82'

Groep 1 2e ronde

16 november 2019 15:00

D.R. (David) Vriesenga

Ons eerste elftal heeft weliswaar met 1-4 van eersteklasser Huizen verloren in de tweede knock-out ronde van de districtsbeker West 1, maar heeft toch goed voetballend behoorlijk veel weerstand geboden. Ons elftal nam in de eerste helft brutaalweg met 1-0 de leiding. Het had niet veel gescheeld of de 2-0 had ook op het scorebord gestaan. Desondanks was Huizen met 1-4 de verdiende winnaar. Pas in de tweede helft kwam de overwinning van Huizen tot stand. De uitslag moet ook gezien worden in het perspectief dat ons elftal in de tweede helft met tien man speelde.

Ons elftal speelde, geteisterd door nogal wat blessures, in de volgende opstelling. Denzel Muradin (doel),achter Karim Bouzbib, Rens van Vark, Zeno de Jong, Tibor Veldhuizen, midden Oualid Maatougui, Martijn Wuite, voor Ronan Hendriksen, Joram Misbeek, Rick Mulder en, vooruitgeschoven, Gill van Beurden. Wissels waren Maurice Sporkslede, Mark Verrips, Farid Bouzbib en Martijn Bouwmeester (doel). Bij Huizen speelde onze oud-eerste-elftalspeler Servanio Martina (Stokkie) mee.

Wedstrijdbeeld met van Vriendenschaar Zeno de Jong en Martijn Wuite.

Huizen was de ploeg die het meest aan de bal was en door snelle combinaties probeerde een bres te slaan in onze defensie. Maar aan de afwerking ontbrak het nogal eens. Aan de andere kant zette ons elftal Huizen vaak de voet dwars. En het was een wedstrijd waarin Denzel zich kon onderscheiden door ingrepen en reddingen. Ons elftal toonde zich vooralsnog niet geimponeerd door Huizen en probeerde met goed voetbal en uitbraken de tegenstander te ontregelen.

De eerste aanvallen waren dan wel voor Huizen, maar na vijf minuten spel was Tibor Veldhuizen opgerukt. Er volgde een voorzet die door Joram Misbeek jammer genoeg werd over gekopt. In de negende minuut kwam ons elftal toch aan de leiding. Een snelle uitbraak en Rick Mulder passte op Gill van Beurden. En die toonde zich trefzeker met zijn schot op doel: 1-0.
In de dertiende minuut stevende Rick Mulder op het doel van Huizen af. Hij kon ternauwernood worden afgestopt, waarna de bal over de achterlijn ging.
Na een aantal corners van Huizen en schoten over en naast het doel van Vriendenschaar, werd Joram Misbeek van achteruit bediend. Joram sprintte door de defensie van Huizen.De kans op 2-0, maar jammer genoeg schoot Joram de bal naast.

Het muurtje na de handsbal van Karim. De bal zou hierna rechtstreeks in het doel van Vriendenschaar gaan.

In de 26e minuut kwam Huizen op gelijke hoogte met Vriendenschaar. Bij een aanval van Huizen werd de bal tegen de hand van Karim Bouzbib gespeeld. De scheidsrechter oordeelde dat er sprake was van hands. Maar dat hij ook de gele kaart aan Karim presenteerde was overdreven en het zou de nodige consequenties hebben voor de tweede helft. Huizen mocht na de handsbal een vrije schop nemen op de rand van het strafschopgebied. De ingeschoten bal ging rechtstreeks het doel van Vriendenschaar binnen: 1-1.

Servanio Martina (Stokkie) in actie namens Huizen. Gill van Beurden hindert hem.

Tot aan de rust was Huizen vooral de ploeg die domineerde met corners in de 34e, 35e, 37e en 39e en 43e minuut. In de 40e en 41e minuut redde Denzel de situatie. Al met al werd de rust met 1-1 bereikt en dat was vanuit Vriendenschaaroogpunt zeker verdienstelijk te noemen.

De tweede helft was nauwelijk twee minuten oud toen Karim in een duel aan dezijlijn zijn tegenstander neerlegde. De scheidsrechter zag er een overtreding in die met geel bestraft moest worden. Omdat Karim een ongelukkige gele kaart in de eerste helft had gekregen, was er nu sprake van twee keer geel. Karim het veld af en Vriendenschaar met tien man verder.

De overtreding van Karim die hem de tweede gele kaart opleverde.

In de 51e minuut mocht Huizen een corner nemen. De voor het doel gebrachte bal werd van dichtbij keihard ingekopt en het was 1-2 voor Huizen. Ons elftal wenste niet te worden opgegeten door Huizen en probeerde met uitvallen wat aan de achterstand te doen. Huizen gaf weinig kansen weg.
In de aanval stuitte Huizen verscheidene keren op Denzel die keer op keer een blok zette door zich tegen de bal aan  te werpen. Echter in de zestigste minuut was hij toch kansloos. Ogenschijnlijk zette Huizen een niet eens zo gevaarlijk aanval op. Maar van een behoorlijke afstand nam een van de Huizenaanvallers de bal zo op zijn pantoffel dat de bal met een fraaie boog onhoudbaar over Denzel in het doel plofte: 1-3.

Huizen scoort met een kopbal de 1-3 en daarmee is de wedstrijd eigenlijk beslist.

De wedstrijd was in feite hiermee beslecht in het voordeel van Huizen. Maar onze spelers waren niet bereid zich zo maar over te geven en over zich heen te laten lopen. Het spelbeeld veranderde na de 1-3 niet wezenlijk. Huizen het meeste in de aanval, pogingen van Vriendenschaar om uit te breken en Denzel die voortdurend een sta-in-de-weg was.

Maurice Sporkslede en Mark Verrips waren inmiddels in het veld gebracht voor Gill van Beurden en Joram Misbeek. In de 81e minuut liep Maurice tegen een gele kaart op na zijn tegenstander in de ogen van de scheidsrechter te hard hebben aangevallen. Huizen scoorde hierna de 1-4.

In de slotfase raakten onze spelers geirriteerd door enkele beslissingen van de scheidsrechter die in hun ogen nogal op de hand was van Huizen. In ieder geval kon Rens van Vark nog met rood inrukken nadat hij te stevig op zijn tegenstander was ingegaan. Dat Vriendenschaar de wedstrijd met negen man beeindigde was toch niet het beeld dat we qua sportiviteit van de wedstrijd over hielden.

Vriendenschaar als underdog goed gespeeld. Huizen bleek toch wel een maatje te groot in deze wedstrijd.