Tim Copper (schot)
88'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

11 april 2010

Vriendenschaar heeft, bijna de hele wedstrijd met tien man spelend, SMVC Fair Play verdiend verslagen met 2-1. De winnende treffer kwam in de 88e minuut op naam van Tim Copper.

Een minuut stilte voor Melchior Akihary.

Nadat een minuut stilte in acht was genomen wegens het overlijden van Melchior Akihary, begon de wedstrijd. Helaas waren twee gele kaarten voor Jordao Pelamonia er al in de dertiende minuut de oorzaak van dat Vriendenschaar met tien man verder moest. De eerste gele kaart werd door het publiek, althans de Vriendenschaaraanhang, achteraf betwist. Maar dat Vriendenschaar met een man minder verder moest, was wel een feit. Het pleit voor het elftal dat het niet bij de pakken ging neerzitten en volwaardig partij gaf. Sterker nog, er waren in de eerste helft momenten in de wedstrijd dat ons elftal de betere ploeg was.

Drukte in het doelgebied van Fair Play. De bal kan ternauwernood worden weggewerkt.

In de 26e minuut kreeg ons elftal een nieuwe tegenslag te verwerken doordat de scheidsrechter bij een aanval van Fair Play naar de strafschopstip wees, omdat Tim Copper een speler van Fair Play het spelen belette door aan diens mouw te trekken. De toegewezen penalty werd vlekkeloos benut (0-1).

Vriendenschaar verdiende daarna de gelijkmaker na een schitterende omhaal van Brian Kosterman (helaas in de defensie van Fair Play gesmoord). Een paar minuten later een spetterend schot eveneens van Brian. De keeper van Fair Play redde echter fraai  ten koste van een corner.

Freek Vermeulen, toonbeeld van onverzettelijkheid.

Het bleef 0-1 tot aan de rust.

Direct na rust een nieuwe tegenslag voor ons elftal. Vriendenschaar kreeg een penalty te nemen, maar Harry Buur schoot de bal helaas naast.

De keeper van Fair Play ligt al verslagen op de grond. Maar Harry schiet de penalty naast.

Hierna ontwikkelde zich een uiterst spannende strijd, waarbij Vriendenschaar het beste uit zichzelf haalde. Achter werden weinig kansen weggegeven en in de rechtstreekse duels kwamen de Vriendenschaarmannen vaak als winnaar tevoorschijn.

In de vijfenvijftigste minuut kwam de beloning. Iets buiten het strafschopgebied kreeg Vriendenschaar een vrije schop toegewezen. Brian Kosterman liet met een prachtig schot de keeper van Fair Play volkomen kansloos.

Brian Kosterman maakt in de 55e minuut de gelijkmaker. De bal gaat door de muur en even later is de keeper ook kansloos: 1-1.

Ook hierna veel strijd, waarbij de door Fair Play supporters in beslag genomen overdekte tribune luidruchtig als twaalfde man  probeerde de wedstrijd te doen kantelen. Maar de onverzettelijkheid aan Vriendenschaarkant was daarvoor veel te groot.

In het laatste kwartier waren en nogal wat overtredingen waar te nemen zonder ernstige gevolgen voor het wedstrijdverloop.

Harry Buur worstelt zich door de defensie van Fair Play. Links van hem Tim Copper die even later de winnende goal laat aantekenen.

En dan de 88e minuut. De bal kwam vanuit de Vriendenschaardefensie hoog voor in het doelgebied van Fair Play, waar veel verdedigers zich bezig hielden met Harry Buur.  Echter Tim Copper pikte de bal op en schoot hem in het doel van Fair Play. De keeper restte niets anders dan woedend tegen de paal te trappen.

Fair Play kreeg nog een kans hierna, maar de bal spatte via de lat het veld weer in. Dat het gejuich van Vriendenschaarzijde na enkele minuten in blessuretijd niet van de lucht was,was duidelijk. Vriendenschaar had verdiend gewonnen, zowel op spel als op inzet. Een compliment voor het hele team, dat met borst vooruit de kantine kon binnenkomen.

Door de overwinning heeft Vriendenschaar zich bovendien defintief in veiligheid gesteld. MSV '19 won weliswaar, maar kan Vriendenschaar niet meer achterhalen.

Vriendenschaar - SMVC Fair Play 2-1
MSV '19 - Brederodes 2-1
SO Soest - Maarssen 4-1
DHSC - CDW 1-2
Baarn - Wasmeer 1-1
FC De Bilt - AFC Quick 1890 2-0