58'
77'
87'

15 augustus 2010 14:00

Vandaag oefenden zowel het eerste als tweede elftal van Vriendenschaar tegen BVV Caterpillar uit Den Bosch. Het eerste elftal verloor met 2-3. Het tweede elftal versloeg eerder op de dag TSVV2 met 4-3.

Vriendenschaar had de wedstrijd tegen tweedeklasser BVV niet hoeven te verliezen. Afgaande op het spelbeeld in de tweede helft had ons elftal een verkregen 2-1 voorsprong moeten kunnen consolideren.

In het eerste half uur gebeurde er weinig verheffends van beide zijden. De spelers hadden soms meer oog voor elkaar dan voor de bal. Enkele forse overtredingen, die bij een oefenwedstrijd zeker niet passen, waren daarvan het gevolg. Dat BVV al in de vijde minuut 0-1 scoorde was een 'toevalligheid'. De aanval van BVV speelde zich vrij en de spits van BVV lepelde de bal listig over keeper Vincent Rinck heen. Die deed nog een verwoede poging om de bal achter zich te achterhalen, maar de bal was al over de doellijn toen Vincent hem nog uit het doel sloeg.

Niek Amelink heeft de bal en wordt achterna gezeten door BVV'ers

Tot ongeveer de dertigste minuut gebeurde er heel weinig. Beide keepers hadden hoegenaamd niks te doen. De bal ging wel heen en weer, maar veel lijn zat er verder niet in. Pas in het laatste kwartier kwam Vriendenschaar wat los, kreeg Jeroen van den Ham een paar kansjes, maar niet werkelijk doelrijp.

Vriendenschaar voetbalde aanmerkelijk beter in de tweede helft. Mocht BVV wellicht de betere partij zijn geweest in de eerste helft, Vriendenschaar was dat beslist in de tweede helft. In de vijftigste minuut schoot Youssef Ramdani de bal uit een vrije schop net over. In de drieenvijftigste minuut scoorde Vriendenschaar de gelijkmaker. Tim Copper werd vrij gespeeld. Deze zette laag voor op Jeroen van den Ham en die schoof de bal vlak langs de binnenkant van de paal in het doel van BVV: 1-1.
Vijf minuten later was het Matthijs van Harten die de bal opbracht en doorschoof naar Brian Kosterman. Deze was een fractie eerder bij de bal dan de keeper van BVV en enkele verdedigers en het was 2-1 voor de blauwzwarten.

Geheel rechts is nog het been van doelpuntenmaker Brian Kosterman te zien. Hij scoorde zojuist de 2-1. Jeroen van den Ham juicht.

Gelet op de tegenstand die BVV bood en de geringe aanvallende impulsen had Vriendenschaar de stand kunnen uitbouwen, zo niet consolideren. Dat gebeurde echter niet.  In de zevenenzeventigste minuut werd een BVV-aanvaller vlak buiten de zestien meter van Vriendenschaar onderuit gehaald. De vrije trap werd razend snel genomen; er hoeft niet op het fluitsignaal van de scheidsrechter te worden gewacht. Onze verdediging stond nog niet goed opgesteld, maar de bal lag toen al achter Vincent.

In de zevenentachtigste minuut minuut beslechtte BVV de wedstrijd door uit een snelle aanval 2-3 te scoren. Er was hierna te weinig  tijd over voor de gelijkmaker.