41'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

2 mei 2010 14:00

Damme, M. van

De wedstrijd Vriendenschaar - Brederodes is geëindigd in een 0-1 thuisnederlaag. Daardoor stelde Brederodes zich veilig. De wedstrijd was in de eerste helft nogal rommelig. In de tweede helft was de wedstrijd veel aantrekkelijker. De beste kansen waren voor Brederodes. In de eindfase drukte Vriendenschaar Brederodes terug op eigen helft, maar echte grote kansen deden zich niet voor.

Voorafgaande aan de wedstirjd tegen Brederodes nam Vriendenschaar afscheid van Freek Vermeulen en Martijn Bouwmeester, die volgend seizoen een trapje lager gaan voetballen.

Afscheid van Martijn Bouwmeester en Freek Vermeulen met bloemen en een waarderend woord van Mattie van den Ham.

Onder slechte weersomstandigheden en buitensporig weinig publiek - hoe zou dat komen? - ving de wedstrijd aan. Beide ploegen leverden wel veel strijd, maar in de op- en neer gaande wedstrijd was er weinig sprake van voetbaloverleg. Van goed lopende combinaties was nauwelijk sprake. De beide keepers kregen weinig te verduren.

Pas in de 30e minuut was er goede kans voor Vriendenschaar. Domingus Souhuwat schoot rakelings naast.

Tim Copper probeert het de defensie van Brederodes  moeilijk te maken.

In de 41e minuut nam Brederodes de leiding. De bal kwam in het strafschopgebied van Vriendenschaar bij de spits van Brederodes. Deze schoot fraai in. Omdat er een krul in het schot zat, was de bal onhoudbaar voor Vincent Rinck. 0-1 en dat werd ook de ruststand.

Terrence Stolp in duel, maar de bal is niet onder controle.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker met de beste kansen voor Brederodes. In de 60e minuut een schot tegen de paal en in de 63e minuut een bal tegen de lat. In beide gevallen was Vincent kansloos geweest. Na deze grote kansen voor Brederodes kwam Vriendenschaar beter in de wedstrijd. Geleidelijk werd Brederodes op eigen helft gedrongen. Er waren corners, vrije schoppen en voorzetten, maar de afwerker ontbrak.

Zo kwam, met in de 90e minuut nog enkele spannende momenten voor het doel van Brederodes, het einde met een 0-1 zege voor Brederodes.

De uitblinker in deze wedstrijd was de scheidsrechter. De heer van Damme uit Zaandam floot een vlekkeloze wedstrijd.

SO Soest - FC De Bilt 6-1

Deze uitslagen zijn verrassend. Want door de nederlagen van Wasmeer en Maarssen had Vriendenschaar aande nacompetitie kunnen deelnemen, maar dan had onze ploeg zelof moeten winnen.  Nu gaan FC De Bilt en Wasmeer de nacompetitie in als plaatsvervangers van SO soest (periodekampioen 2e periode) en DHSC (periodekampioen 3e periode; omdat SO Soest de beste was van de 3e periode en ook al van de 2e periode, gaat de periodetiel over naar DHSC). Brederodes vierde in Culemborg de periodetitel, maarc dat blijkt een misverstand.Zoals gezegd in de voorbeschouwing: Het kan verkeren.

Klik op eindstand per einde competitie 2009/10.