90'

3e klasse D

25 januari 2020 15:00

KNVB S.N. Nerlich

In een best leuke en spannende wedstrijd heeft ons elftal met 3-1 gewonnen van OSM '75. Door deze overwinning en andere uitslagen heeft ons elftal zich naar de elfde plaats opgewerkt, net boven de degradatiezone. Ons elftal kan even opgelucht adem halen.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Denzel Muradin (doel), Karim Bouzbib, Mark Verrips, Rens van Vark, Tibor Veldhuizen, Vincent Zuurmond, Corsin Vogtlander, Marwam Salama,Rick Mulder, Joram Misbeek en Anass Jijih. Wissels waren : Michel Sprong (doel), Zeno de Jong, Novel Chatouani en Ronan Hendriksen.

Wie beide partijen vandaag aan het werk gezien heeft, zal niet kunnen hebben bevroeden dat hier twee degradatiekandidaten aan het werk waren. De wedstrijd werd in hoog tempo uitgevoerd, er was beleving en er was strijd. Er ging door het tempo ook van alles mis. Er werd bij diverse acties over en weer nogal eens balverlies geleden. Maar de inzet en de spanning vergoedden veel, althans voor de neutrale toeschouwer. De partijdige supporters moesten af en toe hun hart vast houden. Die van Vriendenschaar gingen uiteindelijk met een gelukzalig gevoel naar huis.

Wedstrijdmoment waarbij Joram Misbeek(nr.9)  ingrijpt om een aanval van OSM onschadelijk te maken.

Nadat Denzel Muradin in de vierde minuut de bal bij een aanval van OSM uit de lucht had weggetikt, werd die door Vriendenschaar overgenomen. De bal ging razendsnel naar voren. Rick Mulder passte vanaf rechts op Joram Misbeek, die vervolgens de bal raak in het doel van OSM kon schieten. Een goed begin.

Het werd eigenlijk te gauw 1-1 door een toch wel gelukkig doelpunt van OSM. Bij een aanval schoot OSM de bal laag op ons doel. Maar onderweg werd de bal door een been aangeraakt, waardoor de bal de lucht in ging en vervolgens met een boog in het Vriendenschaardoel verdween: 1-1.

Daarna zagen we een wedstrijd waarbij gevaarlijke situaties ontstonden, dan weer voor het ene en direct daarop voor het andere doel. In de tiende minuut werd Anass Jijih neergelegd. De vrije schop die Vincent Zuurmond daarop nam, werd door de OSM-defensie geblokt.

Vrije schop genomen door Vincent. Anass Jijih  links wordt gedekt door een verdediger van OSM.

Vervolgens was er een schot van OSM dat in de veertiende minuut over het Vriendenschaardoel vloog. Ook een corner voor OSM in de 21e minuut leverde niks op. Direct daarop een aanval van Vriendenschaar. Het schot dat Joram in de 22e minuut afleverde, was te zacht, maar had nog wel een corner tot gevolg.  =Die corner leidde tot een tweede corner op, maar de bal kon daarna door OSM weggewerkt worden. Een korte corner in de 25e minuut leverde niks voor Vriendenschaar op doordat het aan een doordachte uitvoering ontbrak.

Een minuut later leek ons elftal op voorsprong te komen. Uit een pass van Joram kwam de bal in het bezit van Rick Mulder. Die zag vanaf de vleugel een deel van het OSM-doel open gelaten. Er volgde een gericht schot op het OSM-doel. Het tweede Vriendenschaardoelpunt leek te worden geboren.

Wordt er door Rick een doelpunt geboren? Helaas, nee!

De keeper van OSM was al verslagen. Een speler van OSM haalde met een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn. Maar was de bal al niet over de lijn toen de bal werd weggehaald? Schrijver van dit verslag stond er het beste bij, maar kon ook niet met zekerheid zeggen of de bal wel of niet de doellijn had gepasseerd. Zijn indruk was dat de bal op het nippertje was weggewerkt. De scheidsrechter was echter gedecideerd en wenkte dat er verder gespeeld moest worden. Een VAR-moment was het zeker geweest.

Gevaarlijk moment voor het doel van OSM. Joram Misbeek aan de bal en met nr. 11 Rick Mulder.

In de 33e minuut dreigde OSM na een aanval op voorsprong te komen, maar de bal werd door OSM zelf van dichtbij naast ons doel gewerkt. In de 40e minuut een kans voor Vriendenschaar, maar die ging verloren toen Vincent Zuurmond te kort passte en OSM de bal uit het doelgebied kon wegwerken. De allerlaatste kans was op slag van rust voor OSM. Een schot vanaf de vleugel werd met een katachtige save, in een gestrekte duik, door Denzel uit ons doel geranseld.

