80'

Groep 2 43

29 augustus 2020 15:00

KNVB R. Paszotta

Een gedreven en goed voetballend eerste elftal heeft in de eerste bekerwedstrijd tegenstander SVMM met 6-0 over de knie gelegd. De ploeg uit Maarn kwam er geen moment aan te pas.
Een mooie overwinning, maar door het toch wel zwakke verweer van SVMM is het moeilijk te beoordelen waar ons eerste elftal nu 'staat' in de voorbereiding op de competitie. Laten we het gezien het vertoonde spel maar van de zonnige kant bekijken.

Ons elftal startte in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Marwan Salama, Mark Verrips, Dennis Veldhuizen, Tibor Veldhuizen, Corsin Vogtlander, Anass Jijih, Abid el Idrissi, Charles van Oort, Maurits Nijenhof en Gill van Beurden. Wissels waren Stan van de Wiel(doel), Farid Bouzbib, Zinho Nevesl, Vincent Zuurmond en Hans van Blijderveen. Michel van Dalen zat nog een schorsing uit vanwege het bekertoernooi seizoen 2019 en Jordy Waroux was geblesseerd.

Volgens buienradar zou vlak voor het begin van de wedstrijd een zware regenbui boven Culemborg losbarsten. Het bleef echter droog en onder verder uitstekende omstandigheden vond de wedstrijd plaats.

Van meet af aan rukte ons elftal, goed combinerend, op richting doel van SVMM. Al in de eerste paar minuten mocht ons elftal enkele corners op het SVMM-doel nemen. In de vijfde minuut was het echter al raak. De bal kwam, na een aanval ingeleid door Abid, voor de voeten van Gill van Beurden. Diens schot op doel, nog licht aangeraakt door een verdediger, vond het net (1-0). Twee minuten later was het pleit al min of meer beslecht. Anass werd in het strafschopgebied neergelegd en Gill benutte de penaly onberispelijk (2-0).

DSC07598.JPG

Gill benut een penalty (2-0)

Nog eens vier minuten later had Charles van Oort de 3-0 op zijn schoen. Maar de keeper van SVMM haalde de bal nog bijtijds van Charles' schoen.

DSC07604.JPG

Pas rond de twintigste minuut deed SVMM voor het eerst wat terug bij het nemen van een vrije schop. De bal ging bijna in het Vriendenschaardoel, maar werd nog tot corner verwerkt. Vijf minuten later deed Vriendenschaar weer van zich spreken. Maurits zond de bal naar Anass. De bal kwam vervolgens in het bezit van Gill, die de keeper van SVMM kansloos liet.  3-0 uit een mooie combinatie.

Gill had hiermee zijn eerste. loepzuivere hattrick binnen. Er is heel vaak sprake van een hattrick als een speler in een wedstrijd drie keer heeft gescoord. Maar de echte hattrick bestaat uit drie doelpunten achter elkaar zonder tussenkomst van een ander doelpunt en moet ook nog in één helft tot stand komen. Geen twijfel mogelijk na het derde doelpunt van Gill.

Nadat Abid een paar mogelijkheden had gehad om de score verder op te voeren, kwam vijf minuten vóór rust de vierde Vriendenschaartreffer tot stand. Charles van Oort zette goed door en kreeg de bal vlak voor de doellijn te pakken. Hoewel belaagd door zijn tegenstander zette Charles de bal laag voor en kon Maurits Nijenhof de bal van dichtbij intikken (4-0).

Er werd afgefloten voor de rust en de beide elftallen bleven op het veld. Het verblijf in de kleedkamers is minder aantrekkelijk. Corona is toch een vijand die je liever niet onmoet.

DSC07619.JPGDuel met Maurits Nijenhof

In de tweede helft verschenen Zinho Neves en Vincent Zuurmond in het veld en werden Charles van Oort en Corsin Vogtlander gewisseld. Het spelbeeld bleef onveranderd. Een lustig combinerend Vriendenschaar en een SVMM dat steeds achter de feiten aan liep.
Na twee minuten in de tweede helft schampte de bal uit een schot van Abid de lat. SVMM ontsnapte voor eventjes. Want na tien minuten kwam de vijfde treffer toch tot stand. Gill had de bal te pakken gekregen en zette die nauwkeurig voor over de defensie van SVMM heen. De dalende bal werd van dichtbij door Vincent Zuurmond keihard in het doel van SVMM geschoten: 5-0. Fraai doelpunt.

Na een kwartier spelen in de tweede helft gingen Abid en Anass van het veld en kwamen Farid Bouzbib en Hans van Blijderveen voor hen in de plaats. Direct na de wissel ontving Vincent een gele kaart na het van achteren aanvallen van zijn tegenstander.
SVMM kwam twee keer toe aan een aanval, maar Michel Sprong liet zich niet verrassen en maakte in beide gevallen de aanvallen onschadelijk.

Een fraaie combinatie tussen Farid, Tibor en Vincent was er halverwege de tweede helft te zien. De aanval werd besloten met een kopbal van Vincent. De keeper van SVMM tikte de bal over de lat tot corner. Er volgden meer leuke aanvallen van onze kant, maar die troffen geen doel.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de 6-0 toch op het scorebord. Anass werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Gill voltrok vervolgens uit een penalty het vonnis.

Gill had ook nog de score naar 7-0 kunnen tillen nadat hij de bal ontvangen uit een fraaie rush van Zinho. Maar Gill verslikte zich in de bal bij de aanname.

Het bleef uiteindelijk 6-0 en de spelers van SVMM waren zichtbaar opgelucht dat de wedstrijd ten einde was. Al met al een ondubbelzinnige winst voor ons elftal. Volgende week zaterdag wacht Baarn uit. Vermoedelijk een tegenstander van een ander kaliber. Hoewel ... Baarn ging met 4-2 onderuit tegen de zaterdagploeg van VVIJ.