69'

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

12 september 2010 14:30

Ligtvoet, J.

Een beter spelend Vriendenschaar heeft toch in Wijk bij Duurstede in het stof gebeten en wel met 2-0. Verdiend of onverdiend?

Sander Verbeek lijkt te jongleren met de bal.

Tot aan de rust speelde Vriendenschaar heel verzorgd voetbal. Een aantrekkelijke wedstrijd tot nu toe met de eerste kans voor Brian Kosterman. Na vijf minuten een gevaarlijke kopbal die de keeper van CDW tenauwernood onschadelijk kon maken.
In de loop van de eerste helft kansen c.q. kansjes voor Vriendenschaar over zowel de linker- als rechtervleugel. De ruststand leek met een brilstand te worden bereikt, maar CDW wist toch een wijziging op het scorebord te bewerkstelligen. Vanaf de vleugel werd de bal in de 44e minuut opgepikt, toen 'teruggetrokken' voorgezet en van dichtbij door de spits van CDW, Peter Straver, ingeschoten. Jammer, maar dit was de realiteit bij rust: 1-0.

Even een gevaarlijke situatie voor de goal van Vincent. Wanneer echter in
deze actie gescoord zou worden zou er sprake zijn van buitenspel. De spits
van CDW staat zelfs achter Vincent Rinck op de doellijn.

In de tweede helft speelde Vriendenschaar fris verder en was het de betere ploeg. Maar de aanvallen links en rechts opgezet, smoorden in de defensie van CDW of anders stond de keeper van CDW in de weg. En als door Vriendenschaar geen doelpunten worden gemaakt, dan valt er een doelpunt aan de andere kant. Bij een uitval van CDW in de 24e minuut na rust werd met een kopbal uit een hoekschop de 2-0 aangetekend.

Vriendenschaar was in feite verslagen en het werd ook de eindstand. Van uit het perspectief van het veldspel was de overwinning van CDW onverdiend te noemen. Tergelijkertijd moet worden vastgesteld dat ons elftal toch maar moeilijk tot scoren komt. En als je niet scoort, ja dan... Het vertoonde spel mag echter als positief worden beschouwd. Volgende week kunnen we tegen VVZA aantonen dat we scoren toch niet verleerd zijn.

Quick 1890 - Magreb '90 2-2
Wasmeer - Maarssen 2-2
VVZA - Brederodes 5-3
Waterwijk - AS '80 2-1
MSV '19 - OSM '75 3-4
CDW - Vriendenschaar 2-0
SMVC Fair Play - UTS 4-1

Klik op stand voor de ranglijst na twee wedstrijden.