Gert-Wim Schaap (vader van Joas)

Wedstrijdverslag – 1 mei 2010
Vriendenschaar F6 tegen De Bilt F8:  0-13

** Hulde aan Vriendenschaar F6, jullie zijn Kanjers! **

Zaterdag 01 mei om 10.15 uur starten we de wedstrijd tegen De Bilt F8, Gert-Wim de vader van Joas is onze scheidsrechter.

We beginnen met Dani op doel en Jelmer als eerste wissel. Hidde doet vandaag niet mee, die is lekker met zijn vader naar Schiermonnikoog.

In de eerste minuut al blijkt dat meisjes heel gevaarlijk kunnen zijn. Carolien van de Bilt F8 maakt in een onbewaakt ogenblik de 0-1(10:19 uur). Vanaf dat moment verliezen onze jongens haar niet meer uit het oog. Jelmer gaat erin voor Devin, die wat last aan zijn enkel heeft. Er volgt een mooie actie van Omar richting De Bilt, helaas hij zit niet.

De Bilt is erg gevaarlijk, maar Marcin red ons van de 0-2. De Bilt mag een corner nemen en deze beland keihard op de paal in de tweede kans schieten ze hem ver over Dani heen: 0-2 het is 10:25 uur.

Dani een goede redding maar om 10:30 uur is het 0-3.

Devin wisselt met Omar.

Dani moet echt gaan groeien volgens Marcin want bij de 0-4 (10:30 uur) was hij ook kansloos, hij gaat ver over hem heen.

Er wordt goed verdedigd, daar ligt het zeker niet aan. Dan een corner van De Bilt, via het hoofd van Marcin gaat hij ons doel in. 0-5 (10:34 uur). Dan schiet Carolien van De Bilt hem op de paal, Devin werkt de bal goed weg. De bal komt terug en het is 0-6 (10:36 uur). Gert-Wim vindt het genoeg voor de eerste helft, ik ook eerlijk gezegd en hij fluit de eerste helft af.

De tweede helft gaat onze eerste keeper Dylan op doel. We hebben er goed vertrouwen in want de laatste paar keer ging het hem goed af. Ze worden direct weer gevaarlijk aan onze kant, maar Dani gaat erachteraan en de bal eindigt achter ons doel.

Niet veel later om 10:45 uur is het 0-7. Dani schiet hard, er is echter niemand voorin, omdat Marcin reserve staat. Dus de bal eindigt in de handen van de keeper. Dan weer onze kant op Dylan staat goed te keepen, maar kan niet voorkomen, dat het 0-8 (10:55 uur) wordt.

Er wordt verdedigd met Joas via Dani –Dylan – Marcin ze kunnen niet voorkomen, dat hij er toch ingaat. 0-9 (10:59). Later blijkt dit een eigen doelpunt te zijn, die er via de voet van Dani inging.

Niet veel later valt ook de 0-10 (11:00 uur)

Er volgen nog wat mooie acties van Marcin, een goed overspel tussen Steyn en Devin, die te zacht zijn om in het doel van de tegenstander te belanden.

Dan valt de 0-11, Jelmer kan in eerste instantie niet bij de bal en Dylan houd hem ook niet.

Het eindigt met nog een doelpunt van het enige meisje van de wedstrijd Carolien. De eindstand is 0-13 en Gert-Wim fluit het eindsignaal. Scheids bedankt voor het fluiten.

Beste F6-jes, het valt me zwaar om het verslag positief te houden, wat gun ik jullie toch graag een overwinning. Echter het gegeven, dat jullie in de wedstrijd blijven vechten, voor dat ene doelpuntje, geeft mij iedere keer weer ondanks de vette nederlaag een blij gevoel. Jongens jullie zijn echte kanjers!

Volgende week 9:55 uur uit tegen de Meern F8.