenschaar ingezet. Amine en Finn kwamen in het veld voor Abid en Kjell.

Zeist-Vr_3-9_100.JPGRick was met enkele sprints in goede doen. Zo scoorde hij de 2-2 en schoot hij later de bal tegen de lat.

Na de drinkpauze bleek ons elftal toch meer conditionele inhoud over te hebben dan Zeist. Enkele minuten na de drinkpauze was er een onnavolgbare, snelle actie van Rick. Hij liet de Zeistverdediging zijn hielen zien en schoot de bal vervolgens onberispelijk binnen: 2-2.

Het was vooral Vriendenschaar dat het wedstrijdbeeld nu bepaalde. Er werden enkele corners gehaald uit een paar aanvallende acties. Maar daar kwam niks uit voort. Een voorzet van Maurits op Finn ging net naast het doel van Zeist. Met nog een kwartier te spelen kreeg Vincent een goed kans, maar hij kreeg de bal niet voldoende onder controle. Er was met nog zo’n tien minuten te gaan enig oponthoud. Na een botsing moest Finn verzorgd worden. Nadat Finn was opgekalefaterd was er weer zo’n prachtige sprint van Rick. De winnende treffer had hij op de schoen, maar zijn schot spatte tegen de doellat van Zeist.

Zeist-Vr_3-9_113.JPGFinn in duel met twee spelers van Zeist

Er volgden nog enige aanvallende acties van Vriendenschaar onder meer door Amine, Finn en Marwan. Er hing wel een doelpunt in de lucht voor Vriendenschaar, maar het kwam er toch niet van. Met 2-2 gingen de beide ploegen terug de kleedkamers in.

Voor nog enkele foto's, klik hier.

In de bekerpoule van Vriendenschaar was dit de enige wedstrijd. De wedstrijd VVA Achterberg – Amsvorde vindt pas op dinsdag 13 september plaats. Daaraan voorafgaand vindt op zaterdag 10 september de bekerwedstijd Vriendenschaar – VVA Achterberg in Culemborg plaats.