85'

3e klasse D

30 november 2019 14:30

H.E.M. (Harvey) Mac-Intosh

Ons eerste elftal heeft zichzelf en zijn supporters een slechte dienst bewezen door met 3-2 van FZO te verliezen. FZO was niet bepaald een ploeg om ontzag voor te hebben. Toch legde onze ploeg het met 3-2 af tegen de Zeistenaren. Het zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en zo was het deze zaterdag ook. Van goed Culemborgs voetbal was nauwelijks sprake.

Ons eerste elftal begon in de volgende opstelling: Denzel Muradin (doel), achter Mitchel van Dalen, Zeno de Jong en Martijn Wuite, midden Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Nick van der Horst en Farid Bouzbib, voor Joram Misbeek, Gill van Beurden en Rick Mulder. Wissels Stan van der Wiel, Ronan Hendriksen, Anass Jijih en Ilias el Karicha.

Wedstrijdbeeld met Nick van der Horst en Gill van Beurden.

De eerste helft was nog aanvaardbaar om aan te zien. Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht, hoewel het spelniveau te wensen overliet. Combinaties werden al in de kiem gesmoord doordat de bal niet bij medespelers kwam of ingeleverd werd bij de tegenstander. Die er vervolgens ook niet al te veel mee deed.

De eerste corner was voor Vriendenschaar, na drie minuten spel. Een aanval van FZO in de tiende minuut strandde in een woud van benen. Een gevaarlijke aanval van FZO een minuut later werd wegens buitenspel afgeblazen. Een harde overtreding van FZO op Mitchel van Dalen werd door de scheidsrechter met geel bestraft.

Een aanval van Vriendenschaar in de twintigste minuut via Farid Bouzbib  en Rick Mulder werd door Gill van Beurden met een slap schot besloten, zodat FZO geen moeite had om de aanval te onderbreken. Aansluitend een aanval van Vriendenschaar waarop FZO in paniek een corner weggaf. Het werden er uiteindelijk twee. De tweede corner ging naast. Weer een minuut later een afstandsschot van Vriendenschaar waar de keeper van FZO weinig moeite mee had.

In de 27e minuut moest Denzel ingrijpen na een aanval van FZO. De bal kwam echter niet goed weg. In de rebound schoot FZO de bal over het Vriendenschaardoel. In dezelfde minuut nog een kans voor Vriendenschaar, maar nu werd de bal over het doel van FZO geschoten.

Joram ondersteboven gelopen en geblesseerd. Wel een penalty ...

In de 31e minuut stevende Joram Misbeek met de bal op het FZO-doel af. De keeper van FZO stormde op Joram toe en liep hem ondersteboven. Geheide penalty. Maar Joram moest eerst opgelapt worden voordat de penalty werd genomen. Hinkend vervolgde Joram de wedstrijd. Inmiddels had Farid Bouzbib de bal onberispelijk ingeschoten: 0-1.

Farid schiet de 0-1 via een penalty binnen.

Vier minuten later, minuut 38, kwam FZO op gelijke hoogte. Bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie leverde Zeno de Jong de bal in bij zijn tegenstander. Die wist er wel raad mee en schoot de bal van dichtbij in het Vriendenschaardoel: 1-1.

Nadat een bal nog door Rick Mulder over het FZO-doel was geschoten, gaf Joram te kennen dat hij niet verder kon voetballen. Ronan Hendriksen kwam voor Joram in het veld.

De scheidsrechter gebaart dat Joram gewisseld moet worden.

In de 41e minuut mocht FZO een corner nemen. In de melee van spelers greep Denzel in, maar kreeg hij de bal niet klemvast. Uiteindelijk kon de bal uit het doelgebied worden opgeruimd. Aansluitend een aanval van Vriendenschaar die in een te zacht schot eindigde waar de keeper van FZO geen moeite had. Vlak voor het rustsignaal een goede kans voor FZO, maar die werd door eigen toedoen verprutst. De laatste actie was voor Vriendenschaar en mondde uit in een corner. De scheidsrechter liet die echter niet meer nemen en floot voor rust die dus met 1-1 kwam.

