77'
85'
90'

17 augustus 2019

De oefenwedstrijd Vriendenschaar - Desto eindigde in 3-3 én in de stromende regen. De samenstelling van Vriendenschaar in de eerste en de tweede helft was totaal anders. Alleen Denzel Muradin verdedigde in beide helften het doel. Het trainersduo Dirk-Jan in den Eng/ René Verbeek wilde zoveel mogelijk spelers aan het werk zien. Een paar spelers kwamen niet in actie omdat ze nog te weinig trainingsuren hadden gemaakt.

In de eerste helft was de teamsamenstelling als volgt:
Doel Denzel Muradin, Achter Dylan Staal, Rens van Vark, Daan Hurks en Marcin Picaulima. Midden Achraf Ramdani, Vincent Zuurmond, Oualid Maatougui en Ronan Hendriksen. Voor Sem Platenkamp en Rick Mulder.

Gevaarlijk moment voor het Destodoel.

Dit Vriendenschaarelftal wilde vanaf de aftrap goed voetbalspel laten zien. De gedachten waren vaak goed, maar in de uitvoering ontbrak nog vaak de nauwkeurigheid. Hoe kan het ook anders bij deze eerste oefenpartij. Toch werd er al na drie minuten een vloeiende aanval uitgevoerd fraai en doeltreffend besloten door een schuiver van Rick Mulder. 1-0 voor Vriendenschaar. Vriendenschaar was de eerste helft de bovenliggende partij. Er waren goede aanvallen te zien met onder andere de ene keer Vincent Zuurmond  in de hoofdrol (25e minuut) en de andere keer Sem Platenkamp (30e minuut). Maar de eindpasses waren niet zuiver genoeg, waardoor doelrijpe kansen verloren gingen.

Duel waarin Vincent Zuurmond (links) en Sem Platenkamp zijn betrokken.

Desto deed niet zoveel in de eerste helft, waardoor Denzel nauwelijk werk had te verrichten. In de zestiende minuut scoorde Desto weliswaar tegen, maar het was royaal buitenspel en daardoor ging het feest voor Desto niet door. Vier minuten later ging een schot van Desto ver voorlangs het Vriendenschaardoel. Alleen in de slotminuten was er nog sprake van een gevaarlijke corner van Desto onschadelijk gemaakt door Denzel en vervolgens een zeker niet ongevaarlijke aanval van de Vleutenaren die niet tot een tegendoelpunt leidde doordat de bal uit het doel gekopt werd. Inmiddels had een miezerig regentje de kop opgestoken.

Daan Hurks belet een doelpunt van Desto.

In de tweede helft kwam het volgende Vriendenschaateam in actie. Doel Denzel Muradin. Achter Karim Bouzbib, Mitchel van Dalen, Zeno de Jong en Jordy Waroux. Midden Mo Maijati, Mo Badaoui, Nick van der Horst en Maurice Sporkslede. Voor Anass Jijih en Joram Misbeek. Net als in de eerste helft een 4-4-2-opstelling. In de tweede helft leverden beide ploegen meer strijd dan in de eerste helft. De regen kreeg ook meer vat op de wedstrijd. Het laatste half uur kwam de regen zelfs met bakken uit de hemel.

Schot Mitchel van Dalen op het doel van Desto.

Nadat Maurice Sporklede in de aanvangsfase een aardige kans kreeg maar miste, antwoordde Desto met een tegenaanval. Denzel Muradin stopte de bal probleemloos. Na een klein kwartier leek er sprake van een overtreding door Joram Misbeek. Maar hij mocht doorgaan van de scheidsrechter.  De bal kwam bij Maurice, maar die zag geen kans om de Destokeeper te vermurwen. In de achttiende minuut mocht Vriendenschaar een strafschop nemen. Joram nam die, maar zag zijn schot door de Desto-keeper tegengehouden.

Joram Misbeek ziet zijn strafschop gemist door de keeper van Desto.

Maar Mo Badaoui wist vervolgens de afvallende bal toch inhet doel van Desto te schieten (2-0). Aansluitend kwam Desto echter terug in de wedstrijd. Een aanval over rechts werd besloten met een voorzet die fraai vallend werd ingekopt door de Desto-aanvaller. Geen houden aan voor Denzel:2-1. Vijf minuten later een corner genomen door Desto, maar de voor het doel gebrachte bal werd door Denzel weggestompt. Een minuut later moest Denzel liggend een ingeschoten bal stoppen.

Denzel stompt bal weg voordat de Desto-aanvaller zou kunnen scoren.

Ongeveer in de 25e minuut ontstond enig handgemeen tussen een speler van Vriendenschaar en van Desto. De Destospeler kreeg de gele kaart voorgeschoteld. Maar omdat hij luidruchtig zijn ongenoegen over de gele kaart liet blijken, kreeg hij nog een tweede gele kaart en kon hij vertrekken. Desto dus moet tien man verder.

In de dertigste minuut werd Anass Jijih bij een aanval onderuit geschoffeld. De toegewezen vrije schop werd door Nick van der Horst tegen de paal geschoten. In plaats van 3-1 werd het drie minuten later 2-2. Weer een razendsnelle aanval van Desto over rechts, gevolgd door een onhoudbare schuiver.

Desto kwam vijf minuten voor tijd zelfs op een 2-3 voorsprong uit een corner. Een Destospeler ontving de voor het doel gebrachte bal en poeierde die in het Vriendenschaardoel.

Anass Jijih zorgde er vlak voor het einde van de wedstrijd toch voor dat Desto er niet met de winst vandoor ging. Hij speelde zich mooi vrij en doelpuntte beheerst.

Hoe hard het in de tweede helft regende, blijkt wel uit deze foto.

Een nuttige oefenpot. Dat wel. Onze trainers hebben genoeg van deze wedstrijd opgestoken dunkt ons.