MSV 19 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 3e klasse D

5 september 2010 14:00

Groen, P.

In een niet al te beste wedstrijd hebben Vriendenschaar met 0-0 de punten gedeeld. Als er wat te genieten was, was het de zon. Maar qua voetbal was het niet zo hoogstaand. In de eerste helft had de wedstrijd nog een redelijk aanzien en had ons elftal de wedstrijd al moeten beslissen. Maar na de rust zakte het spelpeil beduidend.

Om 14.00 uur trapten Vriendenschaar en MSV onder leiding van scheidsrechter Schipper uit Heerhugowaard af . De competitie seizoen 2010/11 was begonnen.

Jeroen van den Ham in duel met een MSV'er

Vriendenschaar was van meet af aan de betere ploeg. MSV kwam nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Vincent Rinck. Ons elftal creëerde diverse kansen, maar het hadden er meer moeten zijn. Want  het ontbrak nogal eens aan de nauwkeurigheid bij het elkaar aanspelen.

In de derde minuut leek Bas van Overbeek door te breken en te scoren, maar op het laatste moment werd hem de voet dwars gezet.

Er volgde een klein kwartier wat rommelig voetbal  waarbij de keepers niet op de proef werden gesteld.

In de 19e minuut rukte Matthijs van Harten op, maar de knal die van zijn voeten kwam werd geblokkeerd en tot corner verwerkt. In dezelfde minuut had Jeroen van den Ham een goede kans maar hij raakte de bal maar half, waardoor de bal rakelings langs het doel ging.

In de 32e minuut kopte Bas van Overbeek ruggelings naar het doel de bal net naast. De goede voorzet was van Brian Kosterman.

In de 43e minuut de beste kans voor Vriendenschaar. Tim Copper zette de bal vanaf de zijkant scherp voor.  De bal kwam bij Brian die vervolgens tegen de paal schoot.

Gelet op het spelbeeld had Vriendenschaar in de rust zeker moeten voorstaan.

In de tweede helft was het overwicht van  Vriendenschaar niet meer aanwezig. Bij beide ploegen ontbrak de fluwelen pass. De ballen werden steeds naar voren gepompt en waren voor de medespelers moeilijk onder controle te brengen.

In de 56e minuut kopte Niek Amelink net langs de doelpaal na een goed genomen corner van Tim Copper.

Niek Amelink (nr.4)heeft met een uiterste krachtsinspanning het doel proberen te vinden met een kopbal. De bal zal echter naast gaan. De scheidsrechter wijst al naar de doellijn.

In de 58e minuut een uitval van MSV; het doelpunt werd al geteld, maar Vincent redde op het laatste moment met een prachtige reactie in de onderhoek.

In de 61e minuut viel Bas van Overbeek geblesseerd uit en werd vervangen door Tiemen van der Heiden.

In de 75e minuut schoot MSV raak, maar het doelpunt werd wel afgekeurd wegens buitenspel en onder fel protest van MSV.

In de 78e minuut kopte Brian Kosterman nog redelijk hoog over het doel van MSV.

In de 84e minuut kreeg MSV opnieuw een vrije schop te nemen en Vincent Rinck tipte de bal in een goede reflex over de lat. Een minuut later moest Vincent nog eens redden.

Het wachten was op het (geluks)doelpunt van een van beide ploegen. MSV kreeg er nog een uit een vrije schop. Maar Vincent stond goed opgesteld en kon de bal gemakkelijk vangen. De allerbeste kans was voor David Ronnes, vijf minuten voor het einde ingevallen. Een naar voren gedirigeerde bal kon hij achterwaarts doorkoppen, maar de bal ging tot ontzetting van het Vrienenschaarpubliek wel over de keeper heen  net naaste verkeerde kant van de paal.