Assist: Rick Mulder

Groep 2 03

7 september 2019 15:00

KNVB M. Wateler

Ons eerste elftal heeft een overtuigende 5-2 bekerzege geboekt op Veenendaal. De overwinning had mogelijk nog groter kunnen uitvallen, maar met de 5-2 kan het elftal zeker tevreden zijn. Het tweede en vierde doelpunt van ons elftal waren om in te lijsten. Ons elftal kwam aan het einde van de eerste helft met tien man te staan door voortijdig vertrek van Vincent Zuurmond.

Ons eerste elftal speelde in de volgende opstelling: Doel: Denzel Muradin. Achter Marwan Salama, Mitchel van Dalen, Rens van Vark en Jordy Waroux. Midden Farid Bouzbib, Vincent Zuurmond en Nick van der Horst. Voor Ronan Henriksen, Joram Misbeek en Anass Jijih. Wissels waren Stan van der Wiel (doel), Rick Mulder, Zeno de Jong eb Oualid Maatougui. Rick Mulder en Zeno de Jong zouden in de tweede helft invallen. Lionel van Oorschot was nog niet voldoende hersteld van de blessure opgelopen tegen VVA Achterberg en Tibor Veldhuizen ontbrak door privé omstandigheden.

Veenendaal had zeker aanvallende aspiraties gezien de diverse corners die de ploeg  in de loop van de eerste helft afdwong, Maar de genomen hoekschoppen leverden vervolgens weinig gevaar op. En verder stond onze defensie vooral in de eerste helft goed te verdedigen en werden er nauwelijks kansen weggegeven. De verdediging van Veenendaal daarentegen had grote moeite om de snelle aanvallen van onze voorwaartsen te pareren.

Al in de negende minuut kwam ons elftal op voorsprong na een snelle actie van Joram Misbeek en Anass Jijih, waarna de opgerukte Marwan Salama doeltreffend de weg naar het doelnet van Veenendaal vond: 1-0.

In de zeventiende minuut kwam ons elftal op een 2-0 voorsprong. Nadat Veenendaal een corner had mogen nemen, nam ons elftal de bal razendsnel over. Mitchel van Dalen, Farid Bouzbib, Marwan Salama en Anass Jijih combineerden zo snel dat er geen Veenendaalbeen tussen kwam. Tenslotte rondde Joram Misbeek de aanval zeer beheerst af. Een prachtige aanval.

Donkere wolken hadden zich inmiddels samengepakt en het voorspelde onweer en de regen bleven niet uit. Het onweer was kortstondig zodat niet overwogen werd om de wedstrijd te staken. De regen hield de hele eerste helft aan.

Een minuut na de 2-0  moest Jordy Waroux na een harde Veenendaalse actie geblesseerd naar de kant vanwege een opgelopen bloedneus. Ons elftal speelde daardoor een vijftal minuten met tien man. Ons elftal had de wedstrijd echter stevig in handen.

In de dertigste minuut ging Vincent Zuurmond in een duel te fel naar de bal waardoor hij de gele prent van de scheidsrechter ontving. Nadat Anass Jijih een minuut later een fraaie aanval gestuit zag, was het weer een minuut later dat ons elftal op 3-0 kwam. Joram Misbeek zette vanaf de doellijn scherp voor, waarna Ronan Henriksen, op de huid gezeten, de bal van dichtbij opnieuw in het Veenendaaldoel kon werken.

Op slag van rust was Vincent Zuurmond in een stevig duel verwikkeld. De scheidsrechter floot voor een overtreding van Vincent die er daarna niet zo verstandig aan deed  om de bal weg te trappen. Geel voor Vincent. Maar omdat hij al een gele kaart had ontvangen, mocht hij van de scheidsrechter vertrekken.

De rust brak met 3-0 aan.

Na de rust kwam het Vriendenschaartiental uit de kleedkamers inclusief Jordy die nog steeds met een stevige prop watten in de neus moest voetballen.

Mocht Veenendaal het idee hebben in de tweede helft in een man meer situatie iets te kunnen uitrichten, dan kwam het daarin bedrogen uit. Want vijf minuten na hervatting mocht Vriendenschaar een vrije trap nemen. Nick van der Horst schoot de bal met zoveel precisie naar het Veenendaaldoel dat de keeper ondanks een fraaie zweef naar de linkerbovenhoek kansloos was. Het werd 4-0. Een beauty van een vrije trap.

Na ruim tien minuten in de tweede helft verliet Jordy het veld omdat de bloedneus hem nog steeds te veel hinderde. Zeno de Jong kwam voor Jordy in het veld.

Onze defensie liet hierna Veenendaal op 4-1 komen. Er werd slordig balverlies geleden. Een van de aanvallers van Veenendaal ging er met de bal vandoor en schoot die vervolgens achter Denzel in het doel.

Met nog een klein kwartier te spelen kwam Veenendaal dichterbij. Een schot kreeg Denzel niet klem en daardoor kon de bal opnieuw van dichtbij in het Vriendenschaardoel worden gewerkt: 4-2. Veenendaal kreeg warempel het gevoel dat er toch nog wat te halen viel. Farid Bouzbib had zich inmiddels laten vervangen door Rick Mulder.

Toch waren de beste kansen hierna voor Vriendenschaar. Joram verscheen vrij voor het doel van Veenendaal, maar werd wegens buitenspel teruggefloten. Kort daarna raakte Joram geblesseerd in een duel waarin hij de bal laag kopte en vervolgens een opgeven Veenendaalschoen ontmoette. Na behandeling kon Joram toch verder.

De eventuele illusies van Veendaal gingen aan gruzelementen na een Vriendenschaaraanval zo'n vijf minuten voor tijd. Rick Mulder was over de rechterflak pijlsnel met de bal aan de hal gegaan. Hij passte op het juiste moment op Anass Jijih die de Veendaalkeeper vervolgens het nakijken gaf.

Anass Jijih in actie.

Er was nog een aantal mogelijkheden om verder uit te lopen via met name Anass en Joram. De laatste werd in kansrijke positie afgefloten wegens buitenspel.

Buitenspel van Joram.

De eindstand werd uiteindelijk 5-2 en daarmee werd duidelijk gemaakt wie de sterkste vandaag was. Een beste overwinning die vertrouwen geeft voor de toekomst.

Voor nog een aantal foto's klik hier.

Volgende week staat de derde poulewedstrijd op het programma tegen Achterveld. Dat verloor met 4-3 van VVA Achterberg.  VVA Achterberg gaat nu met zes punten aan de leiding in de poule, gevolgd door Vriendenschaar en Veenendaal met drie punten. Achterveld is nog puntloos.

Het tweede elftal speelde in een matige partij 1-1 gelijk tegen DOVO4. Daarmee kreeg ons tweede elftal te weinig.