87'

3e klasse D

12 oktober 2019 15:00

KNVB P. A,bachtsheer

In een vooral in de tweede helft spectaculair duel heeft ons elftal met 3-1 gewonnen van HSSC '61. HSSC bleek vooral aanvallend een gevaarlijke ploeg waarmee onze defensie de nodige moeite mee had. Denzel Muradin hield ons elftal met enkele schitterende reddingen op de been. Het bevrijdende derde doelpunt van Anass Jijih was een beauty.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Dezel Muradin (doel), achter Jordy Waroux, Mitchel van Dalen, Rens van Vark en Tibor Veldhuizen. Midden Marwan Salama, Nick van der Horst en Vincent Zuurmond. Voor Joram Misbeek, Anass Jijih en Gill van Beurden. wissels: Stan van de Wiel (doel), Ronan Hendriksen, Oualid Maatougui en Martijn Wuite.

In de eerste helft was het een natte boel en moesten de toeschouwers, voorzover niet in de overdekte tribune, de paraplu's op. Na de rust viel het grotendeels droog.

Aanval van Vriendenschaar op het doel van HSSC '61. Rens van Vark is opgerukt, Joram Misbeek in afwachting van de bal. Maar er is een overtal van verdedigende HSSC'ers.

Het was al snel duidelijk dat de kracht bij HSSC '61 vooral in de aanval zat met snelle buitenspelers. Daar had onze defensie van begin af aan best moeite mee, zeker bij snelle uitvallen van de Hei- en Boeicopers. Aan de andere kant lagen er aanvallend mogelijkheden voor ons elftal, want de achterhoede van HSCC oogde wat minder solide. De allereerste aanvallen kwamen van HSSC vandaan. Daarna mocht ons elftal enkele corners nemen, waarbij de bal in de achtste minuut net naast het doel van HSSC vloog.

In de negende minuut kwam ons elftal op voorsprong. De bal werd tot drie keer toe door onze aanval ingeschoten. Steeds kwam de bal terug bij Vriendenschaar. De laatste keer was Gill van Beurden trefzeker en nam ons elftal een 1-0 voorsprong.

Na deze treffer golfde het spel op en neer, met kansen voor beide ploegen. In de elfde minuut leek HSSC alweer langszij te komen, maar de bal ging langzaam net langs de rechterpaal van het Vriendenschaardoel. Twee minuten later mocht Nick van der Horst een corner nemen en werd de bal vervolgens net naast het doel van HSSC geschoten. Weer twee minuten later een snelle uitval van HSSC, maar nu zorgde Denzel Muradin met een snelle reactie ervoor dat de tegentreffer uit bleef. HSSC kreeg in de achttiende minuut twee corners te nemen, evenwel zonder resultaat.

Ons elftal kreeg in de 23e minuut tot twee keer toe een indirecte vrije schop te nemen. De bal was in het bezit gekomen van de keeper van HSSC, maar die treuzelde vervolgens zo lang met het uitgooien van de bal dat de scheidsrechter besloot aan Vriendenschaar een indirecte vrije schop te geven op de rand van het doelgebied. De bal moest na de eerste actie overgenomen worden omdat er onvoldoende afstand door HSSC werd genomen. De definitieve indirecte vrije schop leverde niks op.

Anass is bij een zware overtreding getorpedeerd.

In de 26e minuut was Anass bij een uitval van ons elftal in het bezit gekomen. Maar richting doel werd hij getorpedeerd. HSSC kreeg terecht een gele kaart. In de dertigste minuut liep Joram Misbeek ook tegen een gele prent op nadat hij zijn tegenstander te heftig in de rug liep.

Een minuut later mocht HSSC een corner op links nemen. De bal werd hoog voor gezet en uitstekend door HSSC ingekopt. Maar met een prachtige reflex stopte Denzel de bal.

Na een gevaarlijke corner kopt Michel van Dalen de bal weg.

In de veertigste minuut weer een moeilijk moment bij het Vriendenschaardoel. HSSC mocht een vrije schop nemen op een plek waar pupillen vaak een corner nemen. De voorgezette bal kon door onze defensie worden weggekopt.

Rust 1-0.

De eerste de beste aanval na de rust leverde een goede kans voor Vriendenschaar op. Maar de bal kwam van dichtbij in het zijnet. Een minuut later weer een kans voor HSSC maar de bal ging net naast ons doel.

In de 54e minuut kwam ons elftal op een 2-0 voorsprong. Joram Misbeek werd bediend uit een dieptepass. Heel beheerst kon Joram vervolgens de keeper passeren.

Actie met Nick van der Horst in de tweede helft.

Er ontstond nu een spectaculair duel. HSSC probeerde met snelle aanvallen terug te komen in de wedstrijd. Aan de andere kant ontstond meer ruimte voor ons elftal en lag de 3-0 zo op het oog voor het grijpen.

De keeper van HSSC moest al een minuut na de 2-0 met een prachtige redding een boogbal van Vriendenschaar onschadelijk te maken. Een minuut later had onze defensie alle moeite om een aanval van HSSC te onderscheppen. In de 58e minuut een kans voor Joram, maar nu onderschepte de keeper van HSSC de bal. Nadat een schot van HSSC voorlangs ons doel was gegaan, weer een schot van Vriendenschaar die de keeper met het puntje van zijn handschoen tot corner kon tippen.
Daarna was het de beurt aan Denzel om zijn kunsten te tonen. Van dichtbij hield hij zijn doel met een fraaie reactie schoon (minuut 62). Een minuut later redde de keeper van HSSC prachtig ten koste van een corner die vervolgens voor Vriendenschaar niks opleverde.

Vincent Zuurmond is neergelegd. Marcel Uding is al ter plaatse.

In de 65e minuut lag het spel even stil nadat een zware overtreding op Vincent Zuurmond was gemaakt en Vincent een blessurebehandeling moest ondergaan. Tegelijk vermeld dat het duel tot dan sportief was verlopen en ook daarna zo verliep.

Ronan Hendriksen kwam in de 67e minuut  in het veld voor Marwan Salama. Weer een paar aanvallen van Vriendenschaar en daarna van HSSC. De druk op onze defensie nam toe en je zag de tegentreffer van HSSC zich aankondigen. In de 73e minuut werd het 2-1, nadat de bal maar niet uit ons doelgebied kon worden weggewerkt.

Denzel Muradin was onpasseerbaar.

HSSC werkte hard aan de 2-2. In de 78e minuut, na een aanval over links, vloog de bal net naast ons doel. En drie minuten later redde Denzel weer eens schitterend door de van dichtbij ingeschoten bal,  klemvast nog wel, te stoppen. Een minuut later ging Gill van Beurden, die een prima pot voetbal had gespeeld, van het veld en kwam Oualid Maatougui voor hem in het veld.

Het spel bleef op en neer gaan en de uitslag van de wedstrijd stond tot drie minuten voor het officiele einde allerminst vast. En toen kwam de bal in het bezit van Anass Jijih. Met een schitterende lob maakte hij de 3-1 en was HSSC een geslagen ploeg.

Een verdiende overwinning voor onze ploeg, maar de wedstrijd had ook zo maar in 2-2 kunnen eindigen. De scheidsrechter van deze dag floot een uitstekende wedstrijd en viel op door zijn duidelijke en gedecideerde gebaren.