1 - 2

Abcoude, F.C. G-Team (zon)

Ayrson Patty (schot)

8 augustus 2010 14:00

De wedstrijdbal rolde deze zondag weer. Vriendenschaar oefende voor het eerst na de vakantie tegen de kersverse tweedeklasser Abcoude.  Vriendenschaar oefende niet onverdienstelijk. De 1-2 nederlaag was in dit stadium niet zo belangrijk, al kwam de overwinning wel aan Abcoude toe.

Vriendenschaar begon deze wedstrijd in  de volgende opstelling:

Doel: Florens Timmermans.
Achter: Sander Verbeek, Niek Amelink, David Ronnes, Jordao Pelamonia.
Midden: Youssef Ramdani, Ayrson Patty, Tibor Veldhuizen.
Voor: Tim Copper, Jeroen van den Ham, Brian Kosterman.
In de tweede helft kwamen nog in actie Bruce Verbeek (voor David Ronnes), Ilias Jijih (voor Jordao Pelamonia), Jasper Pin (voor Sander Verbeek) en Ilias el Karicha (voor Youssef Ramdani).

Een aantal 'vaste' krachten van vorig seizoen kwam niet in actie vanwege de korte terugkeer van vakantie. Zij trainden op het tweede veld.

Vriendenschaar was nog niet in zijn sterkste opstelling, maar toch stond er een heel aardig elftal op de mat, waarin Youssef Ramdani en Jeroen van den Ham debuteerden.

In de eerste helft leek de wedstrijd te gaan tussen Inter (Vriendenschaar) en Barcelona (Abcoude) vanwege de tenues. Het kleurenonderscheid was niet groot en in de tweede helft trad Abcoude daarom aan in witte shirts.

Vriendenschaar en Abcoude waren tegen elkaar opgewassen, al creëerde Abcoude de meeste en gevaarlijkste kansen. Die werden vooralsnog niet benut, ook al omdat Florens Timmermans attent keepte, een paar keer goed redde of prima uitliep. Vriendenschaar kwam pas na ongeveer een kleine dertig minuten los. Youssef Ramdani loste het eerste schot op doel van Abcoude. Even later kreeg hij nog een tweede kans, nadat Sander Verbeek na wat geduelleer de bal goed voorgaf. Youssef schoot echter over.
In de 38e minuut liep Florens nog eens heel goed uit, zodat een doelrijpe kans van Abcoude verloren ging.

Jeroen van den Ham ontvangt de bal en Niek Amelink geeft aan waar hij de bal wil hebben.

In de tweede helft kwam Abcoude het eerste tot scoren. In de zestigste minuut werd er niet zo goed uitverdedigd bij Vriendenschaar en Abcoude tekende 0-1 aan.

Even later had Jeroen van den Ham de 1-1 op de schoen. De keeper van Abcoude kwam op ongeoorloofde wijze in op een van onze spelers en dat had een penalty moeten zijn. De scheidsrechter liet echter doorspelen omdat Jeroen de bal hierna voor het intikken had. Jeroen schoot echter naast. De keeper van Abcoude kreeg alsnog de gele kaart.

In de 75e minuut kwam Vriendenschaar op gelijke hoogte. Een vloeiende aanval ingeleid door Tim Copper. De bal werd doorgespeeld naar Brian Kosterman. Die zette de bal goed voor en Ayrson Patty schoof de bal beheerst binnen: 1-1.

In de 77e minuut had Vriendenschaar op voorsprong kunnen komen, maar Jeroen van den Ham schoot tot zijn eigen teleurstelling net naast.

Uiteindelijk pakte Abcoude in de 82e minuut de winst toen een bal in het doelgebied van Vriendenschaar werd voorgezet en de spits van Abcoude teveel werd vrijgelaten. Hij kopte de bal achter Florens binnen: 1-2.

Trainer Gerrit Plomp was ondanks de nederlaag niet ontevreden over het vertoonde spel van zijn blauwzwarte mannen.