VVZA 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

19 september 2010 14:00

Rozendaal, W.

Vriendenschaar heeft de wedstrijd tegen VVZA ongelukkig met 0-2 verloren. De hele wedstrijd was ons elftal in de meerderheid; VVZA kwam ver in de tweede helft twee keer voor het doel van Vincent Rinck en scoorde pardoes twee keer. Harry Buur viel in de 60e minuut in, maar viel ruim een kwartier later weer geblesseerd uit.

De rust werd gehaald met de stand waarmee de wedstrijd ook begon. Vriendenschaar en VVZA gooiden de nodige snelheid in het spel, hetgeen echter ten koste ging van de nauwkeurigheid, Vriendenschaar was in de eerste helft de betere ploeg en zette ook meer druk op de defensie van VVZA dan andersom VVZA deed. Echter de beste kans was voor VVZA.

Tiemen van der Heiden heeft een reuze knal in zijn gedachten...

Uit een corner in de 26e minuut kwam de bal voor het doel van Vincent Rinck. De met een omhaal ingeschoten bal werd echter door onze verdediging uit het doel gekopt. Verder waren er wat kleinere kansen voor Vriendenschaar uit corners en vrije trappen, maar druk had de keeper van VVZA het niet.  Enkele malen moest hij ingrijpen bij een hoog voorgezette bal. Zijn opponent aan de andere kant, Vincent, had eigenlijk helemaal niks te doen.

Direct na de hervatting trok Vriendenschaar fel van leer en in het eerste kwartier had Vriendenschaar een doelpunt verdiend. De beste kans was een bal tegen de onderkant van de lat. De terug springende werd gepakt door de VVZA-keeper opgepikt en tegelijk werd er door Vriendenschaar hands gemaakt.

Gerrit Plomp maande ons elftal niet terug te vallen. Het moment ook om Harry Buur in te zetten na zijn meniscusoperatie. Iedereen hoopte dat dit het spel van Vriendenschaar ten goede zou komen.  In de 70e minuut werd Harry hard aangepakt en kreeg een vrije schop toegewezen. Brian Kosterman nam deze, maar schoot de bal in de handen van de keeper van VVZA. Een minuut later zette Gerrit Plomp een 'joker' in: Freek Vermeulen maakte zijn tijdelijke opwachting in het eerste elftal.

Terwijl Vriendenschaar door beide wissels hoop koesterde op een goed resultaat, was het VVZA dat toesloeg. Van dichtbij werd de bal achter Vincent Rinck ingeschoten. Er zou sprake zijn geweest van buitenspel, maar de scheidsrechter reageerde niet op het appèl van onze grensrechter:0-1.

Nog geen  minuut later stond VVZA al op 0-2.  VVZA zette een aanval op en terwijl Harry Buur krimpend van de pijn ter aarde zeeg, lag het tweede doelpunt achter Vincent Rinck. Harry moest van het veld worden gedragen en kreeg een eerste verzorging buiten de lijnen. In het ziekenhuis zou men verder kijken naar de opnieuw gekwetste knie van Harry.

Harry Buur van het veld gedragen. Hoe lang gaat het duren voordat Harry weer op het veld zal zijn te zien?

In de laatste fase van de wedstrijd zette Vriendenschaar nog alles op alles om de wedstrijd nog te laten kantelen. Maar de inzet werd ondanks vrij schoppen en corners niet beloond.

Einde oefening. Een zure nederlaag en we staan nog steeds qua doelpunten droog.

VVZA staat tot eigen verwondering bovenaan.

Magreb '90 - Waterwijk 3-1

Klik op ranglijst voor de stand na drie speelrondes.

De andere seniorenelftallen van Vriendenschaar speelden de volgende wedstrijden: