... (e.d.)
90'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

5 april 2010 14:00

Wat Fair Play zaterdag niet lukte, daar slaagde Vriendenschaar wel in, dat wil zeggen Brederodes op de knieën krijgen. Met 0-2 ging de zege naar Culemborg. Een opsteker voor heel de club.
De 0-2 kwam tot stand in de 90e minuut door een doelpunt uit een onmogelijke hoek van Brian Kosterman.

Een dolgelukkige Brian Kosterman hier na zijn weergaloze 0-2. Zijn bekroning op een prima wedstrijd waarbij iedereen  met recht 'tot het gaatje' is gegaan om dit resultaat neer te zetten.

Brederodes begon onstuimig aan de wedstrijd en zette onze defensie meteen onder zware druk. Al in de derde minuut moest Vincent Rinck handelend optreden om schade te voorkomen.
Gelukkig kon Vriendenschaar zich hierna aan deze druk ontworstelen. Hoewel Brederodes optisch beter was, waren er toch ook kansen voor Vriendenschaar. Zo verscheen Mike van Kraay na zeventien minuten alleen voor de Brederodeskeeper maar kon hij geen verder gevaar stichten. In de 23e minuut leverde Mike een kopbal af na een snelle Vriendenschaaraanval lov er de linkerflank, maar de bal ging buiten bereik van de uitstekende keeper net naast.
Vervolgens redde Vincent Rinck fraai na een aanval van Brederodes.
Tenslotte soleerde Ilias el Karachi op slag van rust vanaf de middenlijn  door de defensie van Brederodes. Hij rondde deze solo af met een knap schot, maar de bal werd, zij het met moeite, door de Brederodeskeeper gestopt.
De rust brak derhalve met de bekende brilstand aan.

In de 9e minuut na rust was er een mooie aanval via Brian Kosterman. Er volgde een voorzet op Jerrol Suitela, maar zijn inzet werd gestopt. Een minuut later een aanval van Brederodes maar Vincent Rinck voorkwam wederom door handelend optreden een zeker lijkend doelpunt.

In de zestiende minuut na rtust kwam Vriendenschaar op een 0-1 voorsprong. Bij een aanval over rechts kwam de bal bij Brian Kosterman. Ijn voorzet 'over de hele' bereikte  Harry Buur op links. Die pikte uiterst bekwaam de bal op, liep door tot vlak bij de doellijn op en zette voor op Brian. Deze kopte echter onder de bal door, waarna deze tegen een speler van Brederodes op kwam. En via deze verdediger caramboleerde de bal vlak bij de binnenkant van de paal in het eigen doel; 0-1 derhalve.

Hierna ging Brederodes in de aanval in een verwoede poging de gelijkmaker te scoren.
Maar onze defensie, met Sander Verbeek aan het hoofd, hield stand. Harry Buur, die een uitstekende wedstrijd had gespeeld, liet zich acht minuten voor tijd nog vervangen door Terrence Stolp die vrijwel in diezelfde minuut met een kopbal al bijna de 0-2 had kunnen aantekenen. Dat doelpunt kwam dus in de 90e minuut alsnog. En weer stond Brian Kosterman aan de basis. Uiterst bekwaam speelde hij in vrijwel de laatste aanvan van Vriendenschaar de bal vrij en uit een schier onmogelijke hoek gaf hij de keeper van Brederodes het nakijken en scoorde heel fraai de bevrijdende 0-2. Enkele seconden later floot de scheidsrechter af en verlieten de dolgelukkige Vriendenschaar-spelers en -begeleiding het veld. Klus geklaard - punten in de knip.