18'

Mannen KNVB beker Amateur poule Groep 1 117

29 augustus 2010 14:00

Candel, J.

Vriendenschaar heeft met 1-0 gewonnen van Hooglanderveen in de derde poulewedstrijd voor de beker. Daarmee kwam Vriendenschaar in punten en doelsaldo gelijk met Hooglanderveen. Maar omdat Hooglanderveen in totaal meer doelpunten scoorde, gaat de tegenstander van vandaag door in de beker en Vriendenschaar niet. Overigens had ons elftal Hooglanderveen met huid en haar moeten opvreten.

Jeroen van den Ham wordt fel geattaqueerd, maar de bal is ergens anders.
Niek Amelink en Sander Verbeek kijken de bal na.

Er stond een stormachtige wind dwars over het veld, maar het bleef zowel in de eerste als tweede helft wel grotendeels droog.

Na drie minuten legde de scheidsrechter het spel een aantal minuten stil omdat hij 'als man in het zwart' weinig kleuronderscheid zag met het tenue van Vriendenschaar. Op dat moment mocht Vriendenschaar een vrije schop vlak bij het doel van Hoglanderveen nemen. Na terugkeer van de arbiter, nu in groen shirt, werd de vrije schop alsnog genomen, maar zonder resultaat.

Ons eerste elftal ontwikkelde meteen vanaf het fluitsignaal een groot veldoverwicht. Er waren vooreerst kleine kansjes voor met name Jeroen van den Ham. Al die kansjes leverden echter niks op. Vriendenschaar kwam in de 18e minuut verdiend op voorsprong na een mooi genomen vrije schop. Tim Copper liep over de bal heen en vervolgens was het Brian Kosterman die de bal hard en onhoudbaar in het doel pegelde.

Het spelbeeld veranderde daarna niet. Vriendenschaar bleef sterker, maar zag geen kans het tweede doelpunt te maken. In de veertigste minuut verscheen Jerrol Suitela alleen voor de keeper, maar ook hij wist het doelnet niet te vinden.

Tibor Veldhuizen in duel om de bal.

In de tweede helft was het overwicht van ons elftal in het eerste half uur minder groot. Tiemen van der Heiden was in het veld gekomen voor Youssef Ramdani. Hooglanderveen was gevaarlijk bij enkele uitvallen.

In de 71e minuut besloot trainer Gerrit Plomp tot twee wissels gelijk. Jeroen van den Ham en Tim Copper verlieten de arena. Bas van Overbeek en Rutger Stijlaart waren de vervangers. De wissels waren verstandig, want vanaf dat moment kwam er meer diepte in het spel en regen de kansen voor Vriendenschaar zich aaneen. We telden behoorlijke tot grote kansen in de 72e, 76e, 78e, 82e, 84e, 86e, 88e en 90e minuut. Bas van Overbeek, Rutger Stijlaart en Brian Kosterman waren echter niet erg gelukkig in de afronding. De ballen gingen net over of naast of werden tegen de keeper van Hooglanderveen aan geschoten. In deze stortregen van kansen moest Vincent Rinck nog een keer handelend optreden en met een uitstekende safe verhinderde hij een niet verdiende, maar qua spelbeeld welicht voorspelbare gelijkmaker.

Het einde van de wedstrijd kwam dus met een magere en onbevredigende 1-0 zege.

Hopelijk wordt het doel in de a.s. competitie beter gevonden.

Ruud Veldhuizen maakte nog een fotoreportage. Klik hier.