78'
85'

3e klasse D

14 december 2019 14:30

Onder de meest abominabele weersomstandigheden die men zich kan voorstellen heeft ons elftal in een trieste en armoedige wedstrijd een 3-2 nederlaag geleden tegen Kockengen, dat zich een gelukkige winnaar mocht noemen. Maar ons elftal overtuigde ook deze wedstrijd allerminst. Was Kockengen de verdiende winnaar? Afgaande op de gemaakte doelpunten dus wel. Bij de winterstop is ons elftal helaas op een van de degradatieplaatsen terecht gekomen.

We kwamen zelf te laat aan op de accommodatie van Kockengen, doordat we op het dijkje dat we bereikten geen parkeerplaats meer konden vinden. Of we zouden in de modder moeten parkeren en kom daar later maar eens heelhuids vandaan. Tevergeefs naar een andere parkeerplaats gezocht, maar daar bleken we terecht te komen op een boerenerf. Terug maar weer en na wat heen en weer gerij kwam er toch een parkeerplekje vrij. Vervolgens een pad af en via een wat luguber tunneltje bereikten we het veld van Kockengen. De regen kwam toen al met de bakken uit de hemel. In deze trieste omgeving was het mooie kunstgrasveld van Kockengen een dissonant. Had het vandaag maar een gewoon grasveld geweest, dan was de wedstrijd onherroepelijk afgekeurd geweest. Maar nu werden de spelers en de scheidsrechter tegen wil en dank de kunstwei in gestuurd. Het publiek bestond, verscholen onder paraplu's, voornamelijk uit de trouwste Vriendenschaaraanhang die we maar konden bedenken.

Het elftal van Vriendenschaar bestond uit de volgende spelers:
Denzel Muradin (doel), achter Mitchel van Dalen, Mark Verrips, Martijn Wuite en TiborVeldhuizen. Midden Marwan Salama, Nick van der Horst en Farid Bouzbib. Voor Anass Jijih, Gill van Beurden en Rick Mulder. Wissels waren Joram Misbeek, Novel Chatouani en Stan van de Wiel.

Ons elftal was nogal gehandicapt. Lionel van Oorschot en Jordy Waroux zijn nog steeds en langdurig geblesseerd. Rens van Vark was eveneens geblesseerd. Zeno de Jong en Ronan Hendriksen ontbraken door griep. Tenslotte was Vincent Zuurmond geschorst.

Navraag over de eerste twintig minuten die we zelf gemist hadden? Er was hoegenaamd niks gebeurd, maar Vriendenschaar had wel het beste van het spel laten zien al liepen heel veel combinaties, hoe goed ook bedoeld, stuk.  Het betere Vriendenschaar bleek uit de momenten die we in de eerste helft nog wel zagen. Een schot van Anass Jijih ging in de 25e minuut net naast het doel van Kockengen.Het zou het eerste schot op doel zijn geweest. Twee minuten later een schot van Farid Bouzbib eveneens net naast. In de 30e minuut ging een schot van Anass ook naast. Een eenzame aanval van Kockengen, waarbij de speler van Kockengen zich losmaakte van Mitchel van Dalen, eindigde ook al in een schot naast.
In de 42e minuut schoot Rick Mulder de bal tegen de onderkant van de paal. Drie minuten later een vleugelschot van Mitchel van Dalen. De keeper van Kockengen verkeek zich op de bal, maar zag de bal tot zijn geluk naast gaan. De rust, met een toch wel beter Vriendenschaar. kwam met 0-0.

De nat geregende spelers zochten de kleedkamers op en de verkleumde toeschouwers de warme kantine van Kockengen.

Wie gehoopt had op betere weersomstandigheden in de tweede helft, kwam bedrogen uit.  Onder stormachtige omstandigheden gooiden de weergoden weer bakken regen naar beneden vermengd met hagel en natte sneeuw. Ons elftal moest tegen de storm en de regen in spelen. Of het daardoor kwam, weten we het niet, maar Kockengen kwam beter uit de startblokken voor de tweede helft. Denzel stopte na zo'n vijf minuten een schot en een minuut later vloog de bal bij een aanval van Kockengen over ons doel. In de zevende minuut van de tweede helft brak de aanval van Kockengen door onze defensie heen en stond het zo maar 1-0. Nauwelijks bekomen van onze schrik, maar na zo'n tien minuten spelen  werd het bij een nieuwe uitval 2-0.

Langs de lijn stond op dat moment geen publiek meer, want het was ondoenlijk om bij dit weer op het veld naar de wedstrijd te kijken. De Vriendenschaarsupporters scholen onder een afdakje van het clubhuis. Of bleven domweg binnen. Met sjaals, zakdoeken en servetjes werden de beslagen ramen in de kantine schoongemaakt, zodat men van afstand toch nog iets van de wedstrijd kon zien.

Aan de reacties van de Vriendenschaarspelers op het veld bleek dat ons elftal na zo'n dikke twintig minuten spelen wat had teruggedaan door een doelpunt van Gill van Beurden. Er gloorde weer wat Culemborgse hoop.

Na een half uur spelen een harde charge op Joram Misbeek, maar na blessurebehandeling kon hij weer verder. Een drietal minuten later sloeg Kockengen toch weer toe. Na een uitval scoorde de ploeg 3-1.

De wedstrijd leek helaas gedaan. Ons elftal forceerde nog wel een corner en er was een kopbal die over het doel van Kockengen ging. De wedstrijd zat er vrijwel op, toen Gill van Beurden met een doeltreffend schot de score toch nog een draaglijker aanzien wist te geven: 3-2 Maar de tijd was te kort om nog maar een puntje bij Kockengen weg te grissen.

Tja en dan staan we na de wedstrijden van vandaag, waarbij Focus '07 het onderaan staande OSM '75 met 4-3 versloeg, op de dertiende plaats. Een plaats waar we voor ons gevoel absoluut niet horen te staan. Maar we hebben de laatste wedstrijden toch ook niet veel laten zien. We staan waar we staan. De winterstop lijkt als geroepen gekomen. Ons elftal heeft effe rust nodig.. Hoe kunnen we eind januari 2020 de competitie op een betere manier, fris, herstarten? Al die nederlagen achter elkaar hebben een moedeloos makende indruk achtergelaten. De koppen maar eens goed bijelkaar steken voor een wederopstanding.