32'
70'

3e klasse D

19 oktober 2019 14:30

Ons eerste elftal heeft met 2-0 verloren van het tot vandaag nog puntloze DVSU. De nederlaag kan ons elftal zichzelf volledig aanrekenen. De eerste helft speelde ons elftal te gemakzuchtig. In de tweede helft werd er weliswaar meer energie in de wedstrijd gestoken, maar schortte het aan elk denkbaar overleg. Verdiend de bietenbrug op, vandaag.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Denzel Muradin (doel), achter Mitchel van Dalen, Rens van Vark, Martijn Wuite en Tibor Veldhuizen. Midden Marwan Salama, Nick van der Horst en Vincent Zuurmond. Voor Joram Misbeek, Anass Jijih en Gill van Beurden. wissels: Stan van de Wiel (doel), Ronan Hendriksen, Oualid Maatougui en Rick Mulder.

Je zag het in de eerste helft al aankomen. Ons elftal voetbalde in een veel te laag tempo en leek te zeggen: 'Tegen deze zwakke tegenstander komt het vanzelf wel goed'. Een misrekening. DVSU had al snel in de gaten dat er wat bij ons elftal te halen viel. De Utrechters zochten voortdurend de aanval. In de achtste minuut werd er na een aanval al door DVSU gejuicht, maar de inzet ging nog net langs de linkerkant van de doelpaal. DVSU dwong daarna diverse corners af waarbij onze defensie alle moeite had om de bal daarna weg te werken.

Pas na een minuut of vijfentwintig leek ons elftal wat op stoom te komen. Er kwamen enkele corners. Bij een goede aanval in de negentwintigste minuut zette Joram Misbeek de bal voor,waarna Vincent Zuurmond de bal op de pantoffel nam, maar over het doel van DVSU schoot.

Tibor komt net te laat.

Drie minuten later, 32e minuut, nam DVSU de verdiende voorsprong. Na een aanval werd de bal in de linker onderhoek van het Vriendenschaardoel geschoven en kon er door ons alleen maar naar de bal worden gekeken. Weer een minuut later zette DVSU opnieuw een aanval op, maar nu kon de bal, zij het met de nodige moeite, uit het doelgebied worden opgeruimd.

Vijf minuten voor het aanbreken van de rust zagen we Joram Misbeek struikelen en op de kunstgrasmat neerploffen. Al snel bleek dat Joram niet verder kon spelen. Een hamstringblessure. Ronan Hendriksen kwam voor hem in het veld.

Ronan Hendriksen is het veld ingekomen, terwijl Marcel Uding de geblesseerde Joram onderhanden neemt.

Rust 1-0.

Ons elftal kwam in de tweede helft zeker energieker voor de dag. Maar ons elftal was niet echt in staat om de wedstrijd alsnog naar zijn hand te zetten. Het bleef bij vruchteloos aanvallen. De keeper van DVSU die in de eerste helft maar weinig had te doen, hoefde na de rust maar zelden echt in actie te komen, want de aanvallen van Vriendenschaar waren al voortijdig door de defensie van DVSU onderbroken. Ons elftal zocht herhaaldelijk de aanval over rechts via Ronan Hendriksen. In de zevende minuut leidde dit tot een schot van Ronan vanaf de vleugel, maar de bal ging achterlangs het doel van DVSU. Een minuut later vanaf deze kant een voorzet van Ronan, maar nu schoot Tibor Veldhuizen over.

Actie met Nick van der Horst.

In de de dertiende minuut een uitval van DVSU, waarna Denzel redde. Aansluitend kreeg Vriendenschaar na een actie van Ronan, een corner te nemen. Kans voor Vriendenschaar, maar van dichtbij pegelde Gill van Beurden de bal naast. Weer een minuut later een duel tussen Vincent Zuurmond en een verdediger van DVSU binnen het Utrechtse strafschopgebied.. Beiden kwamen ten val, maar de scheidsrechter zag in de valpartij geen strafschop voor Vriendenschaar.

Niks aan de hand. Vriendenschaar krijgt hooguit een ingooi te nemen.

In de twintigste minuut ondernam DVSU weer een aanval. Nu kon Denzel deze aanval stuiten. Vijf minuten later opnieuw een uitval van DVSU, die niet door Vriendenschaar kon worden onderbroken. En daardoor ging de bal opnieuw in het Vriendenschaarsdoel: 2-0.

In feite was ons elftal hiermee een geslagen ploeg, want het slaagde er maar niet in om er aanvallend iets goeds tegenover te stellen. Dat Rick Mulder en Oualid Maatougui nog werden ingebracht veranderde niks aan de situatie.Bij de Vriendenschaaraanvallen ontbraken de nauwkeurigheid en de overtuiging.

On elftal leed al met al een verdiende 2-0 nederlaag tegen DVSU. Onze spelers waren in de eerste helft niet met de juiste instelling aan de wedstrijd begonnen. In de tweede helft kwam het niet meer tot de gewenste ommekeer. Blijdschap alom bij DVSU. De Vriendenschaaraanhang ging zwaar teleurgesteld weer huiswaarts. De scheidsrechter leidde de wedstrijd prima.

14.30   Hercules  -   Voorwaarts  2-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Voor nog een aantal foto's van deze verder teleurstellende wedstrijd, klik hier.