19'
32'

3e klasse D

8 februari 2020 15:00

Een moedig spelend eerste elftal heeft toch met 2-1 het onderspit moeten delven tegen Hercules. De Utrechtse ploeg kwam in de eerste helft nogal gemakkelijk aan een 2-0 voorsprong, maar nadat Vincent Zuurmond de stand tot 2-1 terug had gebracht, kantelde de wedstrijd. De gelijkmaker voor ons elftal lag in de tweede helft voortdurend op de loer. Maar diverse kansen waren niet aan ons elftal besteed en daardoor bleef het toch 2-1.

Ons elftal startte in de volgende opstelling:
Denzel Muradin (doel), Karim Bouzbib, Mark Verrips, Corsin Vogtlander, Tibor Veldhuizen, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, AnassJijih, Joram Misbeek, Gill van Beurden en Rick Mulder. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Ronan Hendriksen en Finn Spierings.

Ons elftal begon redelijk voortvarend. In de eerste minuut een aanval van Vriendenschaar, maar er werd voor buitenspel gefloten. Na drie minuten spel schoot Vincent Zuurmond, na een combinatie, de bal naast. Hercules liet zich evenmin onbetuigd door een schuiver in de zesde minuut, waarbij de bal  net naast ging. Op dat moment speelde Vriendenschaar een paar minuten met tien man na een aanslag op Anass Jijih, waarvoor hij behandeld moest worden. In de eerste helft moest Anass nog een paar keer verzorgd worden, nadat hij bij enkele acties te hard was aangepakt. Het zit ook enigszins in zijn spel vanwege zijn passeerbewegingen.

In de achtste minuut werd door ons elftal een bal teruggespeeld naar ... niemand.  De bal ging over de doellijn en leverde zomaar een corner voor Hercules op. De voor gezette bal kon door Denzel worden weggestompt. Twee minuten later weer een corner voor Hercules, maar de bal kon door onze defensie worden weggewerkt. Weer een minuut later werden aanvallen van zowel Hercules als Vriendenschaar wegens buitenspel afgefloten.In deze fase van de wedstrijd had onze defensie de nodige moeite met de snelle vleugelspitsen van Hercules.

In de twaalfde minuut veroorzaakte onze defensie een strafschop doordat een van de spitsen van Hercules binnen de beruchte lijnen werd neergelegd. De scheidsrechter aarzelde niet en kende een strafschop toe. Die werd onberispelijk ingeschoten, Denzel was kansloos: 1-0.

1-0 voor Hercules door een benutte strafschop.

Vijf minuten later keek ons elftal al tegen een 2-0 achterstand aan na een snelle aanval van Hercules. Hoewel onze defensie riep dat er hands was gemaakt, liet de scheidsrechter doorspelen. De aanvallende actie werd door Hercules van dichtbij afgerond en het was 2-0. Dreigde er al vroeg een debacle voor ons elftal?

Het pleit voor ons elftal dat het zich niet liet ontmoedigen. In de 22e minuut kwam Rick Mulder tot een schot dat de keeper van Hercules niet klem kreeg. Er was vervolgens echter geen Vriendenschaarspeler in de buurt om de bal op te pikken.

In de 27e minuut had Hercules de mogelijkheid om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien. Bij een aanval kwam een Herculesaanvaller vrij voor het Vriendenschaardoel. Maar hij maaide vervolgens over de bal heen. Twee minuten later werd onze defensie op snelheid geklopt, maar Denzel redde de situatie ten koste van een corner.

In de 32e minuut was er een aanval van ons elftal die de wedstrijd een ander aanzien zou geven. Die aanval werd afgerond door Vincent Zuurmond die de bal hard in de rechterhoek van het Herculesdoel schoot. Noch de keeper van Hercules noch de toegesnelde verdedigers hadden een kans: 2-1.
Vriendenschaar terug in de wedstrijd door het doelpunt van Vincent.

