55'

3e klasse D

21 september 2019 15:00

KNVB M.A. Vink

Ons eerste elftal is thuis, op het spiksplinternieuwe kunstgras van het hoofdveld, tegen een 0-2 nederlaag aangelopen. Een in een aantal opzichten onnodige nederlaag, maar ja na 90 minuten staat er toch 0-2 op het scorebord.

Ons elftal begon in de volgende opstelling:Doel: Denzel Muradin, Achter: Jordy Waroux, Rens van Vark, Mitchel van Dalen en Tibor Veldhuizen. Midden: Marwan Salama en Nick van der Horst. Voor: Joram Misbeek, Vincent Zuurmond, Ronan Hendriksen en Anass Jijih. Wissels waren Rick Mulder, Zeno de Jong, Oualid Maatougui en Stan van de Wiel (keeper).

Jordy Waroux speelde met een gezichtsmasker op vanwege zijn nog geblesseerde neus. Hij speelde alsof hij van het masker geen enkele last had. Duels ging hij bepaald niet uit de weg.Lionel van Oorschot is nog steeds geblesseerd.

Zo te zien hadden de beide teams geen last van het nieuwe veld dat weliswaar goedgekeurd is, maar toch nog 'ingelopen'moet worden. Zeker door Vriendenschaar werd er in de eerste helft goed gecombineerd en had je niet het idee dat aan de grasmat gewend moest worden. Aan de andere kant had een speler die het moet hebben van dribbels en snelle wendingen, zoals Anass Jijih, moeite om de bal bij zijn acties onder controle te houden. Dat was dan toch in het nadeel van Vriendenschaar.

Al in de eerste minuut een aanval van Everstein die een waarschuwing inhield. Het schot ging net langs de rechter doelpaal. En na zeven minuten nog een schot van Everstein dat goed gestopt werd door Denzel. Maar verder was ons elftal door beter spel de meerdere. Een kans voor Vriendenschaar in de twaalfde minuut werd afgefloten wegens buitenspel. Na een kwartier spelen liep Jordy goed door met de bal maar het afrondende schot was te zwak. In de twintigste minuut mocht Vriendenschaar twee corners op links nemen door Nick van der Horst, maar ons elftal zag de bal na de tweede corner net naast het  Eversteindoel vliegen.

Corner van Nick wordt naast geschoten.

Twee minuten later ging een schot van Anass ruim naast het doel van Everstein.

In de vijfentwintigste minuut een prachtige aanval van Vriendenschaar over diverse schijven. Het eindschot was van Anass, maar hij teisterde de paal van het Eversteindoel.

Wat je al een beetje zag aankomen was de voebalwet die zegt dat als je niet zelf een doelpunt maakt, de tegenstander dat wel zal doen al is ie de mindere. Het overkwam ons elftal na een klein half uur spelen. Everstein mocht een corner nemen. De bal werd laag voor het Vriendenschaardoel gebracht. Een van onze verdedigers raakte de bal niet goed. De bal kwam voor de voet van een aanvaller van Everstein die geen moeite had om Denzel van dichtbij te passeren : 0-1.

In het laatste kwartier van de eerste helft waren er kansen voor beide partijen. Aan Vriendenschaarzijde waren er een paar pogingen van Ronan Hedriksen, Anass Jijih en Vincent Zuurmond zonder het beoogde resultaat. Ook Everstein liet zich vlak voor rust nog enkele keren gelden en moest Denzel twee achtereen een prachtige redding verrichten.

Het bleef 0-1 tot aan de rust. Er was het volste vertrouwen bij Vriendenschaar dat de achterstand minimaal ongedaan kon worden gemaakt. De eerste minuten in de tweede helft waren zeker voor Vriendenschaar. In de 47e minuut een mooie aanval van Vriendenschaar, maar op het laatste moment speelde Anass de bal te ver voor zich uit. Joram zag een schot gepareerd worden door de keeper van Everstein die allengs een steeds grotere sta-in-de weg voor Vriendenschaar werd. Met hoog voorgezette ballen had hij geen enkele moeite en bij lage inzetten was er altijd wel een hand of arm waarmee hij de Vriendenschaaraanvallen onschadelijk maakte, desnoods ten koste van een corner.

De keeper van Everstein was vaak de reddende engel.

De klap voor Vriendenschaar kwam na ongeveer tien minuten in de tweede helft. Bij een aanval van Everstein rende Denzel uit zijn doel en kon hij de bal met enige moeite over de eigen doellijn werken. Corner voor Everstein. De bal kwam vervolgens laag voor het Vriendenschaardoel. Denzel hield de van dichtbij ingeschoten bal nog tegen, maar de bal kwam in de rebound weer voor een Eversteinvoet. De bal werd opnieuw van dichtbij raak ingeschoten: 0-2.

Die klap kwam ons elftal eigenlijk niet meer te boven. Er werden door Vriendenschaar nog verscheidene aanvallen opgezet, maar telkens ontbrak de kracht en het nodige geluk om terug te komen in de wedstrijd. En het in deze fase fysiek sterker ogend Everstein voelde, met hun prima keeper aan het hoofd, dat de wedstrijd al min of meer 'in the pocket' zat. Het inbrengen van Rick Mulder en Oualid Maatougui zette evenmin nog zoden aan de dijk.

Jammer van deze nederlaag. Het was overigens een sportief duel en de scheidsrechter hield de wedstrijd van begin tot eind prima in de hand. Voor een aantal foto's, klik hier.