Na de rust kwam FZO beter uit de startblokken dan ons eigen elftal dat erg veel moeite had om het spel te maken. De passing was in de tweede helft niet goed verzorgd, zodat de bal vaak niet bij een medespeler kwam, maar in de voeten of tegen de benen van een FZO-speler gespeeld.

Al in de eerste minuut na rust moest Denzel redden bij een inzet van FZO. De bal scheerde vervolgens via de rug van Denzel, als we het van afstand goed hebben kunnen zien, rakelings over de lat van ons doel. Na een actie in de 48e minuut schoot Rick Mulder te zacht op het FZO-doel. Gill van Beurden kwam twee minuten later in een kansrijke positie, maar werd wegens buitenspel afgefloten.

Denzel voorkwam in de tweede helft meermalen erger voor Vriendenschaar

In de 54e en 58e minuut waren er aanvallende acties van FZO die door goed ingrijpen van Denzel onschadelijk werden gemaakt. En ook in minuut 62 hield Denzel ons elftal nog overeind. In de 67e schreeuwde heel FZO na een aanval om een penalty, maar de scheidsrechter wuifde de protesten weg. Aansluitend een aanval van Vriendenschaar die door FZO ten koste van een vrije schop werd onderbroken.  Nick van der Horst nam die, maar via de lat ging de bal over het doel van FZO. In de 69e minuut mocht Vriendenschaar opnieuw een vrije schop nemen. Vincent Zuurmond nam die maar zag de bal over het doel gaan.

Met nog een twintigtal minuten te spelen een dubbele wissel aan Vriendenschaarzijde. Marwan Salama en Gill van Beurden gingen naar de kant. Anass Jijih en Ilias el Karicha  kwamen voor hen in het veld in een ultieme poging de wedstrijd een gunstige wending voor Vriendenschaar te geven.
Het pakte echter anders uit.

Valpartij voor Vincent Zuurmond; bal wordt door FZO weggewerkt.

In de 78e minuut mocht FZO een corner nemen. De voor het doel gebrachte bal kwam tegen een van onze spelers aan en vervolgens voor de voeten van een FZO-speler. Die schoof de bal in het doel: 2-1 voor de Zeister ploeg. En die kwam vier minuten laten min of meer op rozen te zitten toen onze verdediging de bal niet wist weg te werken, waarna de bal in ons doel werd geschoten: 3-1.

Het zag er niet naar uit dat ons elftal terug kon slaan. Toch kwam ons elftal vijf minuten voor tijd op 3-2. Martijn Wuite nam een corner. De voor het doel gekomen bal bereikte Anass, maar de bal stuitte van zijn lichaam weg. De bal kwam echter voor de voeten van Ronan die van dichtbij het net vond.

Duel met Rick Mulder.

In de 89e minuut leek FZO qua score weer uit te lopen, maar Denzel redde door de bal corner te tikken. De door FZO genomen cornerbal ging vervolgens over het Vriendenschaardoel.

In de aller-aller-laatste seconden van de wedstrijd kreeg Rick Mulder nog de kans op de gelijkmaker. Een paar meter voor het FZO-doel schoot hij de bal in het bijna lege doel van FZO. 'Bijna', want er liep toch nog een FZO-speler in de baan van het schot.  Geen gelijkmaker dus en het was ook de laatste kans. Want de scheidsrechter floot onmiddellijk voor het einde van de wedstrijd.

3-2 voor FZO, een jammerlijk resultaat. Deze wedstrijd had, vooraf gezien, door ons gewonnen moeten worden. Zo geweldig was FZO niet. Maar gezien het vertoonde spel van onszelf hadden we uiteindelijk geen recht op de winstpunten.  Door de uitslagen blijven we weliswaar op de 11e plaats staan, maar raken de ploegen boven ons verder uit zicht. We moeten blijven hopen. Volgende zaterdag dan maar thuis Voorwaarts.