87'
... (penalty)

Groep 2 43

5 september 2020 14:30

In een wedstrijd waarin thuisploeg Baarn niets in te brengen had, won ons elftal het tweede bekerduel ruimschoots met 1-4. Maar eigenlijk hadden we willen schrijven dat Baarn was verpletterd. Maar waar de volstrekte meerderheid in de eerste helft in doelpunten werden uitgedrukt, gebeurde dat in de tweede helft niet.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Dennis Veldhuizen, Marwan Salama, Mark Verrips, Tibor Veldhuizen, Zinho Neves, Corsin Vogtlander, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi, Anass Jijih en Gill van Beurden. Wissels waren  Stan van de Wiel (doel), Maurits Nijenhof, Charles van Oort en Mitchel van Dalen.

Vriendenschaar zette Baarn vanaf de aftrap onder druk. Baarn werd op de eigen helft teruggedrongen en zou in de eerste helft ook niet meer over de middenlijn komen. Vriendenschaar speelde als het Nederlands elftal tegen Polen, maar nu mét doelpunten. De opbouw was goed, zowel breed als naar voren. De spelers konden elkaar prima vinden; Baarn werd er tureluurs van.

Nadat ons elftal in de eerste minuten al een paar corners had mogen nemen was het in de vijfde minuut al raak. Anass legde de bal op Abid en die rondde, zo'n beetje vanaf rand strafschopgebied, de bal fraai af. De bal verdween, onhoudbaar voor de keeper van Baarn, in de rechterbovenhoek van het doel: 0-1.

DSC07671.JPGAanvallende actie van Anass

De ene aanval van Vriendenschaar na de andere rolde nu af op het doel van Baarn. Baarn kon niet anders dan corners weggeven. Die werden meestal genomen door de steeds mee opgerukte Tibor. Michel Sprong had niks te doen, althans had niets te duchten van Baarn. Wel werd Michel veevuldig in het spel betrokken wanneer de bal van achter uit weer in de aanval werd betrokken. Een nieuw doelpunt van Vriendenschaar kon gewoonweg niet uitblijven. In de 25e minuut werd het dan ook 0-2 toen Vicent Zuurmond de bal op Gill van Beurden legde. Die wist er wel raad mee en scoorde onhoudbaar 0-2. Drie minuten later had Vincent zelf de 0-3 op de schoen na een mooie voorzet van Anass. Het feest moest echter even worden uitgesteld.Vijf minuten later een kort balletje van Vincent op Gill van Beurden die de 0-3 scoorde met een geplaatst schot.

DSC07682.JPGAbid was nauwelijks door Baarn af te stoppen.

Baarn kwam tot zegge en schrijven één aanval, maar die eindigde in een slappe kopbal waar Michel wel raad mee wist. Vlak voor rust dan nog een aanvallende actie van Anass, maar de Baarnkeeper kon nog net bij de bal.

In de tweede helft werden Abid, Zinho en Mark Verrips vervangen door Maurits Nijenhof, Charles van Oort en Mitchel van Dalen. Vriendenschaar heerste in deze opstelling opnieuw. Charles van Oort brak op links vele malen door, maar dat resulteerde vrijwel steeds in corners, waaruit geen doelpunten voortkwamen. Halverwege de tweede  helft ging Gill alleen op de keeper af, maar hij verspeelde de bal. Gill nam een vrije schop nadat Anass ten val was gebracht, maar ook dat leverde niet meer dan twee corners achter elkaar op.

DSC07808.JPGGill onderuit gehaald

Ondanks dat Baarn er ook  in de tweede helft niet aan te pas kwam, kon de score door Vriendenschaar niet opgevoerd worden. Het spel was toch een tikkeltje minder dan in de eerste helft. Men wilde het soms te mooi doen of men wilde aanvallende acties zelf afronden.
En dan kreeg Baarn het zowaar voor elkaar om tegen te scoren uit een vrije trap. Michel Sprong beoordeelde de bal niet helemaal goed, waardoor de bal van  dichtbij in het Vriendenschaardoel werd getikt. Gelukkig kon vlak voor tijd de score voor Vriendenschaar weer een beter aanzien krijgen. Gill benutte een penalty nadat Anass binnen de beruchte lijnen was neergehaald: 4-1.

DSC07830.JPGAnass gaat neer ...

DSC07832.JPG... en in de laatste minuut maakt Gill 1-4 uit een penalty.

De scheidsrechter liet hierna nog wel aftrappen, maar floot vervolgens direct voor het einde.

In de andere bekerwedstrijd won VVIJ uit met 3-4. een overwinning die in de allerlaatste minuten tot stand kwam. Volgende week zaterdag Vriendenschaar - VVIJ. Vanwege het betere doelsaldo na twee wedstrijden heeft Vriendenschaar genoeg aan een gelijkspel om poulewinnaar te worden. Vriendenschaar 10-1 en VVIJ 8-5.