... (intikker)
75'

21 augustus 2019 20:30

Onze selectie oefende dinsdagavond tegen het Tielse Theole, kersvers tweedeklasser zondag. Wij waren natuurlijk ook kersvers, namelijk derdeklasser zaterdag.
Het treffen waarbij in de eerste helft een compleet ander team stond dan in de tweee helft werd met 0-2 door Theole gewonnen.

Vriendenschaar startte in de eerste helft met de volgende spelers:
Doel: Michel Sprong. Achter: Jordy Waroux, Mitchel van Dalen, Kevin Cnossen, en Tibor Veldhuizen. Midden Nick van der Horst en Oualid Maatougui. Voor Maurice Spokslede, Anass Jijih, Rick Mulder en Joram Misbeek.

Theole bouwde in de eerste helft een veldmeerderheid op, maar vooralsnog was Theole redelijk tandenloos en kwam ons elftal nauwelijk in gevaar. Er waren ook aardige combinaties te zien van Vriendenschaar, maar ook daar kwamen weinig gevaarlijke kansen uit voort.
Rond de veertigste minuut werd vanuit de Vriendenschaardefensie de bal niet goed weggewerkt en dat mondde uit in een vrije schop voorTheole. Die werd goed genomen, maar Michel ranselde met een fraaie safe de bal uit het doel en verwerkte die tot corner. Theole nam deze en zette de bal laag voor. Iedereen miste de bal, behalve een speler van Theole die de bal van dichtbij kon intikken: 0-1.

Op slag van rust een 'VAR-moment'. Vriendenschaar kreeg na een handsbal een vrije schop te nemen niet ver van het Theoledoel. Vriendenschaar nam die razendsnel en frommelde de bal na een even snelle combinatie in het Theoledoel. Dat wil zeggen de bal ging duidelijk over de doellijn. Maar de snelheid van handelen had niet alleen de defensie van Theole verrast, maar ook de scheidsrechter. Die kon niet constateren dat de bal over de lijn was gegaan en wuifde het doelpunt weg.

In de tweede helft was de opstelling van Vriendenschaar als volgt:
Doel: Michel Sprong. Achter Mitchel van Dalen, Daan Hurks, Rens van Vark, Karim Bouzbib. Midden Nick van der Horst en Achraf Ramdani. Voor Rick Mulder, Ronan Hendriks, Vincent Zuurmond en Joram Misbeek.

Onze indruk was dat er meer energie in de tweede helft zat en waarbij het spel op en neer golfde. Divere Vriendenschaaraanvallen werden met name over de rechtervleugel uitgevoerd. Maar altijd was er wel een Theolebeen waardoor aanvallen met potentie werdne onderbroken. Keeper Michel Sprong reageerde enkele keren attent bij een aanval van Theole. Karim Bouzbib zette een leuke aanvallende actie van achteruit op tot hij, aangekomen in de defensie van Theole, de bal toch kwijt raakte.

Rond de dertigste minuut in de tweede helft verspeelde onze eigen defensie de bal, waarna Theole de score gemakkelijk  naar 0-2 kon tillen. Vincent Zuurmond nam vervolgens een mooie vrije schop. De bal ging rakelings over het Theoledoel. Direct daarna mocht Theole een vrije schop nemen vlakbij het Vriendenschaardoel. Uit de hieruit voortkomende Theoleaanval werd van dichtbij de doelpaal geschampt en ging de bal vervolgens naast. Hierna, ongeveer tien minuten voor tijd, had Vincent Zuurmond een uitstekende kans om een tegendoelpunt te maken. Maar in plaats van direct te schieten wilde hij de bal nog even voor zijn andere voet goed leggen. Dat was te veel van het goede en de mooie kans ging verloren.

Theole verdiende de overwinning wel.

We zagen na de oefenpartij nog het restant van Apoel Nicosia tegen het knoeiende Ajax in de voorronde van de Champions League.. Kregen we toch de indruk dat we een leukere wedstrijd hadden gezien op het Vriendenschaarveld.