59'

3e klasse D

7 december 2019 15:00

J. (Jalid) Zammouri

Ons eerste elftal is er wederom niet in geslaagd wedstrijdpunten binnen te halen, die ondertussen zeer, zeer broodnodig zijn. Het had vandaag moeten gebeuren tegen een Voorwaarts dat zeker niet overliep van voetbaltalent. Maar in de tweede helft ging ons elftal helaas toch onderuit door twee Utrechts treffers.

Ons elftal begon in de volgende opstelling:
Denzel Murasdin (doel), achter Martijn Wuite, Mitchel van Dalen, Tibor Velduizen, midden Marwan Salama, Nick van der Horst, Vincent Zuurmond, voor Rick Mulder, Zeno de Jong, Anass Jijih, Gill van Beurden. Wissels Rens van Vark, Farid Bouzbib, Ronan Hendriksen en Stan van der Wiel (doel). Joram Misbeek was door een vorige week opgelopen blessure niet inzetbaar. Maar dat gold ten dele nog wel voor Farid Bouzbib en Rens van Vark, waardoor zij op de bank begonnen. Langdurig geblesseerd zijn Lionel van Oorschot en Jordy Waroux. Naar verluidt zou laatstgenoemde het na de winterstop weer kunnen proberen.

In de eerste helft was ons elftal de beste. Niet dat er sprake was van hoogstaand voetbal. Maar in aanvallende zin had ons elftal meer in zijn mars en verdedigend gezien kreeg Voorwaarts weinig echte kansen. Wel was er al de makke dat veel aanvallen van ons elftal in beginsel wel goed opgezet waren, maar dat die niet werden afgerond, doordat de bal in tweede, derde of vierde instantie toch werd verspeeld door onnauwkeurig afspelen of door een minder goed eindschot.

In de vierde minuut was het eerste schot op doel afkomstig van Vriendenschaar, maar het schot van Anass ging naast. Twee minuten later een corner voor Vriendenschaar, genomen door Nick van der Horst, maar die leverde niks op. In de achtste minuut een schot van Voorwaarts vanaf de zijlijn, mogelijk bedoeld als voorzet. De bal belandde op het net van ons doel. Weer twee minuten later mocht Vriendenschaar een vrije schop nemen. Rick Mulder nam die en Nick van der Horst rondde af met een te zacht schot.
In de twaalfde minuut was er sprake van een grove charge op Anass Jijih. De speler van Voorwaarts kwam er af met een gele kaart getrokken door de overigens goed leidende scheidsrechter. Maar de kleur van de kaart had zo maar anders kunnen zijn. Anass kon na een blessurebehandeling gelukkig weer verder.

In de zestiende minuut een uitstekende kans voor Vriendenschaar na een actie van Rick Mulder. De bal bereikte Gill van Beurden die een prima schot op het Voorwaartdoel af vuurde. Maar met een even goede actie redde de keeper van Voorwaarts de situatie ten koste van een corner.  Achteraf gezien was bleek dit de enig grote kans voor Vriendenschaar in de eerste helft.

In de 26e minuut kwam ons elftal goed weg nadat een behoorlijke duw van Nick van der Horst binnen het strafschopgebied niet door de scheidsrechter werd bestraft.

In de daarop volgende periode werden aanvallen van Vriendenschaar, in de 28e en 29e minuut, door eigen toedoen onderbroken, doordat de bal in de voeten van de tegenstander werd gespeeld. Een combinatie in de 32e minuut tussen Gill van Beurden en Vincent Zuurmond strandde eveneens. En in de 34e minuut liep Anass op tegen een blokkade van Voorwaarts. In dezelfde minuut een aanval van Voorwaarts, waarbij de bal van dichtbij in de handen kwam van Denzel.

Met een paar vrije schoppen over en weer werd de eerste helft besloten en gingen beide elftallen met 0-0 rusten. Gezien het speldbeeld tot dan moest ons elftal in staat worden geacht om Voorwaarts in de tweede helft op de knieen te krijgen.

In de tweede helft was er van beide partijen meer agressie te zien. Al in de eerste minuut na de rust mocht Voorwaarts vlakbij het strafschopgebied een vrije schop wegens hands nemen. Bij de hard ingespeelde bal werd Marwan Salama geraakt, maar hij kon, na even te zijn blijven liggen, toch weer verder.  In de 48e minuut mocht Voorwaarts een corner nemen maar de voor het doel gebrachte bal werd over geschoten. Een minuut later mocht Vriendenschaar een corner nemen. Er onstond voor het doel van Voorwaarts een scrimmage. De bal kwam uiteindelijk in het zijnet terecht.
In de 55e minuut rukte Martijn Wuite met de bal op naar het doel van Voorwaarts, maar in laatste instantie stuitte hij op een blokkade van de keeper.

In de 56e minuut later mocht Voorwaarts een corner nemen. De voor het doel gebrachte bal werd van dichtbij door Voorwaarts ingekopt. Denzel probeerde de bal nog te pakken, maar vergeefs. Voorwaarts op een 0-1 voorsprong. In de 59e minuut een corner voor Vriendenschaar die niets opleverde. In dezelfde minuut tastte onze verdediging mis bij een aanval van Voorwaarts en stond ons elftal met 0-2 achter.

Er was nog een half uur te spelen. Wat kon ons elftal terugdoen?
In de 63e minuut ontsnapte ons elftal aan een derde treffer. De bal werd na een vrije schop net naast ons doel gegleden. Een paar mogelijkheden voor Vriendenschaar volgden: een corner in de 66e minuut die niets opleverde en een minuut later een combinatie tussen Anass en Gill die stuk liep.

In de 70e minuut werd besloten om Marwan Salama en Martijn Wuite tegelijk te wisselen. Voor hen kwamen Farid Bouzbib en Rens van Vark in het veld.  Even leek het erop dat deze wissels resultaat zouden opleveren. Zoals in de 75e minuut bij een combinatie via Tibor, Rick en Farid. De laatste schoot de bal echter net naast.

In de 80e minuut protesten bij Vriendenschaar toen Vincent Zuurmond werd neergelegd, maar vervolgens ook een speler van Voorwaarts naar de grasmat ging. Einde van het liedje was dat Vincent vroegtijdig naar de kleedkamer kon.

Met de moed der wanhoop probeerde ons elftal in de laatste tien minuten toch nog wat van de wedstrijd te maken. We zagen nog een prima actie van Anass, maar vervolgens schoot Rens de bal naast. Ronan Hendriksen probeerde een minuut later ook wat, maar zijn inzet werd door de keeper van Voorwaarts gevangen.

Uiteindelijk stapte Voorwaars met een 0-2 zege van het veld af en liet het ons elftal zeer teleurgesteld achter.

15.00   Hercules  -  Kockengen  4-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ons elftal bleef op de elfde plaats staan mede doordat alle drie de ploegen onder ons ook verloren. Maar dat is niet iets om tevreden over te zijn. We zitten echt in een lastig parket, te meer daar er al een kloof van vijf punten is met de ploeg op plaats 10 van de ranglijst, HSSC '61. Ons elftal kijkt uit naar de winterstop. Mogelijk dat de laatste wedstrijd, komende zaterdag, tegen Kockengen, uitkomst biedt.