89'

3e klasse D

23 november 2019 15:00

KNVB P. van Klinken

Ons eerste elftal heeft vandaag een uiterst gevoelige 3-9 nederlaag tegen Houten geleden. Houten was in alles de betere van ons elftal. Ons elftal kreeg van Houten voetballes, iets anders valt er eigenlijk niet van te maken.

Ons elftal zou in de volgende opstelling spelen: doel Stan van de Wiel, achter Martijn Wuite, Mitchel van Dalen, Rens van Vark, Tibor Veldhuizen, Farid Bouzbib, Marwan Salama, Nick van der Horst, voor Joram Misbeek, Rick Mulder en Gill van Beurden. Maar tijdens de warming up raakte Mitchel geblesseerd, zodat op het laatste moment Ronan Hendriksen in de basis verscheen. Vincent Zuurmond en Zeno de Jong zaten op de bank evenals junior Joost Setz, invaller doelman. Onze vaste keeper Denzel Muradin had zich wegens ziekte moeten afmelden, vandaar dat Stan van de Wiel onder de doellat verscheen. De meeste van de negen tegentreffers waren niet te wijten aan Stan. Integendeel, Stan verrichtte nog een aantal reddingen, waardoor nog erger werd voorkomen.

Als onderdeel van het landelijke protest tegen racisme op de voetbalvelden, werd na het fluitsignaal van de scheidsrechter de eerste minuut niet gevoetbald. Daarna begon de wedstrijd echt.
Vanaf de aftrap liet Houten zien wat het deze dag in zijn mars had. Met snel combinatiespel en met een telkens oprukkende voorhoede werd ons elftal onder grote druk gezet.
Al in de eerste minuut moest onze defensie zich inspannen om de bal uit het eigen doelgebied weg te werken. En in de tweede minuut redde Stan knap door de ingeschoten bal over de doellat tot corner te tikken. Na de genomen corner kon Stan met behulp van onze verdedigers de bal uit het doelgebied wegwerken.

De eerste helft was het aanzien nog volop waard mede door het doelpuntverloop. Ons elftal was dan wel de mindere van Houten, maar speelde zeker niet onaardig. Maar in de handelingssnelheid en balvastheid kon het het nodige van Houten leren.

In de zevende minuut nam ons elftal zelfs de leiding. Bij een tegenaanval kwam de bal via Ronan Hendriksen bij Gill van Beurden en die schoot de bal zuiver in: 1-0. Een opsteker.
Twee minuten later waagde Nick van der Horst vanaf de vleugel een schot, dat gemakkelijk door de Houtengoalie kon worden gevangen. Aansluitend een aanval van Houten, maar de bal kon nog net door onze verdediging worden weggewerkt. In de zestiende minuut weer een aanval van Houten. Een gevaarlijke situatie ontstond doordat Martijn Wuite uitgleed. Maar daarna kon de bal door onze verdediging alsnog worden opgeruimd. In de achttiende minuut onderbrak Martijn met een prima sliding een aanval van Houten. De aanval werd door ons overgenomen. De bal kwam in het bezit van Gill van Beurden die echter ten val werd gebracht.

In de twintigste minuut werd de bal te hard teruggespeeld op de keeper van Houten, waardoor ons elftal een corner verdiende. De door Nick van der Horst genomen corner leverde niks op. Een minuut later volgde er een messcherpe aanval van Houten, waarbij een aanvaller van Houten maar niet kon worden afgestopt. Resultaat de gelijkmaker 1-1.

In de 24e minuut een te slap schot van Houten op ons doel en bij de volgende Houtenaanval belandde de bal in het zijnet. In de 27e minuut kwam Houten op voorsprong. Opnieuw kon een Houtenaanvaller met de bal door onze defensie snijden en zonder dat hij werd tegengehouden. Daardoor werd het 1-2. Drie minuten later kreeg Rick Mulder de bal in zijn bezit. Hij slalomde door de verdediging van Houten en liet vervolgens een boogbal los die over de keeper heen in het doel belandde. Ons elftal met 2-2 weer verrassend op gelijke hoogte.

