85'
Farid Bouzbib (afstandschot)

3e klasse D

2 november 2019 14:30

Na een wel heel erg matige wedstrijd en met een teleurstellend eerste Vriendenschaarelftal, heeft Focus '07 de winst met 2-1 naar zich toegetrokken. De wil om te winnen was bij Focus groter en als het nodig was werd het risico van een gele kaart maar op de koop toe genomen.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling:

Doel Denzel Muradin, achter Mitchel van Dalen, Rens van Vark, Tibor Veldhuizen en Martijn Wuite, midden Marwan Salama en Nick van der Horst, voor Ronal Hendriksen, Anass Jijih, Rick Mulder en Gill van Beurden.

Vanaf het eerste fluitsignaal had ons elftal weinig grip op de wedstrijd. Ons elftal probeerde voetballend de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de passing was ondermaats. Bij bijna elke aanvallende actie werd de bal in de voeten van de tegenstander gespeeld of ketste op een tegenspeler af. Zo kom je niet door de defensie van de tegenstander heen. Ook de harde wind mee bleek geen voordeel.
Bij Focus daarentegen werd de lange bal gehanteerd en loerden de voorwaartsen op mogelijke kansen.Voor deze middag was dit een slimmere tactiek.Bij aanvallen van Focus had onze verdediging vaak  knap moeite om de bal uit de eigen defensie weg te werken.
De eerste grote kans was overigens in de tiende minuut voor ons elftal. Anass Jijih was in het bezit van de bal gekomen en haalde vervolgens uit. De bal ketste tegen de onderkant van de linkerpaal. Gaat de bal erin krijg je mogelijk een andere wedstrijd.

Actie met Marwan Salama.

Na een kwartier spelen kreeg Tibor den gele kaart voorgeschoteld, nadat hij bij een duel er met een gestrekt been was ingegaan.

In de 25e minuut kwam Focus op 1-0. Bij een aanval over rechts gleed Tibor uit, waarna de bal vóór kon worden gegeven en vervolgens in het Vriendenschaardoel gewerkt.
Focus bleef verder in de eerste helft overeind ook al waren daar een paar flinke overtredingen voor nodig. Anass kreeg in de 35e minuut nog een kans, maar de keeper van Focus was eerder bij de bal. En in de 42e minuut kopte Anass de bal rakelings naast, maar had de scheidsrechter ook voor buitenspel gefloten.

Rick Mulder gaat door de lucht

Na de rust was het spel aan onze zijde wel wat beter, maar de echte overtuiging ontbrak. In de negende minuut na rust een goede aanval van Vriendenschaar. Anass zette de bal strak voor maar Gill van Beurden schoot naast.

Hierna zagen we een paar uitvallen van Focus waar meer dreiging van uitging. En in de zestiende minuut na rust kwam Focus zelfs op 2-0 na een halve omhaal die desondanks in het Vriendenschaardoel vloog.

In de 21e minuut na rust kwam Farid Bouzbib in het veld ter vervanging van Marwan Salama. Direct erna ontsnapte ons elftal aan een grotere achterstand toen na een aanval van Focus de bal de paal en kruising van het Vriendenschaardoel schampte. En aansluitend maakte Focus een doelpunt dat afgekeurd werd wegens buitenspel.

Hierna een paar tegenaanvallen van ons elftal rond de dertigste minuut. Anass schoot de bal net naast en bij een volgende aanval werd de bal hoog over geschoten. In de 35e minuut zette Ronan Hendriksen de bal vanaf de zijkant voor, maar veel te hard. Ook twee corners van Rick Mulder achter elkaar leverden niks op.

Met nog een kwartier te spelen kwam Dennis Sporkslede in het veld voor Tibor Veldhuizen. Er waren pogingen van Anass en Nick van der Horst om nog wat aan de achterstand te doen. Geen resultaat. Totdat Farid de bal ongeveer vijf minuten vóór tijd de bal in zijn bezit kreeg en maar eens een schot loste. Tot verrassing van de Focuskeeper verdween de bal in het doel: 2-1.

Duel met Ronan Hendriksen

Het was echter te laat voor de gelijkmaker. Aan het slot van de wedstrijd werd nog een zware overtreding op Mitchel van Dalen gemaakt, waardoor de nr.9 van Focus zijn tweede gele kaart ontving en van het veld moest.

Het maakte allemaal niks meer uit. De overwinning ging naar Focus dat fanatieker voor de winst had gestreden.

14.30   Hercules  -   Houten   3-3

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Voor nog enkele foto's, klik hier.

Ondanks de nederlaag bleef ons elftal op de tiende plaats staan. Vier ploegen zitten er nog onder, maar zijn wel dichterbij gekomen. Ook Voorwaarts totnutoe zonder punten, haalde de eerste drie binnen tegen Everstein.