64'
68'

3e klasse D

28 september 2019 14:30

Een inspiratieloos eerste elftal heeft geen moment in de wedstrijd gezeten en werd met 3-0 door het Vleutense Desto terug naar Culemborg gestuurd.

Ons elftal begon in de opstelling gelijk aan die van vorige week:Doel: Denzel Muradin, Achter: Jordy Waroux, Rens van Vark, Mitchel van Dalen en Tibor Veldhuizen. Midden: Marwan Salama en Nick van der Horst. Voor: Joram Misbeek, Vincent Zuurmond, Ronan Hendriksen en Anass Jijih. Wissels waren Rick Mulder,Farid Bouzbib (weer inzetbaar na een hamstringblessure) en Gill van Beurden. Lionel van Oorschot zat nog geblesseerd op de tribune.

Vriendenschaar speelde in een nieuw, volledig wit reservetenue. Een prachtig gezicht. Spelers lijken in zo'n wit tenue ook een tikkeltje groter en sterker?!

De warming up verliep in stromende regen. Na enige speeltijd droogde het allengs op.

In het eerste kwartier werd al zichtbaar dat ons elftal niet echt in goede doen was. Het tempo lag te laag, de passing was niet nauwkeurig en de balaanname hield evenmin over. De bal ging heen en weer tussen Desto en Vriendenschaar zonder uitgesproken kansen voor beide partijen. Wel had onze defensie zichtbaar moeite met aanvallen van Desto die over de rechtervleugel werden opgezet. Een paar keer zeilde de bal hoog voor en ontkwam ons elftal met enig geluk aan de eerste Vleutense treffer.

Het tweede kwartier leek dezelfde kant op te gaan tot aan de 29e minuut. Joram Misbeek kreeg de bal aangespeeld, maar handelde te laconiek. Een speler van Desto onderschept de bal. Een razendsnelle tegenaanval volgde. En voor ons elftal het in de gaten had, lag de bal in ons doel. 1-0 voor Desto.

In het laatste kwartier waren er nog enkele aanvallen van Desto te zien, zonder resultaat overigens. Wel moesten enkele keren corners worden weergegeven. Hoe gering de inbreng van ons eigen elftal was, bleek uit de eerste corner: pas in de 32e minuut. In de 42e minuut zette ons elftal een aanval op, maar die eindigde in een wilde trap naar voren van Jordy Waroux.

Vlak voor het rustsignaal wist Denzel een tweede Destotreffer te voorkomen door de bal laag bij de grond corner te tikken. De bal uit de genomen corner viel op het doelnet.

Rust 1-0.

In de tweede helft leek ons elftal aan de beterende hand. In de 48e minuut werd Joram vrij gespeeld, maar Joram schoot de bal naast het doel van Desto. Twee minuten later kreeg Anass een vrije schop te nemen na een duel met twee Desto spelers. Nick nam de vrije schop maar de bal ging over alle spelers van Vriendenschaar en Desto heen.  In de 57e minuut belandde een voorzet van Anass bij Vincent Zuurmond. De kans voor Vincent ging verloren, doordat hij de bal te ver voor zich uitspeelde.

Bij de supporters van Desto klonk geroep. 'Desto moet snel 2-0 maken, want Vriendenschaar wordt sterker'. De supporters werden op hun wenken bediend. Er werd in de 64e minuut van achteruit een aanval over rechts opgezet. Een scherpe voorzet volgde en ons elftal was voor de tweede keer geslagen. 2-0 voor Desto uit een prachtige aanval.

Ons elftal was vanaf dat moment eigenlijk al een geslagen ploeg. Vincent probeerde nog wat, maar zijn schot ging naast het doel van Desto. Rick Mulder kwam in het veld voor Ronan Hendriksen, maar het spelbeeld veranderde niet echt. In de 68e minuut was het pleit definitief beslecht. Bij een aanval van Desto stompte Denzel de bal weg. De bal werd door Desto opgevangen. Weer een snelle aanval en de 3-0 was een feit.

Hier gaat de bal net naast de linker paal bij Vriendenschaar.

Anass en Jordy werden twintig minuten gewisseld en voor hen kwamen Farid Bouzbib en Gill van Beurden in het veld. Maar de wissels zetten geen zoden meer aan de dijk, want het geloof bij ons elftal was allang verdwenen. Desto had nog 4-0 kunnen maken, maar dat werd ons elftal bespaard. Denzel redde op een inzet van Desto in de 83e minuut.

Ons elftal speelde de wedstrijd uit in het besef dat vandaag tegen Desto niks te halen viel. Niet omdat Desto zo'n geweldige ploeg had, maar omdat ons elftal vanaf het eerste fluitsignaal zichzelf niet was. En zoals een van de vaders van de spelers het zei: 'Te weinig beleving vandaag'.

Onse elftal zal bij de volgende wedstrijden echt uit een ander vaatje moeten tappen. Met 3-0 verliezen is geen ramp, maar als de strijd ontbreekt, ja.