In de 32e minuut kreeg Vincent Zuurmond,op de bank, een gele kaart van de scheidsrechter omdat de bal die in zijn bezit was gekomen, kennelijk niet snel genoeg teruggegeven werd.

In minuut 34 een aanval van Houten waarbij de bal rakelings langs ons doel ging. Een minuut later kreeg Vriendenschaar een kans, maar de bal werd verspeeld. Daarna een harde schuiver op het Vriendenschaardoel. De bal kon door ons worden weggewerkt. Maar een minuut later lag de bal na een snelle combinatie opnieuw in ons doel. Van dichtbij werd de bal onhoudbaar ingeschoten. Berry Waroux, die de grensrechtersvlag vandaag hanteerde, protesteerde nog vanwege buitenspel. Maar de scheidsrechter ging niet met Berry mee. 2-3 voor Houten dus.

In de 41e minuut ging Gill met de bal aan de voet het strafschopgebied van Houten in. Hij werd door een verdediger gehaakt. Strafschop? Nee de scheidsrechter zag een schwalbe en trakteerde Gill zelfs op een gele kaart.
Drie minuten later kreeg Vriendenschaar vlak bij de rand van het strafschopgebied nog een vrije schop te nemen. Nick van der Horst zag zijn schot vlak over het Houtendoel vliegen.

Rust 2-3 met een beter Houten, maar met mogelijkheden voor ons elftal om in de tweede helft toch terug te komen.

Echter in de tweede helft maakte Houten wel erg snel korte metten met ons elftal. In de 47e minuut sneed de aanval van Houten weer door onze defensie. Nick kon de aanval niet onderbreken, tastte mis en het was 2-4. Een minuut later was het zelfs al 2-5. Een misverstand tussen onze verdediging en Stan, waarna het Vriendenschaardoel leeg was. De bal kon op het gemak door Houten worden ingetikt.Mocht ons elftal voor de tweede helft nog enige hoop hebben gehad, na drie minuten was de wedstrijd echter gedaan.

Het was nu alleen Houten dat de klok sloeg. In de 50e minuut tikte Stan de bal over de lat. In de 54e minuut ging de bal rakelings langs ons doel. En in de 58e minuut ontsnapte ons elftal aan doorboring toen de bal de paal van ons doel schampte en vervolgens uit ging.

In de 70e minuut een snelle combinatie van Houten waarop onze defensie het antwoord schuldig bleef: 2-6. Rick Mulder wist ondanks de achterstand niet van opgeven. Hij gaf in de 72e minuut na een aanval een goede voorzet af. De bal werd echter door de keeper van Houten gevangen, waardoor de kans op iets beters voor ons verloren ging. Twee minuten later kon ons elftal toch weer wat dichterbij komen. Een misverstand in de Houtendefensie en Gill profiteerde: 3-6.

In de 76e minuut liep Houten weer verder weg. Weer een razend snelle combinatie en onze defensie kon de aanval opnieuw niet onderbreken 3-7. In de 81e minuut onderbrak Stan met de voet een nieuwe aanval van Houten. Maar bij de volgende aanval in de 82e minuut werd hij kansloos gelaten: 3-8. In de 86e minuut redde Stan de situatie opnieuw. Twee minuten later ging de bal na een nieuwe Houtense aanval net naast ons doel. In de 89e minuut leek ons elftal nog wat terug te doen, maar nu werd een doelpunt van Vriendenschaar wegens buitenspel afgekeurd. In dezelfde minuut ging de bal voor de negende keer in ons doel: 3-9.

De 90e minuut kwam op de klok en de scheidsrechter besloot geen tijd bij te trekken. Ons elftal was in de tweede helft opgerold en dat was al pijnlijk genoeg.

Door de uitslagen van vandaag is ons elftal afgezakt naar de elfde plaats. Het weet alleen nog Focus '07, Kockengen en OSM '75 onder zich. Er zal wat moeten gebeuren om ons elftal weer in het spoor te krijgen. Een nederlaag tegen Houten was geen schande, maar vandaag was het verschil wel erg groot, zowel gezien het spel, vooral in de tweede helft, als in doelpunten.