38'
82'

3e klasse D

7 maart 2020 14:30

Vriendenschaar is toch wel naar een regelmatige 3-0 nederlaag gevoerd. Het is ook erg lastig om als ploeg in de verdrukking te spelen tegen een ploeg die juist in de winning mood is. Het was een moeizaam gevecht van ons elftal dat het geluk nooit aan zijn zijde had. Maar toegegeven, ons elftal bracht ook te weinig op de mat. En Brederodes maakte de doelpunten.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling:
Denzel Muradin (doel), Karim Bouzbib, Mark Verrips, Mitchel van Dalen, Tibor Veldhuizen, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Ronan Hendriksen, Rick Mulder, Gill van Beurden,Anass Jijih.
Wissels waren Michel Sprong (doel), Joram Misbeek, Jordy Waroux, Rens van Vark, Corsin Vogtlander. Joram, Corsin en Rens zouden in de tweede helft in het veld komen.

Ons elftal begon overigens niet onverdienstelijk. In de tweede minuut was de eerste corner voor Vriendenschaar, waar niks uit voorkwam. In de vijfde minuut een schot net naast het doel van Vriendenschaar. In de zevende minuut claimde ons elftal een penalty nadat Anass was neergelegd. De scheidsrechter wuifde de aanspraken op een corner weg.

Vooralsnog was ons elftal opgewassen tegen Brederodes. Vriendenschaar probeerde met overleg het spel te maken. Brederodes kwam niet verder dan een mislukt schot in de dertiende minuut en twee corners achter elkaar in de zestiende minuut. Drie minuten later mocht ook Vriendenschaar twee corners achter elkaar nemen. Het spel moest in deze fase even stil worden gelegd voor blessurebehandelingen van Mitchel van Dalen en Vincent Zuurmond.

De eerste klap voor ons elftal kwam in de 28e minuut. Brederodes mocht vanaf de linkervleugel een vrije schop nemen. De bal werd hoog voorgebracht en zeilde naar rechts, over alles en iedereen heen. Behalve dan die ene Brederodesaanvaller die vrij werd gelaten en de bal van dichtbij kon inkoppen (1-0).

Gevaarlijk moment bij Vriendenschaardoel

Tien minuten later vergrootte Brederodes de voorsprong. Bij een Vianense aanval miste Karim de bal bij een poging de aanval te onderbreken. De bal bleef hierdoor in het bezit van Brederodes en met een felle schuiver verdween de bal in het Vriendenschaardoel: 2-0.
In de veertigste minuut voorkwam Denzel door twee reddingen achterelkaar dat Brederodes nog verder kon uitlopen. In de slotfase van de eerste helft nog twee ultieme pogingen van Vriendenschaar via Anass, die zijn inzet geblokkeerd zag, en via Gil, die zijn schot over het doel van Brederodes heen zag gaan.

Na rust waren Corsin en Joram meteen ingevallen voor Marwan en Ronan. Vriendenschaar kreeg vijf minuten na hervatting een goede kans om in de wedstrijd terug te komen. Corsin Vogtlander mocht een vrije schop nemen. Diens inzet bereikte Joram, die de bal net naast het doel van Brederodes werkte. Maar de scheidsrechter had ook buitenspel geconstateerd.

Deze vrije schop van Corsin leidde tot een bijna-doelpunt van Joram. Echter ook buitenspel.

In de 52e minuut voorkwam Denzel een treffer van Brederodes, door in een reflex de bal over de lat te tikken. Ons elftal probeerde van alles om terug in de wedstrijd te komen, maar dat lukte nauwelijks doordat er teveel met de bal gelopen werd, de passing te hard en te onnauwkeurig was, waardoor de bal ook niet goed kon worden aangenomen. Vriendenschaaraanvallen eindigden daardoor ontijdig en de keeper van de groengelen had daardoor in de tweede helft nauwelijks iets moeilijks te doen.

Het spel voltrok zich in toenemende mate op de Vriendenschaarhelft. In de 65e minuut verdween de bal weer in het doel van Vriendenschaar na een collectieve Brederodesaanval. Het doelpunt werd echter wegens buitenspel afgekeurd. In de zeventigste minuut ging een kopbal van Brederodes net naast en een minuut later moest Denzel redding brengen. In de 79e minuut een kopbal van Anass op het Brederodesdoel, maar die was te zacht en kwam probleemloos in handen van de keeper.

De derde treffer van Brederodes. De wedstrijd is definitief over.

In de 82e minuut kwam Brederodes toch op 3-0 uit een corner. De voor het doel gebrachte bal  kon door onze defensie niet worden opgeruimd en was het voor Brederodes niet zo moeilijk om te scoren: 3-0. In de 85e minuut miste Brederodes een doelrijpe kans. In de 86e minuut werkte Denzel de bal niet goed weg zodat die in het bezit van Brederodes kwam. Er werd een boogbal op het verlaten Vriendenschaardoel losgelaten. De bal belandde echter op de lat.

Zo verloor Vriendenschaar met 3-0 en op de nederlaag viel verder niks af te dingen. Heel jammer.

Voor een aantal foto's, klik hier

Door de niet eens zo verrassende winst van OSM '75 op FZO is  OSM ons elftal op de ranglijst gepasseerd. Ons elftal is naar de twaalfde plaats gezakt. Hoe kom je daar vandaan? Geen geweldig vooruitzicht nu volgende week koploper Jonathan in Culemborg op bezoek komt. Deze wedstrijd is nog niet gespeeld en wie weet...