... (intikker)

3e klasse D

15 februari 2020 15:00

KNVB P. Ambachtsheer

Een hard werkend Vriendenschaar heeft in blessuretijd de overwinning uit handen gegeven. Als ons elftal er met een 2-1 winst uit de strijd zou zijn gekomen, had niemand wat te mopperen gehad, zelfs DVSU niet. Dan zou de overwinning bovendien dik verdiend zijn geweest. Toch liep het voor ons elftal in de tweede minuut van de blessuretijd niet goed af en werd het alsnog 2-2.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling:
Denzel Muradin (doel), Karim Bouzbib, Tibor Veldhuizen, Marwan Salama, Corsin Vogtlander, Joram Misbeek, Vincent Zuurmond, Rick Mulder, Anass Jijih, Gill van Beurden, Mark Verrips. Wissels: Mitchel van Dalen, Finn Spierings, Ronan Hendriksen, Nawfal Chatouani en Michel Sprong (doel).

De eerste helft was duidelijk voor Vriendenschaar. De meeste aanvallen en de meeste kansen waren voor ons elftal. Onze achterhoede gaf DVSU nauwelijks kansen. En van uit de achterhoede werd onze aanval steeds behoorlijk aan het werk gezet. Maar wat gebeurde er vervolgens?  De uitwerking en de afwerking voorin  lieten eigenlijk toch te veel te wensen over.

In de zesde minuut, na een overtreding op Anass Jijih, schoot Gill van Beurden de vrije schop net over het doel van DVSU. In de veertiende minuut verdiende Joram Misbeek een corner, maar die leidde niet tot een kans. Integendeel de bal werd onderschept door DVSU. Tegenaanval, corner. Gelukkig wist DVSU daaruit ook niet veel te halen. In de achttiende minuut een uitgelezen kans voor Vriendenschaar. Anass Jijih bediende Joram vanaf de flank. Maar vrij voor het DVSU kreeg Joram de bal niet onder controle. Mogelijk zat er teveel effect in de bal. In de 23e minuut weer een goede kans voor Joram, maar nu werd buitenspel gegeven. In de 26e minuut kwam ons elftal toch op een verdiende voorsprong, zij het uit een strafschp. Bij een aanval kreeg een speler van DVSU de bal op de arm. De scheidsrechter kende geen pardon: penalty. Gill van Beurden liet de keeper van DVSU kansloos.

Gill scoort 1-0 uit een penalty.

In de loop van de eerste helft kreeg ons elftal de kans om de voorsprong verder uit tebouwen, Maar Gill schoot de bal in de 32e minuut ver naast. En in de veertigste minuut gleed Vincent Zuurmond tijdens een opgezette aanval uit. De beste kans was er tenslotte op slag van rust, toen ons elftal op de rand van het strafschopgebied een vrije schop mocht nemen, nadat Rick Mulder was neergelegd. Maar Anass schoot de bal hoog over.

Rick Mulder neergelegd en de scheidsrechter is er als de kippen bij ...

Maar bij de vrije schop gaat de bal hoog over.

DVSU had in de eerste helft slechts een paar corners versierd. De beste kans voor DVSU was er nog in de 42e minuut. DVSU mocht een vrije schop nemen. De genomen bal ging voorlangs het Vriendenschaardoel, zonder dat Denzel de bal had kunnen aanraken.

Al met al was de 1-0 voorsprong bij de rust verdiend.

In de tweede helft verscheen Ronand Hendriksen in het veld voor Marwan Salama.
Direct na de rust ging het meteen verkeerd voor ons elftal. Vanaf de aftrap zette DVSU een aanval op. Er volgde een dieptepass. Onze verdediging lette kennelijk niet goed op en van dichtbij ging de bal in ons doel: 1-1.

Ons elftal probeerde de tegenslag te overwinnen. Er waren voortdurend kansen te zien voor ons elftal. Mogelijk  door de gelijkmaker was het aanvalsspel wel minder geworden. Ook de sterker geworden wind mee was niet echt in ons voordeel. Ronan, Vincent, Anass en Gill kregen allerlei mogelijkheden. De beste kans was er voor laatstgenoemde in de 65e minuut.

Gill gaat alleen op de keeper van DVSU af...

Gill onderschepte een beginnende aanval van DVSU en kon vervolgens alleen opstomen naar het doel van DVSU. Vervolgens stuitte hij te gehaast schietend op de keeper.

Helaas gestuit op de keeper

Twee minuten later bediende Rick Mulder Vincent op maat, maar die raakte de bal vervolgens niet goed. Inmiddels was Mitchel van Dalen in het veld gekomen voor Corsin Vogtlander die wat hamstringproblemen ondervond. In de 68e minuut speelde Ronan Anass aan, maar die speelde de bal vervolgens over de doellijn. In de 73e minuut speelde Karim Bouzbib Joram aan, maar doordat de bal te hard werd ingespeeld, kon Joram er niet zoveel mee. In de tachtigste minuut speelde Karim vanuit ongeveer dezelfde positie Anass Jijih aan. Die liet vervolgens een schuiver los die de DVSU-keeper te machtig was 2-1. Goddank Vriendenschaar op een verdiende voorsprong. Twee minuten later weer een kans voor Anass, maar nu ging zijn schot naast het DVSU-doel. Anders was de wedstrijd op slot gegooid.
Actie met Rick Mulder.

Het zag er echt naar uit dat de volle winst naar ons elftal zou gaan. Vijf minuten voor het einde van de officiele speeltijd liet Gill zich vervangen door Nawfal Chatouani. Het was nu verder een kwestie van de rit uitspelen. DVSU zette nog wel enkele aanvallen op, maar onze verdediging ruimde de bal steeds bijtijds op. Het scorebord wees al 90 minuten speeltijd aan. Nu alleen de laatste minuten door zien te komen. En toen ging het fout. DVSU zette de bal voor. Denzel wilde de bal pakken, maar liet die uit zijn handen glippen, waardoor DVSU van dichtbij alsnog de gelijkmaker kon scoren. Ontgoocheling alom bij ons elftal. Er was geen tijd meer om nog wat terug te doen. Een minuut na deze enorme tegenvaller floot de scheidsrechter af.

Hoewel de teleurstelling groot was, hadden we de indruk dat het puntverlies toch sportief gedragen werd. Vriendenschaar kreeg te weinig, DVSU kreeg te veel. Scheidsrechter Ambachtsheer  leidde de sportieve wedstrijd goed. Na afloop van de wedstrijd liet hij weten dat hij zijn laatste wedstrijd in de derde klasse had gefloten. Vanwege zijn fysieke gesteldheid blijft hij wel wedstrijden leiden, maar voortaan alleen nog in de vierde klasse.

15.00   Vriendenschaar   -   DVSU  2-2

Door de uitslagen van vandaag bleven we op de elftde plaats staan. We namen met het gelijkspel iets meer afstand van OSM '75 en Kockengen. Focus '07 pakte in de slotfase van de wedstrijd tegen Desto een wedstrijdpunt.