60'
75'

3e klasse D

9 november 2019 14:30

Weliswaar heeft ons elftal in Zeist de zege aan Jonathan moeten laten, maar er is veel strijd geleverd voor een beter resultaat. Daarvoor verdient ons elftal de complimenten. Bij een wedstrijdinstelling als vandaag komt het beslist goed met onze ploeg. Jonathan werd met deze overwinning periodekampioen, ongeslagen nog wel.

De prestatie van ons elftal, hoewel de wedstrijd verloren ging, moet toch ook gezien worden in het licht van de vele blessures die ons elftal momenteel teisteren. Jordy Waroux en Lionel van Oorschot zijn al langdurig geblesseerd. Marwan Salama, Vincent Zuurmond en Anass Jijih waren door blessures eveneens niet beschikbaar. Joram Misbeek was wel weer beschikbaar, maar voorzichtig werd hij pas in de tweede helft ingezet.

Het elftal zag er vandaag daardoor als volgt uit:
Doel Denzel Muradin, Achter Mitchel van Dalen, Rens van Vark, Martijn Wuite en Tibor Veldhuizen.  Midden Farid Bouzbib, Maurice Sporkslede en Nick van der Horst. Voor Ronan Hendriksen, Gill van Beurden en Rick Mulder. Wissels Zeno de Jong, Karim Bouzbib, Joram Misbeek en Martijn Bouwmeester (doel).

Al na twee minuten speeltijd zag het er ernstig uit voor Gill van Beurden. Na een duel moest hij meteen door verzorger Marcel Uding onderhanden worden genomen. Het viel allemaal mee en Gill ondervond zo te zien verder geen hinder in de wedstrijd.

Jonathan nam het initiatief en de activiteiten speelden zich vooralsnog af op de Vriendenschaarhelft. In de zesde minuut, het was de eerste doelpoging van Jonathan, ging de bal naast. En twee minuten later kon onze defensie met Denzel aan het hoofd, de bal wegwerken. Pas in de elfde minuut was er een aanval van Vriendenschaar, maar die liep stuk in de defensie van Jonathan. Direct daarna mocht ons elftal twee corners achter elkaar nemen. Eerst een korte corner genomen door Nick waaruit een tweede, lange corner volgde. De bal zeilde over het doel van Jonathan.
In de zestiende minuut moest het spel onderbroken worden toen Maurica Sporkslede zich blesseerde. Na behandeling kon hij verder, maar een kwartier later moest hij toch van het veld af en zich laten vervangen door Zeno de Jong.

In de achttiende minuut ontsnapte ons elftal aan een achterstand toen de bal na een schot van dichtbij over ons doel vloog. Ons elftal elftal ontworstelde zich langzamerhand aan de druk van Jonathan. Er waren aanvallen te zien van Rick Mulder en Maurice Sporkslede (20e minuut, liep stuk) en van Rens van Vark (29e minuut, schot behoorlijk ver naast).

Het spel golfde inmiddels over en weer. 31e minuut kopbal Jonathan over het doel van Vriendenschaar. 33e minuut een actie van Ronan. 35e minuut schot Jonathan over ons doel. 36e minuut actie van Gill, loopt zich vast. In de 42e minuut weer een actie van Gill en vlak voor rust nog eentje van Mitchel. Wel veel dreiging van Vriendenschaarzijde, maar een welgemikt schot bleef uit. Op slag van rust mocht ons elftal nog een vrije schop nemen zonder resultaat en toen was het rust bij de bekende brilstand: 0-0.

De supporters van Vriendenschaar waren beslist te spreken over het spel van Vriendenschaar alsmede over de getoonde inzet. Het geloof was er dat ons elftal nog wel eens in de tweede helft kon gaan stunten.

In de tweede helft voorlopig hetzelfde spelbeeld. In de 53e minuut een kopbal van Jonathan op het doel van Vriendenschaar, maar de inzet was te zacht. Een minuut later een schot van Jonathan op de kruising, maar de scheidsrechter had voor buitenspel gefloten. Vriendenschaar liet zich niet wegzetten en er waren verscheidene tegenaanvallen te zien, zonder doelgerichte afronding overigens.

Na ongeveer tien minuten spelen liet Farid Bouzbi zich vervangen door broer Karim.

En dan viel toch de 1-0 voor Jonathan onverwacht. Een aanval van Jonathan die er niet eens zo gevaarlijk uitzag. Maar de bal werd niet goed door onze defensie opgeruimd. Er volgde een korte Zeister combinatie en van dichtbij werd de 1-0 ingeschoten. Niet eens zo verdiend, wat ons elftal speelde op dat moment een gelijkwaardige pot. Maar de openingstreffer werkte wel bevrijdend voor Jonathan gezien de tegenstand die ons elftal tot dan geboden had.

Ons elftal ging niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Diverse acties, maar er was geen afmaker.

Na zo'n 25 minuten in de tweede helft maakte Joram Misbeek zijn opwachting. Zou hij dat extra kunnen betekenen voor de slotfase? Maar terwijl Joram zijn schoenveters aan de zijlijn nog eens goed strikte, viel het tweede doelpunt van Jonathan uit een hard en laag schot. Joram kwam wat dat betreft te laat binnen de lijnen. Hij zou Ronan Hendriksen komen vervangen.

In de laatste twintig minuten heeft ons elftal nog van alles geprobeerd om in de wedstrijd terug te komen. Jonathan kon daardoor echt niet achterover leunen. Tien miuten voor tijd werd Martijn Wuite na een aanvallende actie keihard en pijnlijk aangepakt aan de rand van het strafschopgebied. De bal binnen of buiten?

Zo te zien werd Martijn hier net buiten het strafschopgebied aangevallen. Maar waar vond de overtreding echt plaats?

Martijn binnen het strafschopgebied verzorgd

De scheidsrechter besloot de bal net buiten de lijn neer te leggen. Nadat Martijn opgelapt was, kon de vrije schop worden genomen, zonder resultaat.

De buit was wel binnen voor Jonathan dat met deze overwinning de titel van de eerste periode pakte. Er waren bloermen voor de spelers van het elftal. Geen bloemen voor ons elftal, maar het kon wel met opgeheven hoofd naar de kleedkamer.