82'

Mannen KNVB beker Amateur poule Groep 1 117

21 augustus 2010 17:00

Ditmarsch, J. van

Vriendenschaar heeft in de eerste bekerwedstrijd een 1-2nederlaag geleden. Nodig was dit niet geweest. Maar de aanvallen van Vriendenschaar rendeerden te weinig door onzorgvuldig spel.
De vonken vlogen er aan onze zijde ook bepaald niet van af. Trainer Gerrit Plomp was niet erg te spreken over de verrichtingen van zijn elftal.

Eerste elftal voor de aanvang van de bekerwedstrijd tegen Candia. Staande v.l.n.r. Marcel Uding (verzorger), Youssef Ramdani, Sander Verbeek, Tibor Veldhuizen, Vincent Rinck, Jerrol Suitela, Brian Kosterman, Bram van Velden (assistent-scheidsrechter). Zittend v.l.n.r. Zinho Neves, David Ronnes, Jordao Pelamonia, Niek Amelink, Tim Copper.

In de eerste helft van de wedstrijd was Vriendenschaar wel de wat betere partij. De spelopvatting van ons elftal was op zich goed; de bal werd breed en over de vleugels gespeeld. Maar in de uitvoering ontbrak de nauwkeurigheid waardoor diverse aanvallen voortijdig ontspoorden. En uiteraard werd evenmin van de tegenstander gevraagd om open huis te houden. Dus als weer een aanval doorkwam, was de defensie van Candia er ook nog.

De eerste aanval was overigens voor Candia. Na vijf minuten mocht Candia een vrije schop nemen. De bal werd keihard ingekopt, maar Vincent Rinck redde prachtig. Twee minuten later nog een vrije schop van Candia, maar daar school minder gevaar in.

Hierna waren de meeste aanvallen voor Vriendenschaar. Een minuut na de vrije schop van Candia claimde Vriendenschaareen strafschop toen Tim Copper werd neergehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter wuifde het protest weg.

Hierna zakte het spel van beide kanten weg. Vriendenschaar hield een overwicht, kreeg kansen, corners, enkele vrije schoppen, maar het leverde allemaal niks op.

Brian Kosterman en de keeper van Candia achtervolgen de bal. De goalie van Candia zal er het eerst bij zijn.

De rust ging in met 0-0. De tweede helft was een kopie van de eerste helft met Jeroen van den Ham in plaats van Youssef Ramdani.  De eerste aanvallen waren opnieuw voor Candia. In de 49e minuut redde Vincent opnieuw fraai na een inzet van Candia. Een minuut later scoorde Candia toch 0-1. Een pass door het midden enVincent aarelde bij het uitlopen. De bal werd vervolgens achter Vincent in het doel gedeponeerd: 0-1.

Hierna viel ons elftal vruchteloos aan en beperkte Candia zich meer tot uitvallen.  In de 60e minuut was het bijna 0-2. Uit een corner kopte een Candia-aanvaller de bal  door en scoorde, maar de scheidsrechter keurde de goal wegens buitenspel af.

Vriendenschaar viel weer aan maar de ballen gingen of net naast, smoorden in de defensie of de jonge Candiakeeper had er goed het oog in. Jerrol Suitela werd vervangen door Mochine Ramdani.

In de 79e minuut een unieke kans voor Jeroen van den Ham. Een uitverdedigde bal werd tegen hem aangeschoten. Jeroen brak door en werd in het strafschopgebied vastgehouden. De scheidsrechter deponeerde de bal echter buiten de zestien. De vrije schop leverde niets op.

In de 81e minuurt een uitval van Candia. Die resulteerde in een bekeken boogbal over Vincent heen en met deze fraaie treffer was het 0-2.

Een minuut later kwam Vriendenschaar terug in de wedstrijd. Mochine mocht een korte corner nemen, speelde Tim Copper aan en diens voorzet werd door Brian Kosterman ingekopt: 1-2.

In de resterende tijd viel Vriendenschaar wederom vruchteloos aan. Er was nog oponthoud door blessures van Candiazijde, maar de gelijkmaker kwam niet.

Een corner van Tim Copper. De bal zweeft in het doelgebied van Candia. Niek Amelink staat klaar voor een kopbal. Het levert geen doelpunt op.

Het was dan 'maar'  een bekerwedstrijd, maar ons elftal zal toch wel beter moeten gaan voetballen dan in deze wedstrijd werd gedemonstreerd.

In de poule won Hooglanderveen met 3-2 van DVSA.

Dinsdagavond kan Vriendenschaar zich revancheren tegen DVSA uit.

Ruud Veldhuizen schoot een aantal foto's van de wedstrijd. Klik hier.
Foto 68, 69 en 70 laten duidelijk zien dat Vriendenschaar een penalty verdiende toen Jeroen van den Ham werd neergelegd. De scheidsrechter maakte er een vrije schop buiten het doelgebied van.