Rust 1-1.

Ook na de rust golfde het spel op en neer met kansen voor Vriendenschaar en OSM over een weer. En als supporter van Vriendenschaar houd je dan je hart vast, omdat bij elke aanval van OSM het niet zeker is hoe die zou kunnen aflopen.

Direct na rust kreeg Rick Mulder een mooie kans, maar hij stuitte op de keeper van OSM. In de 51e minuut was er balverlies bij Anass, waardoor OSM de aanval kon overnemen. Het liep gelukkig goed voor ons af. Twee minuten later verzandde een aanval van Vriendenschaar in de defensie van OSM. Joram werd in de 54e minuut neergelegd. Tussen cornervlag en doel van OSM kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen. De voor het OSM-doel gebrachte bal werd over gekopt.

Naarmate de tweede helft vorderde, werd Vriendenschaar sterker. Maar bij de 1-1 stand waren er zoveel kansen voor ons elftal en voor OSM, dat de wedstrijd nog alle kanten op kon. Geen resultaat voor OSM na een corner in de 55e minuut. Geen resultaat voor Vriendenschaar na een vrije schop voor Anass. In de 60e minuut ging een schot van OSM over het doel van Vriendenschaar. En in de 62e minuut doelpuntte OSM, maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Twee minuten later een actie van Rick Mulder, maar Corsin Vogtlander schoot de bal vervolgens over.
Na een corner voor Vriendenschaar in de 66e minuut werd de bal onderschept door OSM. De aanval werd overgenomen, maar OSM verdiende niet meer dan een corner.  In de 68e minuut schoot OSM na een aanval rakelings over het Vriendenschaardoel. Een minuut later kwam Joram in kansrijke positie, maar hij schoot tegen een OSM-been op.

In de 71e minuut werd Vincent Zuurmond gewisseld en kwam Ronan Hendriksen voor hem in het veld. In de 76e minuut een kans voor OSM uit een corner. Geen resultaat. en weer twee minuten later kon ons elftal maar moeizaam de bal uit de eigen defensie wegwerken. Een minuut later een schot van OSM dat van dichtbij naast ging.

Dan een aanval van Vriendenschaar in de 81e minuut. Een verdediger van OSM kreeg geel vanwege opzettelijk hands. De vrije schop leverde voor Vriendenschaar niks op. Een minuut later was er van Vriendenschaar weer geroep om een vrije schop wegens hand, maar de scheidsrechter liet doorspelen. In de 83e minuut schoot Marwan Salama de bal over het doel van OSM.
En toen brak de bevrijdende 84e minuut aan. Joram kreeg de bal vlak buiten het strafschopgebied aangespeeld. Hij slalomde door het strafcopgebied. Voor de keeper gekomen schoot hij de bal door diens benen in het doel: 2-1. Joram uitte zijn geluk door over het de afrastering te springen en naar enkele supporters te rennen.

Blijdschap bij Joram en Fair Bouzbib.

Daarna stormden zijn medespelers op Joram af om de treffer met hem te delen. Terug in het veld kreeg Joram echter een gele kaart, want hij had zijn feestje binnen het veld moeten vieren.

Rechts Joram terug in het veld. Maar wel met geel.

Na de 2-1 probeerde OSM nog terug te komen. Hoewel de beste kansen in de slotfase voor Vriendenschaar waren, doelpuntte OSM in de 90e minuut. Maar de scheidsrechter keurde dit doelpunt opnieuw wegens buitenspel af.

In blessuretijd werd definitief het vonnis over OSM geveld.  Anass werd bij een actie in het strafschopgebied neergelegd door de keeper van OSM (geel). De aan Vriendenschaar toegewezen strafschop werd door Rens van Vark feilloos benut.

Geel voor de keeper van OSM nadat Anass Jijih getorpedeerd was. Penalty.

De scheidsrechter liet nog even aftrappen, maar toen was de verdiende overwinning voor Vriendenschaar. Maar het had allemaal, gezien het wisselende spelbeeld, ook anders kunnen aflopen.

De wedstrijd had een internationaal tintje vanwege scheidsrechter Nerlich, die de wedstrijd heel goed leidde. Deze scheidsrechter is afkomstig uit Stuttgart en fluit normaliter wedstrijden in het Duitse amateurvoetbal. Maar door zijn werkzaamheden verblijft hij momenteel in Nederland. Reden om zich bij de KNVB aan te melden om hier wedstrijden te kunnen leiden.

Tevredenheid alom ook bij de ziekenboeg.

Alle spelers van Vriendenschaar verdienen tenslotte  een compliment vanwege de wedstrijdinstelling deze zondag.