Anass Jijih (schot)
Assist: Jordy Waroux

Groep 2 03

31 augustus 2019 14:30

Ook bij trainer Jan-Dirk In den Eng waren de verwachtingen hoog gespannen bij deze eerste officiële wedstrijd. Maar ook hier waren het persoonlijke fouten die direct genadeloos afgestraft werden door de aanvallers van VVA.

Hert publiek was getuige van een turbulent begin. Een flitsende aanval over de rechterkant waar Vincent een strakke voorzet los liet die Annas Jijih wel hard maar niet zuiver schoot. De bal ging rakelings over. Drie minuten later een aanval van VVA over links. Lionel trachtte de snelle linkerspits af te remmen, zijn voet bleef staan, zijn knie draaide weg en tijdens de behandeling door Marcel Uding, kon Jordy zich gaan aankleden om in te vallen. Lionel is even buiten beeld maar naar het schijnt valt de blessure mee. Een echte Van Oorschot dus.
Pas in minuut 20 komt er wijziging in de stand. Een door de verdediging van VVA weg gewerkte bal komt in de 16-0meter bij Vrsch. Weg koppen of weg schieten doet de verdediging niet. Op doel schieten doet een VVA speler wel en laag en niet eens hard verdwijnt de bal in het doel, 1-0.

Nog geen drie minuten later wordt het zelfs 2-0. Een pass van achteruit wordt door een VVA-speler onderschept. Razendsnel gaat deze richting de goal van Vrsch en wederom heeft de keeper geen enkel verweer. Het team is even de kluts kwijt waardoor VVA nog enkele uitstekende scoringsmogelijkheden weet te creëren. Tot twee maal toe weet Jordy nog een bal van de doellijn weg te schieten voordat deze de doellijn passeert. Rusten dus met een 2-0 achterstand.

In de 2e helft wordt na een onderschepte pass achterin een aanval opgezet. Na de voorzet scoort Vrsch waarna het doelpunt wegens buitenspel wordt afgekeurd. Halverwege de wedstrijd een snelle aanval over links waar Annas zijn man uitspeelt, scherp voorzet en Joram hard tegen de uitlopende keeper schiet. Prima kans, geen doelpunt.

De aansluittreffer komt er dan toch. Op rechts verovert Jordy de bal, stoomt op en zet Annas vrij voor de VVA-keeper. Die wordt gepasseerd en de 2-1 komt op het scorebord.
Het laatste wapenfeit komt van VVA. In blessuretijd wordt een doelpunt uit een vrije trap wegens duwen in de 16-meter afgekeurd. Seconden later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer.

Een onverwachte nederlaag zowel voor het eerste als het tweede elftal. Gelukkig worden deze bekerwedstrijden benaderd als oefenwedstrijden maar winst in dit soort wedstrijden is toch altijd prettiger dan verlies.