Vriendenschaar was terug in de wedstrijd. En ineens was er het zelfvertrouwen dat de wedstrijd alsnog tot een goed einde kon worden gebracht. Wel kreeg Hercules een minuut later een goede kans, maar de bal kon door onze defensie worden weggewerkt. Daarna mocht ons elftal een vrije schop nemen. De inzet van Anass werd door de keeper van Hercules weggestompt.
Hierna moest Anass weer worden verzorgd na een tackle op zijn beide benen.

Anass heeft opnieuw verzorging nodig.

In de 38e minuut een kans voor Gill van Beurden, maar de verdediging van Hercules kon opruimen. In de veertigste minuut een schot van Hercules, dat Denzel goed verwerkte. Een combinatie tussen Joram en Anass strandde in de 41e minuut. In dezelfde minuut was het de beurt aan Hercules, maar de aanval leverde slechts een corner op. In de 43e minuut ging Anass nog eens neer, maar hij kon toch weer verder na verzorging.

De rust kwam met 2-1 voor Hercules.

In de tweede helft verscheen Ronan Hendriksen in het veld voor Joram Misbeek. Die had wat problemen met zijn hamstrings gekregen. Uit voorzorg liet hij zich vervangen.
Rond de vijfde minuut na de rust moest Mark Verrips na een botsing worden verzorgd, maar hij kon na behandeling toch verder. Ook Tibor liep inmiddels, ook als gevolg van een charge, minutenlang te trekkebenen. Maar na verloop van tijd kon hij toch weer volledig meedoen.

Mark Verrips moet worden verzorgd.

Ons elftal beet in de tweede helft goed van zich af. Er was een soort geloof in het elftal geslopen en dat op weg leek naar de gelijkmaker. Onze verdediging had meer grip op de Hercules aanval, al moest ons elftal in de vijftigste mniuut toezien hoe bij een aanval van Hercules de bal net naast de linkerpaal ging. Twee minuten later rukte de Vriendenschaaraanval op, maar een schietkans ging verloren door een verkeerde aanname van de bal.

In de 58e minuut mocht Hercules een corner nemen, maar de hierna volgende inzet werd prima gepareerd door Denzel. Hierna volgde een periode dat ons elftal meermalen optrok naar het doel van Hercules. Maar de aanvallen misten steeds uitwerking. De kans na een voorzet van Anass ging in de 61e minuut verloren. Twee minuten een vleugelschot van Ronan, maar de bal werd door de keeper van Herclues gemakkelijk gevangen. In de 68e minuut een aanval waarbij Gill uitbrak. Zijn plotselinge schot ging net naast het Herculesdoel. Er waren meer aanvallen van ons elftal, maar kansen gingen verloren doordat de bal toch te vaak te hard werd ingespeeld.

Veel drukte voor het doel van Hercules in de tweede helft, maar gescoord werd er door ons niet.

Een kwartier voor tijd kwam Finn Spiering in het veld voor Rick Mulder.

In dat laatste kwartier van de wedstrijd ging ons elftal naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er zeker, maar het ontbrak telkens aan de afronding. We zagen nog een schot van Vincent, maar dat was te zacht, En een inzet van Gill eindigde met de bal in de handen van de keeper.

Hercules dat zeker in de tweede helft de nodige moeite met ons elftal had, ging uiteindelijk als winnaar van het veld met een 2-1 zege. De moed en de inzet van ons elftal hadden eigenlijk beloond moeten worden met minimaal een gelijkspel.

Symbolisch voor deze wedstrijd, kansen genoeg, maar steeds ging er wat mis.

15.00   Hercules  -  Vriendenschaar   2-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Voor nog een aantal foto's, klik hier.

Ons elftal bleef, ondanks de overwinning van OSM '75  en door de nederlagen van Focus '07 en Kockengen op de elfde plaats staan. De verschillen onderin worden wel steeds kleiner. Die elfde plaats is de komende weken ook ons voorland gezien het gat met plaats nummer 10. Maar als ons elftal speelt als vandaag moet het de komende tijd mogelijk zijn verder weg te komen van de degradatiezone. Komende zaterdag moet ons elftal dat maar bewijzen, want dan komt de huidige nummer 10, DVSU, bij ons op bezoek.