33'
35'

3e klasse D

1 februari 2020 14:30

Ons eerste elftal heeft bij Everstein een onnodige nederlaag geleden. Ons elftal begon goed aan de wedstrijd en was een half uur lang de betere ploeg. Maar nadat Everstein daarna onverwacht, kort na elkaar, twee tegendoelpunten had gemaakt, was ons elftal niet meer bij machte de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De 2-1 stand die bij rust werd bereikt, was ook de eindstand.

Doordat alle ploegen onder ons ook verloren, bleef ons elftal op de elfde plaats staan. Maar als er een mogelijkheid was geweest om ons zelf verder uit de degradatiezone te verwijderen, was het vandaag tegen Everstein wel. Het liep echter anders.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Denzel Muradin (doel), Karim Bouzbib, Mark Verrips, Rens van Vark, Tibor Veldhuizen, Corsin Vogtlander, Roan Hendriksen, Rick Mulder, Anass Jijih, Joram Misbeek en Gill van Beurden. Wissels: Michel Sprong (doel), Karim el Ghoulbzouri, Zeno de Jong en Oualid Maatougui. Jordy Waroux en Mitchel van Dalen waren geblesseerd, maar Jordy kan inmiddels de training hervatten. Vincent Zuurmond moest wegens een schorsing nog een weekje aan de kant blijven.

De keeper van Everstein onderbreekt een actie van Ronan Hendriksen

De eerste corner van de wedstrijd was voor Everstein in de tweede minuut. In de vijfde minuut kregen Gill van Beurden en Rick Mulder kansen. Bij de actie van Gill sprong de bal weg en het schot van Rick Mulder vanaf de vleugel was te zacht.  In de achtste minuut een kans voor Everstein, maar de bal werd hoog over ons doel geschoten.  In de twaalfde minuut een gevaarlijk moment voor het doel van Everstein, maar de defensie van Everstein kon opruimen. In dezelde minuut de eerste corner voor Vriendenschaar. Die leidde tot een voorzet van Ronan, maar de bal werd over het doel van Everstein geschoten. Na een kwartier spelen een aanval van Everstein. De hoog voorgezette bal kon door Denzel weggestompt worden en daarna door onze defensie weggewerkt.
In de achttiende minuut kwam ons elftal op voorsprong. Gill van Beurden had zich vrij gespeeld, zijn schot stuitte af in de defensie. Maar de bal kwam vervolgens in het bezit van Anass Jijih. Op diens schot had de keeper van Everstein geen verweer (0-1). In dezelfde minuut een tegenaanval van Everstein, maar in vrije positie wist Everstein toch naast het doel van Vriendenschaar te schieten.

De keeper van Everstein bokst de bal weg boven het hoofd van Rens van Vark.

Nadat Everstein twee corners had mogen nemen zonder resultaat, kreeg ons elftal een prachtige kans op de 0-2. Anass Jijih werd van achteruit gelanceerd, brak door de verdediging van Everstein heen, maar vervolgens schoot hij te schielijk en te krachteloos op het doel van Everdingen. De bal had beter naar de vrijstaande Joram Misbeek geplaatst kunnen worden.

Twee minuten later weer een kans voor Vriendenschaar. Gill van Beurden passte op Rick Mulder, maar de bal had te veel effect waardoor Rick de bal niet goed onder controle kreeg. In minuut 26 kreeg Everstein na een overtreding een vrije schop even buiten het strafschopgebied te nemen. De bal ging naast ons doel. In de 31e minuut werd een inzet van Gill door de keeper van Everstein corner getikt.

In de 33e minuut kwam Everstein aan de gelijkmaker. Hoewel er een overtreding door Everstein werd gemaakt, liet de scheidsrechter doorspelen. De bal bleef in het bezit van Everstein. Vanaf de vleugel werd een schot gelost dat met een fraaie boog, en mogelijk geholpen door de harde wind,  achter Denzel in het doel plofte: 1-1 Tegen de verhouding in. Twee minuten later kwam Everstein zelfs op voorsprong. Nu werd de bal in buitenspelpositie aangenomen en werd Karim Bouzbib gevloerd. Ook nu liet de scheidsrechter doorspelen. Er volgde een voorzet die van dichtbij in ons doel werd getikt: 2-1.

Muurtje bij een vrije trap van Everstein met v.l.n.r. Ronan, Corsin, Mark en Tibor.

De blessure die Karim bij de laatste actie had opgelopen, bleek zo ernstig dat hij zich moest laten vervangen door Zeno de Jong.

Everstein had door de treffers meer zelfvertrouwen gekregen en dat was te zien aan het spel. In de slotfase van de eerste helft kreeg ons elftal nog een tweetal kansen, maar in beide gevallen werd de bal naast het doel van Everstein gedeponeerd. De rust kwam met 2-1. Het vertrouwen bij de supporters van Vriendenschaar was aanwezig dat ons elftal de achterstand in de tweede helft nog wel kon ombuigen. Ons elftal had het beste van het spel getoond en de treffers van Everstein waren toch wel 'incidenten' geweest.

Gill stuit in de tweede helft op de keeper van Everstein

Het ging in de tweede helft echter niet goed met ons elftal. Optisch waren we beter dan Everstein, maar ons elftal had te veel moeite met zichzelf mede door de harde wind mee. De bal werd bij  aanvallen veel te hard ingespeeld, waardoor die niet te belopen was. Ook waren er te veel foute passes, waardoor combinaties voortijdig eindigden. Een offensiefje in de 55e minuut eindigde met een hard schot van Gill, maar wel over het doel van Everstein. In de 62e minuut stuitte Gill na een aanval op de keeper van Everstein. En in de 70e minuut keerde de keeper van Everstein het schot van Gill  dat via de paal corner ging.
In de 72e minuut werd Anass tegen de grond gewerkt. Overtreding, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. En zulke situaties deden zich in de tweede helft nog wel een paar keer voor: geen fluitsignaal maar doorspelen.

De tijd begon voor Vriendenschaar te dringen. Corsin probeerde het met een afstandsschot, maar de bal ging ver naast. Twee minuten later speelde Joram de bal te hard voor zich uit. In dezelfde minuut een voorzet van Anass, maar die was toch wat te hard. Gill kon niet bij de bal. Weg kans.

Everstein had in de tweede helft nauwelijk iets laten zien, maar kreeg de kans op 3-1 uit een corner. Maar Denzel kon zich op de bal werpen.

Er deden zich hierna nog een paar kansen voor Vriendenschaar voor, maar de overtuiging was uit ons spel. De 2-1 nederlaag zat er aan te komen. Het werd een feit toen de scheidsrechter voor de laatste keer af floot. Onze spelers gingen zwaar teleurgesteld van het veld af.

14.30   Everstein  -   Vriendenschaar   2-1

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Voor nog een aantal foto's, klik hier.

Doordat Focus '07, Kockengen en OSM '75 ook hun werdstrijden verloren, veranderde er onderin niks. Ons elftal bleef op de elfde plaats staan, met slechts twee punten meer dan Focus en Kockengen. Omhoog kijken is momenteel niet aan de orde, wat de afstand tot de tiende plaats van DVSU bedraagt momenteel liefst acht punten. Volgende week moeten we uit naar Hercules. In deze fase van de competitie een zware opgave.