87'

3e klasse D

26 oktober 2019 15:00

KNVB R. Wagtelenberg

Een keihard werkend Vriendenschaar heeft deze zaterdag een 1-3 nederlaag geleden tegen Hercules, terwijl tot lang in de tweede helft een 2-2 gelijkspel in de lucht hing. Per saldo verdiende Hercules de overwinning wel. De Herculanen speelden wat slimmer en behendiger en waren zeker in de eerste helft de toch wat betere ploeg.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Denzel Muradin (doel), achter Rens van Vark, Tibor Veldhuizen, Matijn Wuite, Rick Mulder, midden Marwan Salama, Nick van der Horst, Matthijs Zuurmond, voor Anass Jijih, Gill van Beurden en Ronan Hendriksen. Wissels: Stan van de Wiel (doel), Mitchel van Dalen, Marcin Picaulima en Nawfal Chatouani.

Ons elftal was vanaf de aftrap van plan om Hercules te overmeesteren door snel en agressief aanvalspel. In de tweede minuut lag de bal al in het doel van Hercules, maar de scheidsrechter had terecht buitenspel geconstateerd. Direct daarop een aanval waarbij Gill van Beurden in het strafschopgebied van Hercules onderuit werd gelopen. Maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in, maar had hem wel kunnen geven.

Duel met Anass Jijih tussen twee spelers van Hercules

In de zesde minuut een vrije schop voor Vriendenschaar op de rand van het strafschopgebied van Hercules, maar die leverde niks op. Direct daarna een laag, vlammend schot van Ronan Hendriksen dat de keeper van Hercules al vallend klemvast stopte. In de tiende minuut moest Gill verzorgd worden nadat hij zich had verstapt. In de vijftiende minuut een te zacht schot van Vincent Zuurmond op het Herculesdoel. Een minuut later een schot van Rick Mulder recht in de handen van de keeper van Hercules.

Als je dit opschrijft lijkt het erop of Hercules niet zoveel had in te brengen. Integendeel. Want bij tegenstoten zat er veel dreiging in de aanval van Hercules. Zoals in de negentiende minuut. Denzel Muradin wist de inzet met een snelle reactie te stoppen. Dan een aanval over rechts via Ronan in de 22e minuut, maar zijn voorzet was te hard en gaat voorlangs het Herculesdoel uit. Nadat Hercules een corner had mogen nemen zonder resultaat, kreeg Vriendenschaar er ook een te nemen. Maar de keeper van Hercules plukte de bal uit de lucht.
In de 32e minuut weer een snelle aanval van Hercules. Denzel pareerde de inzet ten koste van een corner. Twee minuten later een aanval van Vriendenschaar die tot niet leidde. En weer een minuut later moest Denzel opnieuw een aanval van Hercules blokkeren ten koste van een corner.

Gaandeweg de eerste helft moest je vaststellen dat het dreigingsniveau van de Herculesaanvallen groter was dan dat van Vriendenschaar. En in de 42e minuut werd dat ook bewaarheid toen Hercules na een snelle actie van dichtbij het Vriendenschaardoel vond en onze defensie niet in staat was deze aanval te pareren: 0-1 en dat werd ook de ruststand.

Hercules scoort de 0-1

In de tweede helft stond Michel van Dalen in het veld voor MarwanSalama.

Ons elftal zat niet bij de pakken neer en opende direct in de tweede helft het offensief. Een minuut na rust zetten ons elftal een aanval op. Anass Jijih zette de bal scherp voor, maar Hercules maakte de voorzet ten koste van een corner onschadelijk. Rick Mulder kwam net niet meer bij de bal.

Drie minuten later kreeg Hercules een vrije schop te nemen. De bal ging over het Vriendenschaardoel. In de 51e minuut rukte Hercles tot aan de achterlijn van Vriendenschaar op. Onze defensie ruimde de bal op ten koste van een corner weg. De bal werd voor het Vriendenschaardoel gebracht waarna de bal van dichtbij werd ingeschoten: 0-2.

Acrobatiek bij Gill, maar de bal is al weg

Ons elftal wilde zich hier niet bij neerleggen. Vijf minuten later was het Gill van Beurden die een snelle aanval Vriendenschaar knap afrondde 1-2. Het leek erop of ons elftal in korte tijd naast Hercules wilde komen. Want direct na de aansluitingstreffer ging de bal na een vrije trap net naast het doel van Hercules en vervolgens was er een schot van Gill waarbij de bal via een Herculesvoet corner ging.

Hercules werd behoorlijk onder druk gezet. Dat neemt niet weg dat Hercules er af en toe toch uitkwam, zoals in de 65e minuut. Na een goede combinatie schoot Hercules de bal net naast ons doel. Een vrije schop genomen door Nick van der Horst ging ook net naast.

Nawfal Chatouani meteen in actie

Nawfal Chatouani kwam Rick Mulder in het laatste kwartier van de wedstrijd aflossen. Vriendenschaar dwong enkele corners af. Ons elftal zette alles op alles voor de gelijkmaker. Maar in dit laatste kwartier onderscheidde de keeper van Hercules zich door een aantal, zeker vijf, goed reddingen op inzetten en schoten.

En dan weet je dat één tegenaanval fataal kan zijn. En zo gebeurde het ook. Een uitval van Hercules. Denzel probeerde de bal nog te onderscheppen. Dat lukte niet helemaal. De bal bleef in het bezit van Hercules en de score werd in de 87e minuut naar 1-3 getild.

Geen penalty voor de mee opgerukte Rens van Vark

Tegen vermoedelijk beter weten in zette ons elftal zich nog eens schrap. De keeper van Hercules stopte nog een schot na een Vriendenschaaraanval. En toe was het over....

Ons eerste elftal heeft nu zes punten uit zes wedstrijden. Maar als ons elftal het spel met de inzet vertoont  zoals zaterdag, komen er beslist bij en stijgt ons elftal op de ranglijst.