80'

3e klasse D

5 oktober 2019 15:00

KNVB J. van Pinxteren

Heel lang heeft het ernaar uitgezien dat de derde competitiewedstrijd voor Vriendenschaar opnieuw in mineur zou eindigen; zowel punt- als doelpuntloos. Echter, een dik kwartier voor het einde van de wedstrijd ging bij ons elftal het licht aan en werd Brederodes alsnog - en verdiend - met 3-1 naar huis gestuurd.

Actie met Ronan Hendriksen

In de eerste helft ging bij ons elftal lang niet alles goed qua balbehandeling en bij het afronden van kansen. Bij duels werd de bal vaak een keertje te veel aangeraakt, waarna de Brederodesverdediging vrij gemakkelijk kon opruimen. Brederodes speelde ook directer. Er was echter een groot verschil bij ons elftal ten opzichte van de beroerde wedstrijd tegen Desto: de inzet was er nu volop.

In de achtste minuut kreeg Nick van der Horst de kans om de score te openen met een goed afstandsschot. De bal dwarrelde echter naast. Twee minuten later moest Denzel Muradin redden na een gevaarlijke inzet van Brederodes. Weer drie minuten later leek Brederodes de score te openen maar de bal kon door onze verdediging uit het doel worden geschoten.

In de zeventiende minuut had de scheidsrechter Vriendenschaar een penalty moeten gunnen, toen Anass Jijih in het strafschopgebied werd gevloerd. De scheidsrechter liet het spel echter doorgaan. De bal kwam bij Joram Misbeek terecht, maar die schoot de bal ruim over.

Mitchel van Dalen gaat achter de bal aan.

In de 22e minuut een snelle actie van Brederodes van achter uit. De bal kwam terecht op de linkervleugel en van daaruit werd een laag schot afgevuurd. De bal ging voorlangs Denzel, die vervolgens moest toezien hoe de bal toch in de verre hoek in het net verdween: 0-1.

Vriendenschaar probeerde het nodige terug te doen. Pas in de 26e minuut kreeg ons elftal de eerste corner te nemen. Daaruit kwam een tweede corner voort, maar die werd door de Brederodeskeeper uit de lucht geplukt. Na een half uur spelen mocht Anass een vrije schop nemen. De bal kwam vlak voor het doel via Joram Misbeek voor de voeten van Ronan Hendriksen, maar die werkte de bal toch nog naast.

Ronan zal naast schieten.

Brederodes dreigde drie minuten later met twee aanvallen. Bij de eerste aanval werd de bal door onze defensie uit de doelmond gewerkt, de tweede keer stopte Denzel de inzet.

In de 35e minuut schoot Anass bij een Vriendenschaaraanval de bal over het doel van Brederodes. Een minuut later ontnam de scheidsrechter een kans voor Anass wegens buitenspel.

Tegen het einde van de eerste helft onder nam Tibor Veldhuizen van achter uit een aanval. Zijn voorzet ging echter over alle hoofden heen. Er volgde een tweede corner waarna Anass de bal over het Brederodesdoel joeg.

De rust ging in met een 0-1 voorsprong voor Brederodes. Conclusie voor dat moment: Brederodes was fysiek de sterkere ploeg geweest en ons elftal speelde te gehaast.

De tweede helft begon met een corner voor Brederodes zonder resultaat, waarna enkele aanvallen van ons elftal volgden, eveneens zonder resultaat. In de 54e minuut had Brederodes de kans om de voorsprong te vergroten, maar de aanval van de Vianers miste hopeloos voor het doel. Direct daarna een uitval van Vriendenschaar, waarna Anass de bal naast schoot.

Joram Misbeek duelleert om de bal

Het zag er niet zo goed uit voor ons elftal, te meer daar twee van onze spelers  geblesseerd moesten uitvallen, eerst Marwan Salama en kort daarna Farid Bouzbib. Voor Marwan kwam Jordy Waroux in het veld en voor Farid Gill van Beurden.

Brederodes rekende er mogelijk op dat het de wedstrijd rustig kon uitspelen omdat ons elftal tot dan niet in staat was gebleken, ondanks de inzet, om het Vianense doel te vinden. Brederodes had echter buiten de waard gerekend. Want met nog een kwartier te spelen kantelde de wedstrijd. Mitchel van Dalen gaf een dieptepass op Anass die zich vervolgens vrij speelde. Met een geplaatst schot bracht Anass ons elftal op gelijke hoogte met Brederodes.

Anass Jijih in de aanval en achter hem Joram Misbeek.

Rick Mulder werd in de 77e minuut ingebracht ten koste van Ronan Hendriksen. Een minuut later weer een aanval van Vriendenschaar. Anass kwam in het bezit van de bal en zette laag voor. Gill van Beurden was er als de kippen bij en schoot van dichtbij de 2-1 binnen. Vriendenschaar opgetogen en Brederodes beteuterd.

De hoop van Brederodes op een beter resultaat ging drie minuten laten in gruzelementen. Anass slalomde het strafschopgebied binnen maar werd vervolgens hard getackeld. Anass pijnlijk gevloerd, maar de scheidsrechter had al naar de stip gewezen.

Anass wordt door Marcel Uding verzorgd. De scheidsrechter telt tijd bij op zijn horloge en Nick ziet daarop toe.

Rens van Vark stond al achter de bal, maar moest even wachten vanwege de blessurebehandeling van Anass. Terwijl Anass nog liep te hinkelen, schoot Rens de bal uit de penalty onverbiddelijk binnen:3-1.

Vanwege het oponthoud in de tweede helft door blessures telde descheidsrechter nog zo'n vijf minuten bij. Maar Brederodes had niet meer de puf.

Het werd al met al een verdiende 3-1 overwinning, door de opleving rond het laatste kwartier en mede dankzij de getoonde inzet van ons elftal. Anass mag natuurlijk tot matchwinnaar worden gebombardeerd. Desalniettemin had ons hele elftal hard gewerkt voor een goed resultaat. En een overwinning op Brederodes mag er altijd zijn!