56'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

25 april 2010 14:00

Koene, J.J.

Vriendenschaar heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen CDW. Vanaf de 75e minuut moest Vriendenschaar met tien man verder na een, naar het zich laat aanzien, niet terechte kaart voor Matthijs van Harten.

Onder fraaie weersomstandigheden begon de wedstrijd. Aanvankelijk was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd met de betere kansen voor Vriendenschaar. In de 8e minuut was er een leuke aanval over links via Freek Vermeulen, Tim Copper en Terrence Stolp. De keeper van CDW redde fraai op diens inzet.

Freek Vermeulen opent met een kopbal de score tegen CDW.

Drie minuten was het toch raak. Bij een door Vriendenschaar genomen hoekschop kwam de bal bij Freek Vermeulen die keurig de 0-1 binnen kopte. Ook daarna nog een paar kansen voor Vriendenschaar onder meer voor Freek, maar het tweede doelpunt zat er niet in.

CDW begon hierna druk uit te oefenen, maar vooralsnog had Vriendenschaar de verdediging goed op orde. En eenmaal deel Vincent Rinck waarvoor hij in het doel staat. Hij redde een inzet van CDW fraai. Vriendenschaar kon verder rustig de thee halen bij een 0-1 stand.

In de tweede helft ontspon zich een strijd waarbij CDW de aandringende partij was.
In de 56e minuut kreeg CDW een vrije trap te nemen. De bal werd dwars door de Vriendenschaarmuur geschoten en belandde vervolgens in het net: 1-1.

De wedstrijd kreeg hierna een wat grimmiger karakter. Het leidde regelmatig tot oponthoud vanwege blessurebehandeling. Over en weer waren er nog kansen, zoals in de 70e minuut. Na een combinatie met Tim Copper en Terrence Stolp schoot Jerrol Suitela de bal net naast.

In de 75e minuut kreeg Matthijs van Harten rood, omdat hij zijn tegenstander zou hebben 'opgevangen'. Een wel erg zware beslissing van de scheidsrechter. Hoe dan ook, Vriendenschaar moest met tien man verder...

Er werd door beide partijen niet meer gescoord, hoewel Vriendenschaar nog een paar kansjes kreeg op een betere uitslag.

Ruud Veldhuizen maakte een serie foto's. Klik op fotoreportage 1 en je ziet de beelden.

13.15 uur PVCV dames 1 - Vriendenschaar dames 1 1-13

Het tweede elftal heeft het lelijk laten liggen bij MSV '19 2. Wel nam ons elftal de leiding, maar bij de rust was het 1-1. Na rust doelpuntte MSV '19 nog eens twee keer, terwijl ons elftal het net niet meer wist te vinden. Daar Maarssen en VVIJ allebei wonnen, moet er een wonder gebeuren als er nog een kampioenschap behaald kan worden. Het ziet ernaar uit dat ons tweede elftal zich moet gaan opmaken voor de nacompetitie.

Ruud Veldhuizen maakte ook van deze wedstrijd foto's.  Klik op fotoreportage 2 voor een fotoserie.