Achterveld SV 1

Groep 2 03

14 september 2019 14:15

KNVB F. Sidali

Ons eerste elftal heeft tegen Achterveld een puike prestatie geleverd door Achterveld, vorig seizoen nog een lastige tegenstander in de competitie, met 4-0 te verslaan. De geleverde prestatie was boven verwachting gezien het aantal wijzigingen dat ons elftal had moeten ondergaan. Ons elftal werd verrassend ook nog poulewinnaar en bekert dus verder.

Het eerste elftal speelde in de volgende opstelling: Stan van de Wiel (doel), Marcin Picaulima,  Zeno de Jong, Tibor Veldhuizen, Mitchel van Dalen, Rens van Vark, Nick van der Horst, Joram Misbeek, Ronan Hendriksen, Rick Mulder en Oualid Maatougui. Wissels Dylan Staal, Gil van Beurden, Nawfal Chatouani en Martijn Bouwmeester (keeper).

De wedstrijd kon met enige zorg tegemoet worden gezien. Achterveld was vorig seizoen een sterke tegenstander gebleken en ons eigen elftal ontbeerde enkele vaste spelers. De keepers Denzel Muradin en Michel Sprong waren geblesseerd en daardoor moest onze eeuwige stand-in Stan het Vriendenschaardoel verdedigen. Lionel van Oorschot, Jordy Waroux en Farid Bouzbib waren eveneens geblesseerd. Vincent Zuurmond mocht na twee gele kaarten tegen Veenendaal alleen maar toekijken.

Bij de toss. Fouad Sidali legt uit hoe hij gaat fluiten.

Het was dus positief te constateren dat het elftal dat nu de blauwzwarte kleuren verdedigde, door het spel liet zien alsof het al vele malen met elkaar had samengespeeld. Dat geeft perspectief voor de komende wedstrijden. Het hoeft niet altijd om maar dezelfde elf basisspelers te gaan. Het enige ongemak in deze wedstrijd was, vooral in de eerste helft, dat de bal vaak veel te hard naar elkaar gespeeld werd en de balaanname ook te wensen overliet. In de tweede helft was dat beter voor elkaar.

Achterveld bleek naarmate de wedstrijd vorderde niet de kwaliteit van vorig jaar in huis te hebben. Of, anders geredeneerd, ons elftal stak met kop en schouders boven de oranjehemden uit. Alleen hun keeper blonk uit en verhinderde dat er mogelijk een monsterscore op het bord zou komen. Onze Stan had veel minder werk te verrichten.

De wedstrijd werd geleid door Fouad Sidali, bekend van vele rollen die hij in Culemborg speelde en nog speelt. Wethouder, raadslid, voorzitter van Focus '07 en ga zo maar door. Zo iemand ligt bij het leiden van de wedstrijd al gauw onder het vergrootglas van de supporters. De alom aanwezige Berry Waroux was dit keer grensrechter bij Vriendenschaar.

In de eerste helft schiep ons elftal zich diverse kansen. De beste was mogelijk die na vier minuten spelen. De bal ging een half metertje naast de rechterpaal nadat Rick Mulder had aangelegd voor een schot.

Actie met Oualid Maatougui.

Oualid Maatougui deeld enkele mooie passes uit, maar er werd daarna door onze aanval te weinig mee gedaan. Joram Misbeek had een paar mooier trappen in gedachte, maar de uitkomst was toch wat anders. In de veertigste minuut ging het publiek er eens goed voor zitten/staan toen Nick van der Horst op een mooie plek links van het doel een vrije schop ging nemen. Helaas raakte Nick de bal dit keer niet helemaal goed, waardoor de bal niet aankwam bij de spelers van Vriendenschaar die zich voor het doel van Achterveld hadden opgesteld.

Rick Mulder werd in de 43e minuut bij een individuele actie in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar Sidali wuifde de aanspraken op een penalty weg. Een minuut later weer een goede aanval waarbij Rick was betrokken. Maar nu gleed hij weg of werd weggegleden, waardoor de kans op de 1-0 verloren ging.

De rust kwam met 0-0. Hiermee mocht Achterveld zijn handen dicht knijpen, want het elftal had toch te weinig op de mat neergelegd. En ons elftal mocht zich aanrekenen dat het niet al met een of twee doelpunten afstand had genomen.

Nick van der Horst aan de bal.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien: een overheersend Vriendenschaar en een Achterveld dat helemaal geen vuist kon maken.

Gil van Beurden in de tweede helft in het veld gekomen had na vijf minuten in de tweede helft een mooie actie in huis. Hij brak door de verdediging van Achterveld. Zijn schot werd door de keeper van Achterveld tot corner gestompt. De corner leidde tot een tweede corner waaruit niks kwam.

Vijf minuten later mocht Nick van der Horst op een niet ongunstige plek weer een vrije schop nemen. De bal ging net naast het Achtervelddoel.

Bij een langdurige brilstand is de kans groot dat de ploeg die er geen aanspraak op zou mogen hebben er toch met de punten vandoor gaat. Dat was na een kwartier spelen toen Achterveld recht voor het doel een vrije schop mocht nemen. De spelers van Vriendenschaar werden door Sidali naar achteren gedirigeerd. De vrije schop belandde in de muur van Vriendenschaar en kon vervolgens worden weggewerkt.

In de 23e minuut leverde Joram een fraaie voorzet af. Ronan Hendriksen nam de bal 'ín de lucht' aan, maar schoot toch een paar meter over het doel van Achterveld.

Twee minuten later probeerde Nick van der Horst de bal bij de achterlijn van Achterveld te pakken te krijgen. Maar bij deze actie kreeg Nick een duidelijke stomp in de maagstreek. Schrijver dezes stond een metertje van de actie vandaan. Sidali wuifde van afstand de overtreding weg. Nick van de Horst die protesteerde, kreeg vervolgens de gele kaart voorgehouden.

Deze actie eindigde met een stomp in de maagstreek van Nick van der Horst.

Achterveld stond, hoewel het nog steeds 0-0 stond, ondertussen op breken. De welverdiende Vriendenschaar treffer kwam er dan ook. Ronan Hendriksen zette de bal voor en Joram benutte de niet te missen kans: 1-0.

Met nog een kwartier te spelen ging Rick Mulder van het veld en kwam Nawfal Chatouani in het veld.

Drie minuten later was het 2-0. Opnieuw was Ronan de wegbereider. Diens voorzet bereikte Joram. De keeper van Achterveld wilde nog tussenbeide komen, maar kon niet verhinderen dat de bal toch bij Joram aankwam. Die scoorde van dichtbij de 2-0.

Joram Misbeek zou twee doelpunten voor zijn rekening nemen.

Achterveld stortte in. Bij een volgende aanval zette Tibor Veldhuizen de bal hoog voor. De mee naar voren gestormde Mitchel van Dalen zette al vallend zijn hoofd tegen de bal en de 3-0 lag in het net.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Ronan Hendriksen met een kopbal voor de 4-0. De voorzet was van Nawfal Chatouani.

Twee minuten later nog een voorzet van Joram, die Ronan Hendriksen een bij niet te missen kans op 5-0 bood. Bijna is niet helemaal. Het bleef bij een overigens dik verdiende 4-0.

Inmiddels was duidelijk geworden dat Veenendaal verrassend de vloer had aangeveegd met VVA Achterberg: 5-1. Daardoor eindigden Vriendenschaar, Veenendaal en VVA Achterberg alle drie met zes punten in de poule. Het beste doelsaldo was voor Vriendenschaar dat daardoor poulewinnaar werd en door mag naar de knockout fase in de bekercompetitie!